Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Češi mají obavy z Ruska píší Novinky

Od: buss odpovědí: 68 změna:

Opět krásná manipulace, kde k té většině přišli, dělali nějaký průzkum? Podle ankety u článku je to lež!. Máte strach z Putina?

68 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, samozřejmě, že obavu z této říše zla a jejího vůdce mám. Mám je v podstatě celoživotně a není důvod něco na tom měnit. Takže, ostražitost, nedůvěra a paměť jsou důležité. Zdravím!

P.S. Nejsem ovčan a nepodléhám mediální masáži (což je častý argument příznivců toho ráje).

doplněno 04.05.15 20:00:

faithoncemore - to je pravdivá (a smutná) písnička. Stačí si pamatovat minulost a neustále ji všem připomínat. Pokud nerozumím životu, tak hlavně té ztrátě paměti řady lidí a jejich touze opakovat stejné chyby z minulosti. Kdo podrazil jednou, tak podrazí opět - důvěra není v tomto případě správná.

doplněno 05.05.15 15:39:

Vysvětlení pro nechápavé - pamětí jsem myslel především vlastní paměť a případně tu, kterou jsem převzal v rodině z jejich zkušeností. Takže, moje vlastní paměť má limit v mém věku (což je zřejmě takto u každého jedince), ale právě proto, že si pamatuji a mám vlastní zkušenost, tak k té východní moci nemohu už nikdy mít důvěru.

az61

Priteli Bene...jelikož nerozumíš životu, natož, abys mu poruzuměl - nebudeš nikdy rozumět sám sobě. Lžeš nejen sím sobě, ale i nám slušným lidem, kteří pravdu znají...Je mi Tě líto...bene...

faithoncemore*

Chudák Ben, jak jen se s tímto prohlášením "přítele"az61 vypořádá? :-D

P.S.: az61, až budeme velcí, také budeme chtít být tak moudří a rozumějící sobě a světu jako jsi Ty... :-D

(bát se bolševika je třeba pořád)

Chlapci, souhlasím,

bojím se více východu jak západu..

aroff

" Kdo podrazil jednou, tak podrazí opět - důvěra není v tomto případě správná"

Tak podle této "logoky" dáli se to tak nazvat, nám asi největší hrozba hrozí z německa, ty "přišli" několikrát za posledních 1000 let a přesto nemám pocit, že je potřeba se bát. Nebo se snad máme bát i rakušáků, poláků, turků a hůnů.*ee*. Někdo si pamatuje dost, jiný jen to co se mu momentálně hodí.

jabraka*

A co Mnichovský diktát?To nebyl podraz?Jen krátká paměť.

JB

hodnocení

0x
V zájmu zachování zdravého rozumu už Novinky vůbec nečtu a nemá to chybu. Taktéž doporučuji.

ohneta*
hodnocení

0x

Bussi, čtenáři Novinek jsou vesměs levičáci, takže výsledek ankety pod článkem mě nepřekvapuje. U Ruska nikdy člověk neví, co od něj může čekat, takže trochu z něj obavu mám.

doplněno 04.05.15 13:08:

Čtenáři, já vůbec nevím kdy onen článek vyšel a kdy se do něj nejvíc přispívá. Spíš mě zaráží ta tvá logika. To jako pravicoví voliči nepracují?

majsterjoe*

To je zajímavé. Co tě k tomu strachu vede?

Já mám strach ze stálého rozpínání vojska USA.

ctenar*

Tvá logika ohneta je mizerná. Nejvíc příspěvků je v pracovní době. A levičáci ty v tu dobu musejí makat. Nemohou sedět u internetu. A důchodců co si zaplatí internet moc není. Ti šetřej na chleba.

hii
hodnocení

0x

Mám strach z USA a Bruselu. A to si legraci nedělám.

ctenar*

Někdy mi to připadá, že Megerová chce dokončit to co započal Áda. On ten Masaryk dobře věděl na koho si dát pozor

výtka
Upozornění od sys milancukrar 04. 05. 2015 18:15:56
Asi jste chtěl napsat jméno "Angela Dorothea Merkelová", prosím, nekomolte schválně jména jiných...Děkuji

ctenar*
hodnocení

0x

Tak Mitrofanov zase perlí. Kdo by komu měl či neměl jít na pohřeb. To já bych jemu na pohřeb šel. Nejraději zítra.

novinky.cz/...

klera*
hodnocení

0x

Když se občas podíváte do diskuze na Novinkách, tak zjistíte, že jsou to z většiny sympatizanti Ruska, komunistů atd. Takže se výsledkům v anketě není proč divit...dát ji na Idnes, tak by byl výsledek s největší pravděpodobností opačný :) No, já osobně bych do toho průzkumu taky uvedla, že mám z Ruska (Putina) strach...ne, že bych se denně třásla při pomyšlení na Rusko, ale úplně v klidu mě taky nenechává. :)

aroff
hodnocení

0x

Ono se stačí podívat do historie, kolikrát se snažila "evropa" dobýt Rusko ať už poláci, francouzi i němci a kolikrát se snažilo Rusko dobýt území těchto států a je jasné, kdo má mít z koho obavy.

Jen opravdový blbec nevidí oč tu jde. On ten pocit nadřazenosti celému světu v mnoha lidech v evropě, je hluboce zakořeněn. Když už někdo chce mluvit o nějaké říši zla, tak se musí podívat co my evropané jsme napáchali za staletí po celém světě. Bohužel tito jednodušší jedinci na to nemají koule,aby si to dokázali přiznat. Raději ve své hlouposti budou neustále hledat nějakého nepřítele.

Takže jestli mám strach z rusáků, ne nemám. Z čeho já mám strach, je lidská hloupost a blbců se najde vždy spousta.

Proč lidi s jiným názorem nazýváte blbcem?

aroff

Koho konkrétně jsem nazval blbcem. Já jsem napsal, "Jen opravdový blbec nevidí oč tu jde" a ne že kdo má jiný názor je blbec. To jel rozdíl.

rexona*
hodnocení

0x

Tak jelikož znám někoho, kdo je s Putinem opravdu dobře kamarád...a Putin (osobně) mu zařídil dobrou práci (má 250 000 dolarů týdně), tak vím své! Bát bych doporučila - se můžete v současnosti jen Ameriky, která je na dně, tam patří všechno Číňanům a Rusák si ty jejich neustálé provokace nenechá líbit. Válečné konflikty nebudou v budoucnosti pocházet od Číňana nebo Rusáka, ale od toho - nám neznámého pozadí amerického prezidenta, který je bezesporu jen loutka.

lidus*
hodnocení

0x

Jestli mám obavu, že naše republika bude zatažena do válečného konfliktu? Ano mám, konec konců ve válce už přece jsme. Ovšem zcela jistě to bude pod taktovkou těch roztahovačných a všeho schopných Američanů. Doma si za 100 let pořádek neudělali, všude ve světě, kde je co ukrást, se hrnou dělat pořádky a pod zástěrkou humanitární pomoci a lidských práv rozpoutají občanské války, vyzbrojí potichu obě válčící skupiny a pak jen čekají jak to dopadne. A naše republika co nalezla do Nato je tak blbá, že posílá chlapy na mise, dostane nařízeno západem, že musí mít nový branný zákon a musí vědět kolik je boje schoných, musí mít zmapované kolik žen je schopno boje, eventuelně jak mohou ženy nahradit muže co půjdou bojovat. Z Ruska a Putina strach vážně nemám, to je moc malý pán.

mot
Zato rusaci si doma poradek udelali,co? Viz cecna, afghanistan...
Boze boze...
a pritom je dneska hezky, dneska by to slo...
lidus*

"mot" zbytečná diskuze vy nepřipustíte, že za "pořádky" na Ukrajině a v Afganistánu stojí všemocné a nejchytřejší USA, to raděj nazvete člověka s jiným názorem blbem. Nevím jak je u vás ale u nás je slušná bouřka.

mot
Kdy sem nekoho nazval blbem za jiny nazor? Nevymyslejte si.

hodnocení

0x

Jestli se aktuálně něčeho bojím ve spojitosti se světovou politikou, tak jsou to tři věci, které jsou vlastně spojité nádoby...

1. Nekontrolovatelný příliv uprchlíků do Evropy a s tím související import islámu.

2. Eurosajuz

3. Potřeba světového policajta strkat neustále rypák do věcí do kterých mu nic není a s tím související různá "Arabská jara", rozvracení dosud fungujících států (byť ne zcela demokratických) a nepříliš šťastné dráždění ruského medvěda...

A vrcholem toho všeho jsou různé skupiny sluníčkářů, análních alpinistů, patolízalů a dalších aktivistů, kteří za cizí peníze a mnohdy z vlastního prospěchu prodávají rodnou hroudu, prosazují nefungující multikulti a snaží se každého přesvědčit, jak na všem neseme vinu a musíme každého zachraňovat.

Aneb jak praví klasik... na pomoc kdejakému vyžírkovi se peníze najdou, ale na léčbu vlastních dětí musíme sbírat víčka z PET lahví.

saman47*

Naprostý souhlas. Do budoucna ale vidím největší průšvih v Islámu. Chudáci naši potomci. Nechtěl bych znovu začínat a čekat co bude...

maxell

Pane, planeta a lidi na planete nejsou zli... Zlymi je delaji nase media, ovladaji nas jak loutky.. Jak tahaji za snurky, tak skaceme. Reviduji a cenzuruji zpravy, co nam podsunou, sezereme i s navyjaky.. Bojim se spise toho naseho Cechacstvi.

Bojite se arabu a priliv Islamu? Vyjdete si ven a zjistite, ze ani arabove ani perzane nejsou vubec agresivni.. Jsou to pratelsti a mili lide.. Vyjdete si do ruska - cim dale na vychod, tim jsou lide uzasnejsi, dorbrosrdecnejsi a usmevavejsi...

Pamatujte - politici, novinari a media v nas vyvolavani nevrazivost, strach a xenofobii.. Lide jsou venku a verim ze i u nas doma v jadru dobri (porad nestracim nadeji v nas Cechy a Slovaky, ze mame alespon spetku zdraveho usudku a ty straslive a bezuzdne lzi, co nam podsouvaji jednou vsichni prokouknem... :)

" A vrcholem toho všeho jsou různé skupiny sluníčkářů, análních alpinistů, patolízalů a dalších aktivistů, kteří za cizí peníze a mnohdy z vlastního prospěchu prodávají rodnou hroudu, prosazují nefungující multikulti a snaží se každého přesvědčit, jak na všem neseme vinu a musíme každého zachraňovat. Aneb jak praví klasik... na pomoc kdejakému vyžírkovi se peníze najdou, ale na léčbu vlastních dětí musíme sbírat víčka z PET lahví. " - K tomuto neni co dodat. Pravda pravdouci... :)

maxell, mne nikdo neovládá, (občas manželka).

Kolego Maxelli... já se nebojím lidí jako takových, ale děsím se toho jejich krvavého, násilnického, despotického náboženství, které dělá z milých lidí nemyslící vraždící a ničící bestie. Přijde Vám normální, když tito "sluníčkově usměvaví braši" řežou hlavy, znásilňují ženy, shazují ze střech příslušníky sexuálních menšin, kamenují milence, střílí studenty, ničí historické památky (které přežily několik tisíc let a nesčetně válek), atd.? A to prosím provádějí svým (víceméně) souvěrcům. Co budou dělat tady? Chcete se dívat jak boří chrám svatého Víta, shazují sochy z Karlova mostu, pálí naše knihovny a znásilňují naše ženy a dcery?

Jak praví Edmund Burke: "Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nedělali nic."

Xenofobie je strach z neznámého... Já se nebojím toho co neznám... Mě dostatečně děsí to co tihle lidé už prokazatelně spáchali... tudíž se bojím známého.

A co se týká Ruska... Četl jste v mém předchozím příspěvku o něm jakoukoliv zmínku?

lubrikant*

Gotrekzagary:

Není pravda to, co říkáte. Islám nemá nic společného s teroristy a radikálnímí islamisty, kteří jsou vytvořeni židoamerickými zájmy pro kdejaké účely. To, že někdo řeže hlavy, jsou už ti, co přivrhnou k tomu radikalizmu, uměle vytvořenému. Jsme pod mediálním tlakem, který v nás vyvolává strach z islamismu atd. Jak si vůbec můžete dovolit tvrdit, že tohle všechno dělá islám ( viz: " děsím se toho jejich krvavého, násilnického, despotického náboženství")?! ... Že vám to řekly média neznamená, že to máte papouškovat. Zjistěte si něco sám, ale HLAVNĚ se dívejte na svět venku, né v bedně...

Lidi jste tak slepí..

Že by to bylo tím, že každý z těch teroristů řval, že Alláh je veliký? Ještě jsem neslyšel o teroristovi, který by hulákal např. Ve jménu Ježíše. Ve jménu Buddhy, Ať žije špagetová příšera apod.

Právě že kdybych podléhal masírce mainstreamových médií, tak začnu rozlišovat islám na tzv. normální a radikální. Než mne začnete z něčeho obviňovat a plkat tu nesmysly, tak si přečtěte Korán, začtěte se do Hadísů a můžeme na tohle téma začít diskutovat.

lubrikant*

Já moc dobře vím, o čem je řeč. A musíte číst 3 korány ;)

Však je úplně jasné, že to řvát budou, když světová "válka" se připisuje islamistům, pořád slepý? Oni prostě chtějí svést světový terorizmus na islám... kašlat na to.. Všichni začínají islamisty nenávidět a přitom vůbec neví...nic..

Kdo oni?

Ilumináti? Nový světový řád? Zednáři? Mimozemšťani?

Koho z toho podezíráte/obviňujete?

lubrikant*

Ti, kdo řídí chod jednotlivých států. Ti, kdo podporují multi-kulti. Ti, kdo podporují vraždění a zbrojení. Ti kdo podporují xenofobii, islamofobii, rasismus... Nebudu říkat kdo, protože bych u vás byl konspirátor a idiot, ale sami ve vlastní zemi mají čisto..

fantom*
hodnocení

0x
Já osobně z Ruska nemám strach ale z Ameriky mám strach.Nic proti tomu
P.s. Ještě z Kancléřky Merkelovy

lubrikant*
hodnocení

0x

Neznám někoho, kdo by měl obavy z Ruska, snad jen ultra idioti, kteří věrně věří v AMÍS..

Těžko říct, jestli se obávat Ruska, USA, nebo Číny nebo královny Alžběty... Když tyhle obrovské státy jsou pod vedením rodiny Rotschildů, Rockefellerů a podobně, tak si nemyslím, že by chtěli proti sobě nějak zbrojit (USA VS RUS).. V rusku vládne Žid už od nepaměti a v USA taktéž, takže by nějaká hra na obyčejné lidi?... (židé spolu vždycky drží a s nikým jiným, takže žádná válka západ a východ nebude, bude to čistka...obyčejných lidí..)

Já si jsem jen jistý, že ten "nebezpečný" islám, teroristické útoky a přílivy negrů z Afriky mají udělat nepořádek mezi evropským a americkým lidem, a pak už stačí když antisemitský islám vyvraždí bílou evropskou chátru, a ti nahoře se budou smát..

Z Putina bych tedy strach neměl :) Putin je něco jako "usměvavý obal na nebezpečné výbušnině"...

PS: Ať válku rozpoutá kdokoliv, vždycky válka splní svůj účel..Vždycky...

lubrikante,

Ten kdo má jiný názor, je idiot? Proč nemůže mít jiný názor, bez toho, abyste ho urážel?

Děkuji

lubrikant*

Promiňte, už mlčím.- Nikomu nýzor neberu a ani neurážím ;)

saman47*
hodnocení

0x

Stačí si o dovolené zajet do nějakého letoviska v Řecku, Tunisku, Egyptě, v podstatě kamkoliv do atraktivního místa. Co mi vždy zůstane v paměti: Po nočních diskotékách v noci se vracející vožrálý Rusové a Němci. Ani jedny nemám rád! :((

mp*

Vidíte, a já mám rád oboje. Rusy za jejich přímou a přátelskou povahu (nemám na mysli ty bohatší) a Němce za jejich smysl pro pořádek. Projeďte se někdy po Německé dálnici - to je balzám na nervy. A maj to čistý.

mot
hodnocení

0x
Vic se teda bojim rusaku nez americanu. Soudruzi tu uz par let byli a nebylo to teda zadny terno.
buss
hodnocení

No to bylo CCCP, dnes je Rusko, ale odlišovat prosím politiky a běžný lid.

hodnocení

0x
Jeden příspěvek v diskusi pod tím článkem obsahoval výpis všech vojenských konfliktů které soudruzi z vychodu vyvolali od roku 17 do současnosti. Kdo to poctivě četl, ten ztratil iluze o tom že za všechny války může Americká nenažranost a rozpínavost ošklivých imperialistů.
majsterjoe*

No ono války které vyvolali USA, by se do příspěvku na novinkách nevešel.

lidus*

No jo, prostě píše se to co se právě teď hodí a to, že se historie trošku předělá a na některé věci se zapomene, vůbec pro tuto chvíli nevadí. Před 89 to dělali jedni a po 89 to dělají druzí, ono se toho v tomto směru zas tak moc nezměnilo.

mp*
hodnocení

0x

Tak, když to vezmu objektivně (odmyslím si, že jsem příznivcem USA a trochu nemám rád Rusko - nikoli však Rusy - nutno rozlišovat). Historicky - USA v minulém století 2x pomohly Evropě dostat se z průšvihu. Kdo se dnes diví, jak se jako USA vměšuje do jiných států, tak to jim tenkrát bylo právě vyčítáno, že to nedělají. Mě by zajímalo, kde se ta nenávist k USA bere? Co nám udělaly? Na rozdíl od SSSR. Je to závist proti nejmocnějšímu státu světa? Nebo to vyvolávají jen placení pracovníci Ruska? Fakt nevím.

buss
hodnocení

Otázka byla. Máte strach z Putina?

mp*

Máte pravdu, jsme trochu Of Topic. Putin je bezesporu schopný, vypadá to, že to má v ruce, ono vládnout Rusku asi není jednoduché. Prostě zkouší co si může dovolit. Takto to zkoušel například Hitler, a vydržel 12 let. SSSR to zkoušel pak dalších 40 let. A nebýt Reagana, tak se jim to možná i povedlo. Tady se uvidí, jestli se mu někdo (s velkejma k...) postaví. Ale EU to dle mého mínění určitě nebude.

Bohužel Putin je Rusko. Takže dokud bude nejmocnějším člověkem v Rusku on je strach z Putina totéž co strach z Ruska. Spousta rusů na něj nedá dopustit protože zase po letech rozpadu a zmenšování táhne Rusko k územní expanzi. A to není zrovna věc kterou bysme měli přehlížet.
majsterjoe*

K jaké expanzi probůh, co to jsou za názory? Z čeho to pramení.

mp*

Vážený Masterjoe,

Bohužel Totak má asi pravdu. Vy to nevidíte? Dobře - Krym patřil vždy Rusku a jen nedopatřením se stal součástí Ukrajiny. Ale co se děje na hranici, je dost podezřelé. Je fakt, že Ukrajina se trochu rozložila zevnitř, ale dává to právo sousednímu státu, aby zasáhl? Z historického pohledu jsme vyhráli My Češi - dokazali jsme přesvědčit velmoci, aby nás uznaly po druhý světový. Vyhnali jsme Němce ( 3 miliony). Nakonec i těch 40 let komunismu jsme zvládli. Ale ta demokracie nám jaksi moc nesvědčí.

majsterjoe,

"K jaké expanzi probůh"

Copak Putin a Rusko neexpanduje do cizích států?

ctenar*

Máte na vše špatný pohled.

V roce 1945 nás rusové neosvobodili, ale dobili.

Rusové ženy znásilňovali a američtí vojáci nám tady zanechali mulátky.

Když Putin závodil s Obamou a Putin vyhrál, tak se psalo, že Obama doběhl druhý a Putin byl předposlední.

lubrikant*

Ctenar velmi vystizna odpoved :)

mp*

Je fakt, že se někdy nudím, nechce se mě nic pořádného dělat, tak pak relaxuju na netu. Ale pro čtenáře a lubrikanta. Vy to asi nemáte moc zmáklý, ty dějiny? Nebo se pletu?

ctenar*

Má se to někdo nudit se v pracovní době. To mi spíš přemýšlíme, zda se ráno probudíme. A to víš, že mám špatné zkušenosti s komunistama. No jo, problem je že relativně lepší, než s těma dnešníma modrejma. Asi to bude tím, že hodně modrých byli dříve červení.

doplněno 05.05.15 17:00:

V té historii mám mezery. Kterýpak,národ vymydlil původní obyvatele, pak si zapřáhl otroky a dnes se nechají fotit jak na Qantamano čůrají na zajatce, kteří léta čekají na Spravedlivý soud v souladu s tak proklamovanými Lidskými právy.

mp*

Můžu Vám něco říct?

Dle mě jsou nejhorší lidé, kteří z principu nadávají na každý režim, bez znalosti věci. A myslí si, že se z toho takto vyvinou. Ale opak je pravdou. Osobně bych zavedl IQ test, a volit by bylo možné jen od určitého stupně. Samozřejmě ihned dodávám, že je to nereálné. Tak to tady musíme takto dožít.

doplněno 05.05.15 23:59:

A ono by to nemuselo být tak složité.

Třeba mám nápad na první tři otázky. Napište všechny presidenty od roku 1918 do dnešní doby u nás, v Rusku(SSSR) a USA? bez použití internetu. Tak to zkusím - Masaryk, Beneš, Hácha, Gotvald, Zápotocký, Novotný, Svoboda, Husák, Havel, Klaus, Zeman, Wilson, Roosevelt, Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reegan, Bush, Clinton, Bush, Obama. V Rusku je to ze známých důvodů kratší - Lenin, Stalin, Chruščov, Brežněv, Andropop, Černěnko, Gorbačov, Jelcin, Putin, Putin, Putin. A fakt jsem použil internet jen na správné napsání jmen.

lubrikant*

Tak mimochodem, SSSR a naše úzémí bych věděl-. Ale není pro mě podstatné vědět všechna jména nazpamět, když mi to k ničemu není! Jen zvíře za zvířetem

lubrikant*

mp, promiňte, ale jestli chcete nazvat výměnu nacistické okupace za tu bolševickou OSVOBOZENÍM, tak to mi nepřijde, že bych měl mít mezery v dějinách já..

lidus*

Lubrikante tu otázku nemůžete myslet vážně, pokud ano tak mezery v dějinách máte obrovské nebo jste stoupenec nějakého nacistického hnutí.

lubrikant*

Byla byste dobrá pohádkářka, Liduš.

jabraka*
hodnocení

0x

Expanze Ruska do jiných států je rozhodně minulost.Po skončení druhé sv. války jde o to,zatlačit REusko za Ural,jak se v některých amerických listech mihlo.Je to myšlenka,která popohání některé UXA generály a moc to připomíná Hitlera.Když se mluví o zabírání cizích území,vidím jen Ameriku,která své zájmy řeší ne u sebe doma,ale všude ve světě,

.

JABRAKA

Jardo, kdo tlačí 70 let Rusko za Ural? Jen spekuluješ...

Milan

joudic*

treba ja, cim dal budou, tim lip pro Evropu :)

tlacit

Můžeš tlačit. Hlavně na správném místě

Pro Evropu je vynikající, strašně dobře, že někteří jsou až za vodu! Takže nejsou tak vidět jejich problémy, což je dobré pro vidinu dobra.

-miro

junek
hodnocení

0x

Obavy z Ruska mám už řadu let...To, co se teď děje, mě v tom pouze utvrzuje..

jummy*
hodnocení

0x

Novinky si toho navymýšlí :)

hodnocení

0x

Z Putina?...Kdepak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]