Nejste přihlášen/a.
Jak mám říct sestře že bych chtěla u ní bydlet a chodit do školy?Celý prázdniny jsem u ní byla a bylo to fajn ale teď má přítele tak nwm jak jí to mám říct..Bydlet bych měla kde už o prázdninách jsem spala u ní v,,pacovně" a přizpůsobila jsem si jí sobě.Sestře je 25.Prosím poraďtě...
To je hodně ošemetné. Pro sestru bude těžké odmítnout, ale je možné, že i kdyby souhlasila, udělá to nerada, přecijen páry chtějí soukromí, ona asi také a proto se odstěhovala... Samozřejmě to můžeš zkusit. Říct, že tě to napadlo, rovnou říct, proč ti to přijde jako dobrý nápad a kam bys chtěla chodit do školy.
Také rovnou musíš promyslet otázku financí. Sestra, na rozdíl od rodičů, nemá žádnou povinnost tě živit. Už tím, že tam bydlíš, jí nejen omezuješ, ale také spotřebováváš energie, vodu, jídlo... Jak bys jí to kompenzovala?
Samozřejmě zleží na vašem vztahu.
askmenow - úplně přesně. Jen dodávám, že právně jsou rodiče zodpovědni za tazatelku. To se také nedá opomenout. Musíš si počkat na svůj plnoletý a za sebe zodpovědný život.
Tak ta zodpovědnost, to by se ještě myslím dalo zvládnout. I pokud tazatelka není plnoletá, a sestra je, byla by v domácnosti s někým dospělým, bylo by to z principu věci podobné, jako kdyby žila s babičkou. Tím nechci říct, že by to bylo stejné z výchovného hlediska, spíš z právního. Ale jinak mi to doopravdy nepřijde ideální. Ale nechci soudit. Možná něco nevíme, třeba jsou v rodině špatné vztahy a sestry naopak drží spolu...
doplněno 10.05.12 23:47: A jinak díky za uznání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.