Nejste přihlášen/a.
Jsem dospělá a chci se nechat pokřtít. Je možné, abych si vybrala křestní jméno? Vadilo by, kdyby bylo německé?
Děkuji mnohokrát.
0x
Křestní jméno si vybrat můžete, ale na občanské jméno to nebude mít vliv, bude uvedené pouze v křestním listu a v evidenci farnosti. Pokud si chcete jméno skutečně změnit, musíte na úřadě. Německé jméno nevadí.
Alenka je ale pěkné jméno, není to škoda?
0x
Když mě před mnoha a mnoha léty křtili, moje kmotra byla Božena a rodiče mi po ní dali 2. jméno. Mám to i na rodném listě, který mi vydal farní úřad. Nikdy jsem ho nepoužila. A dokonce jsem to i zapomněla. Připomněla jste mi ho.
Myslíte, že druhým jménem se stanete šťastnější, bude se vám na světě více líbit? Budete lépe zvládat život? Jestli vám pomůže k pocitu štěstí, pak proč ne?! Zvláště pak, když jste doopravdy našla boha a nejen proto, že chodíte do nějaké společnosti, do nějakého "chrámu".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.