Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč ještě žít?

Od: pavlusak odpovědí: 25 změna:

Dobrý den,asi si řeknete,zase jedná blbka,ale já už nevím jak dál.Jsem maminka dvou roztomilých holčiček (1,5 a 6let),dostala jsem se do finančních problémů a už nevím jak z toho,sype se to na mě čím dál víc.Každý dopis od soudu,exekutora,mě dostává čím dál tím víc do kolen.Z 4900kč jsem se snažila platit část pohledávek,ale jiné rostly a teď mi exekutor odstavil účet a já nemohu vybrat ani na obživu dětí.Otec dětí teprve nastoupil do práce,takže mi nemá jak pomoci a má rodina ta už teprve ne.A tak si říkám jestli by nebylo nejlepší to celé skoncovat,bylo by lépe dětem i jiným.Co s takovou mámou,která se zadluží a nemůže se o ně postarat.Nedlužím žádnou horentní sumu,ale naráz to též zaplatit nemůžu.Nejím,špatně spím(díkybohu nekouřím) a opravdu zvažuju že si něco udělám.Myslíte,že má cenu ještě žít?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, neblázněte, opravdu si myslíte, že dětem bude líp bez mámy? Vím, že do finančním problémů se člověk dostene ani neví jak, ale pokud to ZATÍM není vysoká částka, partner pracuje, Vy také něco od státu dostáváte, tak to zvládnete splatit!

Rozhodně to nevzdávejte, pokud máte podporu alespoň partnera, tak to není tak nejhorší.

Držím Vám pěsti, myslete na svoje krásné děti a hned Vám bude líp!

pavlusak
11.05.12 15:11
hodnocení

Děkuji

libin
hodnocení

0x

Vždycky se najde důvod žít,už třeba jen kvůli dětem.Také jsem si prožil podobné trable,chtěl skoncovat se životem.Pak jsem uviděl reportáž o umírajících dětech a uvědomil si,že mé problémy jsou velmi malicherné oproti jiným.Určitě by se našla spousta lidí na pokraji smrti,kteří by si to s Vámi vyměnili,jen aby tady mohli ještě chvilku být.Hlavu vzhůru,pokud je člověk relativně zdravý a mladý,vše se dá zvládnout.Vše to je jen o čase.Chce to se jen na určitou dobu uskrovnit.Radujte se ze života,že svítí slunce,ptáčci zpívají,radujte se s dětmi.Na spaní pijte čaj z řepíku nebo meduńky.Všechno se za nějakou dobu vrátí k lepšímu,hlavně neklesat na mysli.Mj.exekutor Vám musí ponechat životní minimum na Vás a děti!Zkuste exekutorovi nabídnout splátkový kalendář.S mnohými se dá dohodnout,bohužel někteří v rámci ziskuchtivosti seberou i použitou varnou konvici za pár"šupů".Vždycky se najde řešení ale smrtí vůbec nic nevyřešíte,ba právě naopak.Hodně zdaru a síly,až bude po problémech jenom se jim zasmějete.

martinaa*
hodnocení

0x

A co s mámou, která se zasebevraždí a zanechá dvě krásné malé holčičky svému osudu? Kam se dostanou, kdo se jich ujme, jak se budou protloukat životem? Kolikrát si řeknou - kdyby tady máma byla, tak nejsem sama, nejsem třeba v domově, nedostanu se ke špatným lidem?

Když je opustíte, bude jim jen hůře. Budou bez mámy, a možná nikdy nepochopí, proč. Bojujte, přítel práci má, po malých částkách se jistě dluh splatit podaří!

lidus*
hodnocení

0x

Tak to mě fakt zvedá ze židle! Zdravá baba se dvěma krásnými dětmi a myslí na to, že se připraví o život k vůli pár korunám co dluží. Být vámi tak se minimálně stydím! Žádná kaše se nejí tak horká jak se uvaří! Za prve proč jste si nabrala půjček co nejste schopná platit, nebo jak k dluhu došlo? Za druhé první co udělám a to ještě než mi teče do bot (exekuce, nebo dokonce sociálka) hledám pomoc. Pomohla bych dceři poslední korunou a udělala by to každá máma, první co uděláte je že se svěříte rodině a hledáte pomoc u ni, současně navštívíte ty kde dlužíte a domlouváte splátkové kalendáře nebo odklad či konsolidaci splátek. Navštívíte úřady a žádáte o všecky možné příspěvky (na bydlení, hmotnou nouzi a nevím co ještě). Proberte se a začněte něco dělat místo toho, že máte v makovici jeden "dobrý" nápad jít se utopit! Tady plačete na špatnym hrobě, zde finanční pomoc nehledejte ( přesto, že spousta rádců by vám i ze skromných důchodů pár stovek poslala) buďte ráda, že vám některý rádce nenapsal kde jste vzala peníze na PC a internet a jestli napíšete, že sedíte u kamarádky tak i ta by snad mohla pomoct (minimálně trochou jídla). Fakt se proberte a začněte konat, nečekejte než vám děti sociálka sebere, vytočila jste mě do běla, sedím na vozíku, můžu čím dál míň ale abych se šla utopit a ubrala tak starosti všem v okolí, to mě vážně nenapadlo. Jsem zlá baba, že?, a to buďte ráda, že nejste poblíž, za ty vaše myšlenky bych vás nejraděj nakopala do zadku!

Začněte tím kolik dlužíte a kam všude se máte obrátit o pomoc, věřte mi, že jsou tu lidé co vás nasměrují. Lída

pavlusak
hodnocení

Nežádám nikoho o finance,natož vás.Jestli jste zlá?Znám horší než jste vy.Kde jsem vzala na internet?Je zaplacený z minulého měsíce.A děkuji za váš názor,ale neznáte mě,ani mou rodinu,mé okolí,takže s tím kopáním do zadku začněte u sebe,než začnete soudit druhé.

lidus*

Vážená paní, právě jsem vám přestala věřit. Exekuce na všecko a internet minulý měsíc zaplacený-hahaha, kde jste na to ten minulý měsíc vzala?! Končím, můžete sem psát to chcete, reagovat nebudu. L

pajusak*
hodnocení

Vážená,exekuci na účet mám od 9.5 2012.Nepsala jsem že mám exekuci na vše,ale na účet,kam mi chodí veškeré peníze,jinak sama o sobě nic nemám.Ale paní dokonalá ví vše nejlíp,vy jste zřejmě jasnovidka,či dokonce exekutorka,že víte vše nejlíp?Děkuji za váš názor a reagovat nemusíte,já vám o to nestojím.

Vážená lidus, asi nemáte představu co se v tomto prohnilém státě děje. Exekutoři jsou státem podporovaní zloději. Z mého nejbližšího okolí vím o připadu kdy ze 300Kč se bez nějakého upozorněni stalo několik desítek tisíc a ten postižený měl kliku, že nemá účet, jinak by to neměl z čeho zaplatit, protože ten účet by zablokovlali. *bzum*

Kolem nás utíkají miliony, miliardy bez sebemenšího postihu a poctivý člověk opomenutím, nebo nějakou jinou chybkou se lehce dostane do úplně beznadějné situace *bum*

lidus*

bmbx, jistě že vím co se tu děje to je ale na dlouhé povídání, ovšem paní si chce vzít život podle její řeči pro pár korun, exekuci má od května a do té doby byla kde? To žila ve vakuu a netušila, že nesplácí ale zato si platila internet který ona na mateřské a maličké děcka k ničemu nepotřebují? "Poctivý " člověk co si nabere půjčky musí počítat s tím, že je taky musí splácet, že může přijít o práci nebo onemocnět a už vůbec se mi nechce věřit, že někdo nemá rodiče a kamarády co mu v nejhorším pomohou. Žádná situace není beznadějná, mám půjčku, nemám na splátku tak to řeším dřív než mám odstavený účet a nečekám, že to nějak dopadne, mám zodpovědnost za děti a tak při prvním problému neběžím do drogerie pro dva metry prádelní šňůry.

Neznáte situaci, tak nehodnoťte, jsou okamžiky kdy to na člověka prostě padne a propadne úplné beznaději. Myslím, že to nebude tak horké a právě ty děti dají tazetelce další sílu se s tím vším poprat.

polinek*

,,já souhlasím s Liduš,,naberou si půjček a neuvažují co bude dál. A ještě s děckama na krku!

lidus*

Já stále čekám kdy se tazatelka zeptá, co má dělat, kam se obrátit o pomoc, na jaké úřady si jít vyřídit dávky v hmotné nouzi...Šlo jí jen o to si postěžovat na těžký život a sdělit nám, že si hodí mašli nebo to chce řešit? Přestávám lidem asi rozumět.

pavlusak
hodnocení

Vás se určitě ptát nebudu,pc mám starékoupené z druhé ruky za 500kč a to ještě v době kdy jsem si to mohla dovolit a internet jsem platila 400kč měsíčně.Ale vám nemusím vysvětlovat co a v jakém stavu mám doma.Pochopila jsem,že myslet na to že bych opustila své děti je hloupost,taky jsem pochopila,že je kam se obrátit,což jsem díky vámi zatracovánému pc za 500 učinila.A ty dvě půjčky,které mám jsem si brala z toho důvodu,abych mohla svým dětem koupit co potřebují a ne na blbosti.A že nechápete,že mi nikdo z rodiny a z oklí nepomůže?To je též vaše věc,neznáte ty lidi,tak je nesuďte.

pavlusak
hodnocení

A další co ví proč jsem si půjčku vzala?Ale i tak díky za názor i když tak krátký.

lidka*
hodnocení

0x

Moje milá mamino od dvou malých holčiček. To nemyslíte snad vážně. *bum* Já když jsem od někoho slyšela podobné kacířské řeči, tak jsem reagovala takto: Ty nemáš právo na něco takového myslet, protože máš povinnost svá děcka vypravit do života. A to jsem myslela fakticky smrtelně vážně. Život si někdy s člověkem šeredně pohraje. Sama jsem neměla jenom krásné chvíle, ale také jsem padla na hubu (promiňte). Ale to jsem psala zde nedávno. Pokud není člověk vyložený prevít, tak se to zase obrátí v dobré. Je to takový malá zázrak. A já na to věřím. Přeji vám, aby se k vám a vaší rodině život zachoval podobně a mohli jste se zase radovat. Chce se to leckdy hodně moc uskovrnit. Já když jsem zůstala s dcerou sama, často mne zachránila kasička u telefonu. Naučila jsem se vařit - myslím i dobře, ale z mála. Není umění uvařit z drahých surovin. :) Takže vám přeji, ať se z té momentální špatné situace co nejrychleji dostanete. Splácejte podle možností a hlavně se dál nezadlužujte. A já tvrdím bez rozmýšlení - ano, určitě má cenu žít - hlavně když je pro koho! *mala*

pavlusak
hodnocení

Děkuji,za milá slova.Žádná půjčka už kolem mě ani neprojde.Když sleduji své holčičky,tak si říkám že to nějak musím zvládnout.Bojím se je nechat samotné.Děkuji vám i ostatním za rady a povzbuzení.Moc děkuji.

ben*

možná kdybyste svůj případ rozepsala trochu podrobněji, určitě by Vám zde spousta lidí poradila, co je nejlepší udělat atd...

pavlusak
hodnocení

Děkuji všem,já jsem se obrátila ještě na bezplatnou právnickou poradnu,kde mi pomoc nabídl velmi milý pán právník,tak se snad všechno brzy vyřeší a v pondělí se stavím ještě na sociálce a domluvím se i tam. :)

askmenow*
hodnocení

0x

Má cenu žít.

Milující maminku nenahradí nic, rozhodně ne to, že má dítě víc penízků.

Držte se!

doplněno 11.05.12 22:56:

Zkuste se rozepsat, třeba někoho napadne, na jaké dávky či jiné pomoci máte nárok.

Nebo zkuste kontktovat některé z center nabízející pomco v nouzi pro matky s dětmi. Neříkám, že se tam musíte nutně stěhovat, ale poskytují i právní poradenství apod.

např.: pomocvnouziops.cz/...

pavlusak
hodnocení

Děkuji moc za radu i za váš názor,cením si toho.

eulalie*
hodnocení

0x

A prosím vás, to si jako říkáte máma? Co by si vaše děti počaly bez vás? Vy je vůbec nemáte asi ráda, když uvažujete nad odchodem z tohoto světa. Co byste jim připravila za život? Takže hlavu vzhůru a nedejte se. Uvidíte, že to všechno zvládnete a bude zase líp. Jen si nesmíte říkat, že to nemá cenu. Váš život má cenu, pro vás a hlavně pro vaše děti.

pavlusak
hodnocení

Děkuji,vzchopím se a budu se držet a vyřeším to už kvůli mým dětem:)

lidus*

pavlusak-nikdo vám nenapsal nic jiné než já, jen sladkých slovíček bylo víc ale já vás chtěla vyprovokovat aby jste začala myslet a konat, myslím, že se mi to povedlo, už to, že jste se někam obrátila a něco děláte je první úspěch. Tak hodně sil a myslete na ty krásné holčičky. L

pavlusak
hodnocení

Děkuji,holky jsou to jediné co mám a kvůli nim budu bojovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]