Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta chuť do života

Od: joi2 odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 22 let a poslední dobou mě nic nebaví. Bydlím s přítelem v bytě a nemáme moc peněz, protože ještě suduju. Je to těžké. Pořád jsme doma, protože si nic nemůžeme dovolit, do toho samé starosti ohledně mé rodiny. Pořád na nás něco padá. Věci, které mě dřív bavily mě nebaví, pořád jen stereotyp. Nebaví mě už ani chodit za kamarádkama, protože nemám peníze věčně. Není to moc brzo takhle ztratit chuť do života? Mám těžký život, dětství jsem to vůbec neměla lehké a poslední dobou ani ted. Jsem pořád bez nálady a už newím jak si pomoct :( Prosím kdo má s tímhle zkušenost napiště mi děkuju. Peťa.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gregor*
hodnocení

0x

a co nějaké koníčky nemáš?

joi2
hodnocení

Koníčky? ani ne. Protože na ně nemám peníze. :(

kejki

Vystrčit čumáček se dá i bez peněz, ale u tebe to spíš bude začátek neurozy až deprese. Mne návštěva dobré kamarádky nic nestojí a i kafe tam dostanu.

joi2
hodnocení

Jenže já už se nemám ani chuť smát, jsem tím životem tak zklamaná, že to nemůžu odbourat :( Asik je to deprese, jak se jí mám zbavit?

kejki

Někomu pomůže psychoterapie, někomu motivační knihy. Nějaký cíl určitě máte. Nežijte jen jednou věcí, v této chvíli školou, vždycky musíte stát na více oporách.

Pro deprese je jednou z nejhorších věcí tohle overthink - přemílání myšlenek o sobě dokola, má to tendence k zacyklení a špatným výsledkům. Můj názor je, že naši předci na tom byli mnohem hůř, ale neměli čas a sílu to rozebírat.

kejki

K psychiatrovi nepotřebuješ doporučenku a stojí běžných 30,- za návštěvu a léky 1. volby jsou bez doplatku.

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, máte přítele, takže na to nejste sama. Určitě Vás povzbudí, dodá radost do života, jestli ovšem na to není stejně jako Vy, to by bylo špatné. Můžete dělat nějaké sporty, které nejsou náročné na finance (třeba sex *smich*) nebo se můžete jen tak projít do přírody... Začalo být venku hezky, tak to využijte a depku hoďte za hlavu! *slunce*

joi2
hodnocení

Jo děkuji moc, jenže aj když je venku pěkně nemám vůbec náladu chodit ven. Ani chuť na sex. :( Vůbec newím co se to semnou děje. Dřív jsem taková nebyla. Vůbec nic mě nebaví, jen sedím u počítače a nic se mi nechce. Uplně jsem tou depkou zlenivěla. Uvažuju o vyhledání nějakého odborníka, ale ten taky stojí peníze :(

poiu*

No, a co přítel, jak ten se k tomu staví?

Pokud Vám doporučenku pro návštěvu psychologa vystaví praktický lékař, tak si myslím, že je to hrazené pojišťovnou.

joi2
hodnocení

Přítel mi pomáhá, ale je toho na něho taky moc, když mě vidí pořád smutnou, užírá ho to a newí co semnou. Mám výkyvy nálad jednou se směju a jsem ok a pak zase se vztekám, nic mě nebaví, stěžuju si jen na život. Nejhorší je, že se stydím jít k tomu lékaři, aby na mě nehleděli jak na blázna a ještě mě neposlali do blázince. :(

skye*

Rozhodně se nemusíte bát, že na Vás budou koukat jak na blázna nebo dokonce že by Vás poslali dokonce do blázince - na to je to (s prominutím) dost velká prkotina. Dneska má deprese každý druhý a stejně tak každý druhý bere nějaká antidepresiva. Běžte za svým praktickým lékařem, ať Vám napíše doporučení k psychologovi a doporučí Vám nějakého na pojišťovnu.

Jinak byste si měla uvědomit, že i přes potíže, co máte, jste na tom vlastně dost dobře. Nejste sama, máte kde bydlet, studujete. I když teď peníze nemáte, máte alespoň vidinu toho, že až dostudujete a nastoupíte do práce, změní se to. Já jsem na tom tak, že máme s manželem velké dluhy, které jen tak nezmizí, takže ani ta vidina není. Taky nemáme peníze, abychom něco podnikali a přátele už kvůli tomu také skoro nemáme. Takže chodíme na procházky se psem, jen tak do přírody nebo vyjedeme někam za Prahu, kam nám stačí kupony a tak...

joi2
hodnocení

Děkuju moc za podporu, zkusím se sama dát dohromady a něco s tím udělat a pokud to nepůjde navštívím lékaře. Taky si ještě říkám, že až dostuduju nám bude líp( teda doufám) chce to prostě jenom čas. Možná to je jen nějaké blbé období, kdy je toho na mě moc a taky je. Všechno se sype pod nohama. Budu věřit , že bude dobře.

Kdyby mi někdo chtěl ještě poradit, budu ráda když napíšete. Děkuju.

poiu*

Tak buďte ráda, že ho máte a že Vám pomáhá. Opravdu se nebojte jít k lékaři, obzvláště v dnešní době to není nic neobvyklého navštěvovat psychologa.

Výkyvy nálad by mohly přeznamenávat maniodepresivní psychózu, ale spíše si myslím, že "obyčejná špatná nálada".

Přeji hodně štěstí!

joi2
hodnocení

Moc Vám DĚKUJI :)

alenapitrovacz*

ahoj,

je to hloupé, ale tímhle si prochází skutečně veeelmi mnoho lidí... :) zapřemýšlej nad smyslem svého života - ale skutečně do hloubky. Člověk se dostává do únavového období, když před sebou nemá reálnou vidinu, čeho by se mohl chytit, co pro něj má smysl... Já osobně bych ti doporučila zkusit třeba zajít do čajoven, kde se konají nějaké akce - setkání lidiček a tak, zkusit najít nový smysl života... něco... něco, co tě nadchne... něco, co bude diametrálně odlišné od toho, co denně prožíváš.. jinak se z toho těžko couvá ven... A pak ti mohu doporučit Reiki... :o :)

riky99*
hodnocení

0x

Ve Vašem věku jsem na tom byla stejně.Ubíjel mě stereotyp a měla jsem dojem, že už mě nic nového nečeká.Smysl života mi dodaly děti a to hned dvě najednou*slunce*a věřte, že slovo depka už neznám. Člověk totiž přestane být sobec a myslet jen na sebe a babrat se v sobě. Dnes už mám děti dospělé a vážím si času na svoje koníčky a dovedu si volný čas s manželem užívat. Moje tehdejší kamarádka studentka nemá děti ani partnera dodnes a depky ji od 20-til let nepřešly,jen se to zhoršuje. Bez antidepresiv se už neobejde. Takže pozor! Neuhýbejte před životem a nevymlouvejte se na peníze. Moje děti si jako studenti od 16-ti let už přivydělávaly.Takže jestli se nudíte a nic Vás nebaví, najděte si brigádu a vydělané peníze třeba procestujte, kupte si za ně psanebo překvapte přítele dárkem. Jestli Vám dělá problémy studium a jste z něj přetažená, tak si o prázdninách dejte pauzu a hlavně vypadněte z domu a neuškodí, když i s přítelem si budete vzácní, tudíž vyražte s kamarádkami na dámskoujízdu a po návratu vás zaručeně nube baivt i sex .;)Jinak se svými potížemi můžete bez obav navštívit obvodního lékaře, Vaše potíže s Vámi rozebere a určitě poradí.Já bych se však přimlouvala za nějaký kurz jogy,či zkusit nějaké meditace v čajivně jak tu již někdo zmiňoval. Je to prima odreagování od toho současného blázince kolem.

Přeji ať brzy chuť do života najdete , neboť toho ještě máte mnoho zajímavého a krásného před sebou*slunce*

buss
hodnocení

0x

22 a takové strašné problémy? Peníze se dají vydělat i při studiu, jen zapřemýšlet, podívat se kolem sebe. Když mohou jiní, proč ne TY? Pokud jsi na VŠ tak snad nejsi blbá., Pro radost nejsou peníze nutnéééé! Koníčky, sport... na procházky mlůžeš i bosky...
Jak to že přežívají bezdomovci? Změň myšlení!

hodnocení

0x

Poradím Vám levnou zábavu - nordick walking. Já tomu v poslední době propadla. Vyjedem vždy, když je čas s manželem do přírody, do hor, do lesa a projdeme tam s hůlkami kdeco. Je to ohromný relax, nezatěžujete tak klouby, jako při normální chůzi, a posilujete až 90 procent svalů v těle. Ale musí se chodit správně, ne jen se opírat. Přečtěte si něco o tom na netu, mě to teda zaujalo hodně. Byla jsem na kurzu, abych se to naučila správně. Dříve jsem na sport moc nebyla, a teď při práci celý den sedím, tak je to pro mě dobré rozhýbání, dříve jsem si myslela, že to je jen pro důchodce, ale není to pravda. Pročistíte v přírodě hlavu, objevíte mnoho krásných věcí v přírodě, potkáte nové lidi...ve 22 život začíná, tak pryč s chmury. Jste zdravá, chytrá, když studujete, tak hlavu vzhůru a vždy si řekněte - jsou na tom lidé pdstatně hůř...a věřte mi, já život také neměla lehký, je mi skoro padesát a někdy mi také není do smíchu a peněz nazbyt jsem nikdy neměla a nemám..ale v penězích ten život není, hlavně zdraví, lásku, skromnost...

joi2
hodnocení

Už je mi líp :) díky všem za podporu :) Ps: K zmiňované brigádě, ráda bych si jí našla, ale bohužel pocházím z menšího města, kde je těžko hledat, většinou nic není, je to zabrané a v létě po známostech. Hledám pořád, fakt nic.

joi2
hodnocení

A taky ještě děkuju za rady a koníčky :))

jarmulina

Z brigády našetřete na kolo a vyrážejte na výlety začínají slunečné dny tak proč se trápit,dejte si za cíl hlavně dodělat školu ,ale určitě je dobré si taky někdy provětrat hlavu*ee* tak nějaká pěší tůra,zaběhat si v lese a vykoupání se v řece nebo jít na houby to je taky zadarmo!*bezim*

polinek*
hodnocení

0x

,,na takové stavy potřebuje nějakou pořádnou činnost,která ji strhne a nebude se zabývat ,tím co teď. Chce to opravdu dělat co by vás tak zajímalo...já se dala na malování a dělám různé příšerky na zeď na chatu a jak vidím,že se to líbí mám radost a žene to člověka dále. Začala jsem fotit ,snažím se nějaké zajímavé snímky a udělejte si galerii fotek z přírody...Je právě čas. Klidně to zvládne mobil s foťákem. Uvidíte,že vás to chytna a navíc cestou potkáte lidi ,projdete se a celkově budete mít OK pocit. Doma si to pěkně stáhnete a pořád budete mít co dělat. Tak do toho!

dobromysl*

něco uvařit, upéct

vyrobit nějakou ozdůbku - háčkování, pletení, vyšívání *sok* , malování

dřív to mladé dámy uměly, my to zvládneme taky *jasne*

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

prachy nejsou vsechno a je ti 22 tak co resis nejak bylo a nejak bude. A staci si rict ze nikdy neni tak spatne aby nemohlo bejt hur takze si nestezuj.

Tak ted jsem to poradil a jsem na tom stejne u me sam prace a nic me nebavi

joi2
hodnocení

Nad tím focením jsem přemýšlela, a pustím se do toho :) Bude mě to určitě bavit. Malování? Taky není špatný nápat, ale na to opravdu talent nemám:) Háčkování není moje silná stránka, tohle mě moc nenaplňuje a to tvoření, nad tím jsem taky uvažovala:) Vaření mě velice baví, teda bavilo, nějak se to ztrácí, ale už se to začíná zase dávat do normálu:)Fakt děkuju za rady a podporu, anik newíte jak mi to pomáhá, ikdyž se anik neznáme:)

doplněno 20.05.12 21:31:

*nápad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]