mango správně vyberte - co nejméně zelené! Ideálně, aby bylo žluté a z nějaké strany krásně zbarvené do červena. Nechejte doma než změkne tedy aby nebylo úplně tvrdé - jinak chutná jak borovice. fuj.
Oloupejte jako jablko a zbude krásný slizký střed žluto-oranžový. Jen překrojte v 1/3 skrz. z druhé strany také. Při překrojení minete pecku, kterou pak vykrojíte. Získáte tak velké kousky. Další možností je okrajovat kolem pecky po kouscích.
Slupka manga je nepoživatelná a konzumuje se pouze sladká dužnina, která barvou i chutí připomíná broskev či nektarinku. Slupku oloupej jako když loupeš brambory. Střed pak okrajuj na plátky a uprostřed čekej velkou pecku.
Připomělo mně to mého kamaráda, který ve školní jídelně na začátku devadesátých let sežral kiwi i se šlupkou a smál se těm co si ho oloupali. Přitom se dá obojí krásně oloupat škrabkou na brambory nebo normálně nožem jako jablko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.