Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít na policii?

Od: kikina26* odpovědí: 9 změna:

Jít na policii?

Dobrý den,

s přítelem jsme se pohádali. Teď už potom, co se stalo dobře že nejsem. Když mě slovně urážel, nevím proč jsem ho bacla rukou, ať toho nechá. Ale vrátil mi to. A to tak, že mi vytahal vlasy. Když jsem si vlasy pak vyčesala, tak jsem koukala a viděla, ze mi vytrhal temeno hlavy i na obou bocich nad uchem. Chtěla jsem jít na policii, ale nešla jsem. Navíc se to stalo tři týdny zpátky, tak nevím, jestli není pozdě. A zda-li bych tím něco vyřešila. Ještě mi rozbil mobilní telefon, když s tím praštil. Chtěla bych odškodnění za ten telefon, pač byl nový a byl to dárek. Nevím, jestli se to pak nějak řeší, a vidět bych už ho nechtěla toho bývalého přítele.

Prosím, poraďte, jesi mám mávnout rukou nad tím,nebo jestli není uz pozdě. Děkuji. Jinak hezký den všem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

No po 3 tydnech uz toho PCR opravdu moc nevyresi. A co se tyce odskodneni za rozbity telefon, to bych videl hodne blede, i kdyby jste sla na policii ihned...

sebod*

No, zase jestli bývalý přítel tazatelce VYTRHL TEMENO z hlavy, tak s tím by si asi někam měla zajít *zed*:D

martinaa*

Já tedy vidím "temeno hlavy", ne Z hlavy... což je normální slovní spojení;)

K dotazu - policie s tím neudělá nic, napadení to nic moc není, škoda není nad 5000,-. Od "přítele"bych nejspíš okamžitě odešla a ještě po sobě nechala hezkou vzpomínku tn.nova.cz/....

Otázka však je, jestli ji ho neprovokovala tak dlouho, až bouchly saze...

jen*

předpokládám, že jste v celku normální lidé a dokážete se domluvit na náhradě škody*bzum*

kikina26*
hodnocení

Já jsem, ale to on nebyl. škodu mi nezaplatil, mám si to prý koupit sama. i tak vám děkuji za odpovědi.

hodnocení

0x

Není nic horšího než hysterická ženská, která si koleduje o facku (i když trhání vlasů je už trochu moc). Vždycky si vzpomenu na jeden díl jakési reality show (myslím, že to byli Vyvolení), kde jedna ženská furt "držkovala" na jednoho chlapa. Říkala mu, ať jí dá facku atd. a furt dokola. Chlap se samozřejmě neudržel a dal jí malou facku. A to ródeo potom! Když jsem to viděla, tak jsem měla chuť zajít za nimi a dát té huse ještě jednu z druhé strany.

Ty jsi ho taky praštila, takže tvoje mínus. Ženské se furt snaží o rovnoprávnost, ALE... Takže když chcete rovnoprávnost, a aby s vámi chlapi jednali jako s rovnocenými, tak se nad nimi nepovyšujte a nebrečte, když vám po hysterickém výstupu jednu vrazí. Taky to "vytrhané temeno" může znamenat 5 vlasů nebo 100 vlasů, ale to už my neposoudíme. Navíc to bylo před třemi týdny, tak nechápu, proč to řešit teď?

Dodatek: nemluvím o domácím násilí, kde si silnější (povětšinou chlap) vylévá zlost na slabším (povětšinou žena nebo děti).

kikina26*
hodnocení

Já jsem ale nebyla hysterická. Zničehonic mě začal slovně napadat a urážet. A byl sprostý. A to já jsem zrovna vařila, či uklízela. A zničehonic. byl hodně náladový, a celý půlrok jsem to poslouchala. já jsem klidný člověk, ale když už to přeháněl, vybuchla jsem pak jak tlakáč a neudržela se. Možná to vyznívá, ze jsem to vyvolala já, ale není to pravda. bylo to ponizování, ja vubec hysterická nebyvam. vlasy dorostou. ale jen jsem chtela, aby si taky uvedomil, co udelal, pripadne kdyby byl nejak potrestan. ale to uz je asi pozde.no mam velky ponauceni.

hodnocení

0x

Nevím, na co jste 3 neděle čekala. Pokud jste to chtěla nahlásit, měla jste to udělat hned poté. Teď už byste po 3 týdnech byla k smíchu a nevyřešilo by se nic. A co se týče toho telefonu, je to jedině o domluvě. Buď se sním nechá dohodnout, nebo nad tím uděláte kříž. Pokaždé se chytám za hlavu, když děvčata píší, že mají "přítele". Pak se z něj může vyklubat i úhlavní nepřítel. Jaga.

repkin*
hodnocení

0x

Zajít jste měla ihned na ošetření a s lékařskou zprávou podat oznámení na bývalého, je to přestupek proti občanskému soužití § 49 odst. 1 písm. c) zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích. Rozbití telefonu záleží na hodnotě, do 5.000,- Kč přestupek podle § 50 odst. 1 písm. a) zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích a nad 5.000,-Kč je to přečin poškození cizí věci podle § 228 odst. 1 zák. č. 40/2009 Sb., trestní zákoník. Každopádně pokud jste neměla svědka, horko těžko mu budete to napadení prokazovat. Obávám se, že stejně na magistrátu, popř. před soudem by jste jej stejně tak jako tak potkala.*nevi**cteni* Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]