Nejste přihlášen/a.
jaký je rozdíl mezi náhrobním kamenem a náhrobní deskou? Děkuju. Spěchá to.
Náhrobní deska kryje plochu hrobu - ať už zcela, nebo jen částečně, je umístěná horizontálně...
Náhrobní kámen je spíše typu pomníku (obelisku), umístěný vertikálně (šikmo), vytváří ´monument´...
no já nevím.. pod pojmem nahrobní kamen si představím to, co je umistěné vertikálně u hlavy a většinou je na tom jmeno.. je pravda že je občas vidět jmeno i na nahrobni desce.. ale nemyslím si že je to jedno a to samé.. deska je deska, kamen je kamen.. zaměnitelne to vuči sobě není ale zkuste zavolat někde na pohřební ustav nebo do kamenictví ..tam vam to určitě rádi upřesní co je co..
Pokud v těch POVÝTKÁCH budeš dělat takovéto CHIBI, věř mi, že Tě VIPÍSKAJÍ zcela určitě. Pokud píši povídky pro ostatní, musím umět precizně svůj jazyk. Než začneš psát, prostuduj si Pravidla českého pravopisu.
Tímto Tě nechci urazit, myslím to dobře. Na co si dělat zbytečně ostudu, ne? Jaga.
Já bych zvedl telefon a poptal se na hřitově, nebo kameníka. Lekl jsem se, že je třeba to vědět rychle, než přijde smrt a říct si, pod čím ležet...
Podotýkám předem, že nevím jestli mám pravdu. Já si pod pojmem náhrobní kámen představím to samé co náhrobní pomník. Tedy to kam se tesají nápisy. Hovoří-li se o desce, představím si to co kryje místo kde jsou mrtví nebo urny.
Rozdíl vidím spíš v materiálu. Kámen je jednoznačně kámen, kdežto deska může být klidně i jakákoliv náhražka kamenné desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.