Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LOKALITA PRAHA - ČAKOVICE - názory

Od: cakovice odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, směřující k lidem, kteří znají oblast Praha-Čakovice, popř. velmi blízké okolí.Uvažuji nad koupí RD v Praze-Čakovicích, nejsem z Prahy ani okolí a tak by mě zajímaly nějaké postřehy, z této pražské čtvrti... Zajímá mě cokoliv, občanská vybavenost, dopravní spojení do centra, hluk z letadel, blízké okolí... prostě jakékoliv informace, které by mi pomohly utvořit obrázek o této lokalitě. Předem děkuji za Vaše názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Okrajová část Prahy, ještě před nedávnem v podstatě vesnice za Prahou... Placatá krajina, bezprostředně bez nějakých dominant... Přímo v Čakovicích park, u východní části rozsáhlý lesopark... Pokud jde o běžné nákupy, je na okraji Čakovic hypermarket...

Doprava do centra (pominu-li auto) autobusem na metro Letňany cca 15 minut, na, řekněme Florenc, daších cca 25 - 30 minut...

Semotamo přes Čakovice startují letadla ze Kbel (vojenské letiště), i stíhačky, ale opravdu zřídka... Pak je nedaleko ´teplická´ výpadovka z Prahy, ale na hluku a prachu to prakticky není znát...

V podstatě jde o rozumnou lokalitu s - relativně, rozumnými cenami nemovitostí, taky se tam koukám po (případném) bydlení, takže ´něco´ vím.

Problémy tam vidím dva:

- jde o okraj Prahy, za kterým následuje oblast, kde se v nedávné minulosti poměrně bouřlivě stavělo bydlení, ale dopravní infrastruktura se neměnila - takže pár hodin denně silnice v podstatě kolabují

- prozatím není postaven severní silniční obchvat Prahy, který má vést právě okolo Čakovic - takže některá místa jsou, holt, méně vhodná pro bydlení

cakovice
hodnocení

Děkuji za Váš názor.

hodnocení

0x

Čakovice. Při dívání se kolem sebe, máte dojem, že jste na klidnější vesnici, podle toho, v které části, Čakovic bydlíte. Obchody přímo v Čakovicích, jsou větší, než na vesnicích a zásobení je dobré. Nemusíte nutně jezdit do Globusu, který je nejblíže z velkých marketů. Po Čakovicích se běžně jezdí na kole. Spojení autobusem, jak na Metro Letňany,( 15 min.), Poliklinika Prosek ( 25 min.), nemocnice Bulovka 35 až 40 min.

Velké nákupní centrum Globus, je přímo v Čakovicích, autem 5 min, možnost jít pěšky. Další je největší obchodní centrum v ČR, autobusem, nebo autem, 10 minut. Hypermarket Tesco, Baumrkt, KIKa, a další obchody světových značek. Naleznete zde také, Aquacentrum Letňany, Zimní stadion, Multikino Cinema City, Sportcentrum Avion a další. (Jezdí autobusy TESCO, jsou zdarma.)

Určitě za sportem nemusíte dojíždět daleko. Nyní je uzavřená cesta kolem Tesca, do Centra Prahy, tak se vše musí objíždět. V době ukončení pracovní doby a nákupů, je silnice Tupolevova, označená, na číslo 4. Na bydlení jsou Čakovice dobré, klidné a do Centra Prahy, spojení pěkné. ( Divadlo apod. ) Jen můj názor.

cakovice
hodnocení

Děkuji za Vaše postřehy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]