Nejste přihlášen/a.
Zdarec,prosím poraďte kde dohledat seskupení nějaké spolky českých přistěhovalců těsně před 2.sv. válkou v USA konkrétně v New Yorku a Fredericku.Díky J.
Napadá mě knihovna kongresu nebo najít nějaké současné spolky a těch se zeptat. Třeba takový Sokol, ten v New Yorku tehdy byl zaručeně.
Co vlastně hledáte?
Napadá mě třeba familysearch.org . Ale takových serverů je moc. Jsou i servery, které mají imigrační záznamy. Jednou jsem našel nějaký židovský serever, kde byly seznamy komunit, ale byly to starší záznamy. Další zdroj jsou hřbitovy, třeba stonepics.com (nevím, jestli tam jsou i židovské hřbitovy). Dále dobové noviny. Adresáře měst. Taky Židovská obec tady v Čechách by mohla mít nějaké záznamy nebo by vás mohla nasměrovat.
Některé servery jsou placené. Zdarma dostanete informaci, že se jméno v seznamu vyskytuje, ale vlastní záznam je placený. Taky nevím, jak staré záznamy v seznamech jsou - 19. století ano, ale kam až jdou, to nevím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.