Nejste přihlášen/a.
Pro invalidního člověka je to problém, aby se dostal k penězům. V TV ukazovali případ paní na vozíčku z vesnice, kterou musí k 8 km vzdálenému bankomatu dovézt sousedé. Mimo to ji přemlouvali na ÚP, aby si kartu převzala. Proč došlo k takové skutečnosti, kterou obhajoval ex Drábek, když to lidem přidělalo těžkosti? Mimo to výroba těch karet stála jistě spostu peněz ze státní pokladny. Kde je kontrola a důslédné zkoumání pro i proti, než dojde k rozhodnutí zavedení "S" karet? Doufám, že dojde ke zrušení používání karet, vidím jejich používání pro všechny bez ohledu na jejich zdraví a možnosti, jako nesmyslné. Věříte, že dojde ke zrušení karet a k nápravě takových rozhodnutí? - pt
Nevěřím, že by sKarta skončila. Spíše očekávám, že přibydou další skupiny obyvatel, lteré ji budou muset mít povinně.
Jako první se nabízejí příjemci invalidních, starobních i pozůstalostních důchodů, přídavků na děti, rent, ...
doplněno 08.02.13 20:52:Rentami míním dorovnání výpadku výdělku z důvodu nemocí z povolání nebo pracovních úrazů.
Přídavky na děti jsou sociální dávky a jejich příjemci už kartu mají nebo postupně dostávají. Já jsem si teď o ně požádala - papír s PINem ke kartě mi přišel dřív než vyrozumění, že na přídavky mám nárok Neskutečně mi to leze na nervy - ne kvůli ztížení situace (beztak si nechám peníze přeposílat na svůj účet), ale z principu - z České spořitelny jsem před lety zdrhla pro nekvalitní služby a šup, už jsem u ní zase
Není to k ničemu dobré, přesto, když jsem ji pro babičku odmítala, řekla mi úřednice urputně: Ale peníze chcete, že? A bez ní je nedostanete. TEČKA.
Takže jsme babičku táhli pro kartu, nemohla z auta ven, všude plno sněhu, klouzalo se to. Úřednici se z teplé kanceláře nechtělo, dala mi několik papírů, že je babička musí podepsat. Ať jí je zanesu. Bylo to vcelku k ničemu, přivézt jsme ji prý MUSELI, byla to povinnost se osobně dostavit, přitom ji ani nikdo z úřadu neviděl. Kdybych to za rohem podepsala sama, babča mohla sedět doma v teple a ne se tlouct pro kartu.
Peníze nám předtím chodily na účet. Kam budou chodit teď? Ujala se mě nějaká rozumnější, lidštější úřednice a ta se mnou sepsala, že až peníze přijdou na S kartu do České spořitelny, přepošlou mi je na náš účet. Takže nač to dělat jednoduše /jako dosud/, když to jde složitě /převádět z banky na banku/.
Nebude nám to k ničemu, babička má průkazku ZTP/P platnou do konce roku 2015. A kdoví, co v té době bude. Proto nechápu, na co ještě S kartu. Hodila jsem ji doma do krabice, kam dávám různé písemnosti a tím to skončilo.
Ale kolik to stálo miliónů. Měl by to zaplatit ten /nebo ti/, co to vymysleli a uvedli mezi lidi.
Pro odlehčení: Víte, co to znamená, když mají důchodci napsáno na dveřích: K + M + B? Když jdou z domu, podívají se a zkontrolují si, zda mají: KLÍČE + MOBIL + BREJLE.
A víte, co to znamená, když mají na dveřích: K + M + B + S? Přece: Nezapomenout KLÍČE + MOBIL + BREJLE + S KARTU! Jaga.
Ke zrušení S-karet asi nedojde. Nějaká firma se z nich má velmi dobře, tak proč by to rušili. Nechápu její existenci, to musel vymyslit člověk, co mozek má jen na výplň hlavy, aby mu v ní tolik nedunělo... Podle mě je to naprosto zbytečná věc, která nic neřeší.
doplněno 09.02.13 15:13:Taky jsem ji vyfasovala tu slavnou Drábkovu S-kartu. Je mi ale na nic, protože stejně vše zůstalo při starém. Takže proč mi ji vlastně vyráběli, nechápu. Peníze mi stejně chodí jako před tím na účet. Už jsem ji chtěla vyhodit, ale byla jsem důrazně upozorněna, že tudy cesta nevede a že ji mít musím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.