Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S.r.o. - koupit ready made nebo našetřit?

Od: nerozhodny odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych začít podnikat formou s.r.o. Váhám ale, jestli koupit tzv ready made firmu (která je už založená) se splaceným kapitálem ze které je vyvedený základní kaptiál pryč (jestli to tedy správně chápu) a nebo přišetřit a založit s.r.o. vlastními silami?

Moje dilema spočívá v tom, že ready made kolem 30k Kč můžu koupit prakticky hned, ty peníze mám. Než našetřím potřebných 200k Kč na základní kaptiál s.r.o., bude mi to trva minimálně rok. Rád bych začal podnikat co nejdřív, ale trošku se bojím abych neudělal kravinu... Půjčovat si někde určitě nechci.

Kde bych se případně mohl zeptat? Když jsem hledal věci okolo ready made, vyplivlo mi to jen weby s nabídkami, a to není zrovna to, co potřebuju - chtěl bych názor někoho nezávislého... Díky všem kdo se pokusí pomoct.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Neznám způsob, jak reálně 100% zaručit, že s.r.o. ´hotová´, nemá závazky - takže tímto krokem budeš vždycky riskovat... Zase ušetříš...

A - koneckonců - nemusíš kmenové jmění nově zakládané společnosti splatit ihned, stačí - tuším, 50 %...

nerozhodny
hodnocení

no, právě že moc neušetřím... Pokud bych 200k měl, nerozhoduju se, a samozřejmě založím svou společnost. Dostat ty peníze ze společnosti ven by jít mělo stejně, jako to dělají ty firmy, co zakládají ready made. Za tu informaci o 50 % díky, to jsem nevěděl. business.center.cz/... tady jsem o tom něco našel, píše se tam:Před podáním návrhu na zápis společnosti do obchodního rejstříku musí být splaceno celé emisní ážio a na každý peněžitý vklad musí být splaceno nejméně 30%. Celková výše splacených peněžitých vkladů spolu s hodnotou splacených nepeněžitých vkladů musí však činit alespoň 100 000 Kč. Je-li společnost založena jedním zakladatelem, může být zapsána do obchodního rejstříku, jen když je v plné výši splacen její základní kapitál. z toho sice moc moudrý nejsem,ale tohle si už nějak dohledám... nemám teď moc času, jsem v práci... zeptal jsem se te´d s nadějí, že tu bude víc lidí než večer až se vrátím domů :) Kouknu na to pak blíž, díky

frame*
hodnocení

0x

Těch 200 000kč potřebujete vlastnit jen pár minut, a to po dobu než vám úřednice vystaví potvrzení o oné částce na účtu, pak už je nepotřebujete. Čili nejlevnější je půjčit si tyto peníze na chviličku od nějakého dobrého kamárada (budu vám věřit, že mu je hned vrátíte).

Nerad bych porušil pravidla poradny a sice v podobě nabádání k nepravostem, nepoctivosti a záležitostem odporující zákonu. Proto neberte můj výše uvedený text jako dogma.

doplněno 11.05.12 16:11:

A mimochodem: 200 000 kč jako vklad nemusí být pouze ve formě financí. Můžete do společnosti vložit např. auto.

nerozhodny
hodnocení

dík za odpověď, nejradši bych si to ale zařídil úplně sám, bez pomoci kamaráda - přece jenom stát se může všecko. To že nemusí být jen finanční kapitál jsem se pak taky dověděl, s tím by možná něco dělat šlo. Díky za pomoc, jdu si toho nastudovat víc :)

gregor*
hodnocení

0x

Zdravím, vidím sice, že jste již nějaké odpovědi dostal nicméně. ..

Pokud potřebujete kapitál v začátku tak ten v ready-made společnosti není. Těch 25- 30 tis je opravdu jen "poplatek" za službu toho, že to někdo za vás vyřídí. Pokud si našetříte 200 tis. tak ty hned po založení můžete utratit jako investici do vaší firmy.

Pokud, ale budete sám tak při zakládání nemůžete uplatnit postupné splacení, ale musíte splatit celých 100% hned.

Je dobré se, ale rozmyslet jestli opravdu potřebujete sro a nevystačíte si se ŽL.

Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]