Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Vždy se snažím vymyslet nějaká mírně neobvyklá jména pro psy, kteří přicházejí do útulku, kde pomáhám jako dobrovolník. Mám ráda hlavně jména česká, ale ne jména lidská. Vítaná jsou i jména vtipná.
Za tu dobu už inspirace dochází, proto budu vděčná, když mi tu napíšete vaše nápady na psí jména. Co nejvíc dokážete vymyslet. Jména, která jste slyšeli nebo která máte na psech rádi. Děkuji všem ochotným za pomoc.
třeba Zak, Zakouš, pro pejska, který hodně zkusil. Pro velkého třeba Lord, Baron, Ajax, Bojar,Rek, Bela, Elis, Brita, Čikita. Pro malého třeba Rozárka, Ťulda, Alík, Bubák, Flíček, Pupík, Endy, Bára, Dita, Líza. Náš kluk se jmenuje Beneček. - pt
doplněno 23.01.15 12:10:
Měli jsme kdysi bezvadného Cikána /dneska by se už asi musel jmenovat Rom /, pak Lesana, Betynku, Čerta, Arona. Doma, ještě zasvobodna mi dělal společnost jezevčík Bertík.
I pejskům se musí vybrat hezké jméno. Ale třeba ten náš Čert. Jeho přeměna začala tak, že jsme na něj volali Čertidlo. Z toho vzniko Čertidlo - Bidlo. Potom už samotné Bidlo. A z Bidla už automaticky vyplynul Bidlouš! A pak se všichni, kdo to nevěděli, divně koukali, když se z nás někdo zeptal. Nebyl tady náš Bidlouš?
Jeden pán měl psa, kterému dal jméno Hafiště. A četla jsem článek o japonském studentovi, který studoval v Čechách, pořídil si pejska a pojmenoval ho Pes. Krátké, výstižné. *:´)* Jaga.
- no to bylo v Colombovi, moc se mi to nelíbí, můj brácha taky pojmenoval kocoura "kocour".
Měli jsme Forta, Archieho, (Arčí), Míšu, Maxe, jinak - Fanda, Čenda, Bojar, Milda, Rita, Mája, Ferda, Izabela, Riki, Miki, Terry, Zuza, Sabina, Kika, Wolfík ...
doplněno 23.01.15 21:41:Filip, Čak, Dony, Isidor, Lojza, Lála, Lili, Dusty, Rusty, Pepan, Karel, Viki, Aranka, Ariel, Bára, Sára, Gábi, Šárina,
My jsme si do útulku chodili (venčit) pro Silvera. Byl to pes střední velikost, co táhl tak, že jsme se museli střídat. Měl srst protkanou stříbrnými chlupy, tak proto to jméno. Asi to tak děláte, ale pokud ne: líbí se mi tato jména, která vycházejí z nějaké vlastnosti psa - Zubísek, Černoušek, Štěkula, Mazel, Lenoch, Šmajda, Štístko, Paleček...
Naše kočka se jmenuje Goldi (nikdy jí tam neříkám, spíš Pupíčku a Ty moje malé toto). První nápad jména pro naši fenku byl Iris, nakonec se jmenuje Manon. Ráda vycházím z literatury, ať už jména autorů (Iris Murdoch) nebo postav. Takže jedem: Rosemary, Kafuka, Saeki, Fanny a Alexander, Marshall, Tulamor (můžete mít Juniora i Seniora ), Bilbo Pytlík, jéé mohla bych pokračovat... klidně budu, jestli chcete
Vzpomínám si na jednu epizodu z Big Bangu, kde Sheldon pojmenovával kočky po svých oblíbených vědcích. Až si já pořídím kočky, bude to Ingmar a Liv.
doplněno 24.01.15 10:09:Selma, Daisy, Bělinka, Harriet, Lustig, Suchárek, Jonatán, Bejby, Stellan, Pretty
Nuria, Seňora, Diego, Guilla [gíje], Nevada ("zasněžená" - taková bílá chlupatá kočička, jeee ), Yolanda.
Nevada - ale asi to byl jen překlep ve španělštině se to nečte tak jako u nás "Nevada", ale spíš [neváda] a to [e] je dost slabé, prostě přízvuk na druhé slabice prodlužující délku samohlásky s slabou redukcí na první slabice
Jeden pes se jmenoval Hrouda z Jeřic (to mi ale holky zatrhly, že tak na něj volat nebudou), pak tam byl rotvajler Šéf, dobrman Exekutor a jeden vořech se jmenoval Šíma. Když jsme ho představovali v rádiu, tak pak zavolal pán a my se radovali, že má zájem o psa a on nám ohlásil, že se jmenuje stejně a zněl dotčeně. Dodnes jsem nepochopila, proč vlastně volal.
Naše Trixie se v útulku jmenovala Leona. Napadá mě: Arik, Agi, Ben, Dan, Bessy, Bela, Rony, Kira, Falko, Pedro, Viki, Bery, Dolly... některá ta jména jsou pro mě díky svým nositelům nezapomenutelná.
doplněno 23.01.15 22:17:Ještě jsem si vzpomněla - jedna ze synových kamarádek měla Gotynku, které říkala Fany, a Trishu, A jiná měla Ozzyho, to byl úžasný sametový mopsíček. A další měla Ritchieho. Všichni taky boží psi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.