Nejste přihlášen/a.
Byl jsem v bance,zeptat se na refinancování mého úvěru a řekli mi,že nemůžu,protože mám na CB CB, nějaký dluh.
já ale o ničem nevím,všechno splácím včas! Může to být také nějaký podvod,nebo omyl? Kam mám napsat,abych to zjistil a vyvázal se z toho?
Jsem už starší 62 let,tak to tak moc s internetem neumím.
No jednoduché a prosté a logické, napište si o výpis tam, kde je ten zápis, tedy na ten registr dlužníků. Ale nebude to zadarmiko.Intwernet s tím nesouvisí.
V TÉ BANCE MI BANÍ TVRDILA,ŽE JE TO ZADARMO,MÁM TAM JEN ZADAT SVÉ RODNÉ ČÍSLO
www.cbcb., nic takového nemohu nají!
Jde o to,že to byla Raifaisen banka,já mám účet u GE money bank, a mám tam i úvěr. tam žádný dlužník nejsem a nikdy jsem nebyl!
No a ted ,když to zkusím u jiné banky,tak jsem nějaký dlužník? U aqua bank taky nic proti mně neměli,jenom mi nabídli horší podmínky než GE.Tak tomu nerozumím,bud to na mě zkouší a nebo se mi tam někdo napíchl a udělal ze mě dlužníka!
Jsem už důchodce 62 let,ten úvěr jsem si bral pro syna,tak jak to dnes bývá.
Dobrý den. Zřejmě úřednice měla na mysli registr na stránce www.cbcb.cz (pokud chcete navštívit, klikněte ZDE). Tento registr obsahuje:
" fyzické osoby (občané i fyzické osoby podnikatelé), které u některé banky - účastníka BRKI - čerpají nebo čerpali jakýkoliv úvěrový produkt. V BRKI jsou také vedeny osoby, které o úvěrový produkt teprve žádají nebo pokud požadovaná smlouva mezi bankou a klientem nebyla uzavřena."
-viz. informace na www.cbcb.cz (klikněte ZDE)
V tomto registru jste zřejmě veden správně proto, že máte úvěr u GE. Tato banka Vás tam zapsala, jelikož jste s tímto zápisem zřejmě při vyřizování úvěru vyslovil souhlas (bývá to běžně součástí podmínek poskytnutí úvěru). Jste tedy jejím dlužníkem. Nepleťte si pojem dlužník s pojmem neplatič:
dlužník = má půjčku (úvěr), tedy dluží bance peníze a tyto řádně SPLÁCÍ
neplatič = má půjčku (úvěr), tedy dluží bance peníze a tyto NESPLÁCÍ
Při vyřizování dalšího úvěru banka nahlédne do tohoto registru a vidí, že již splácíte jeden úvěr. Proto Vám nabídne horší podmínky, než kdybyste dosud žádný úvěr neměl. Pokud chcete refinancovat současný úvěr, doporučil bych Vám navštívit jinou banku a oslovit je přímo s tím, že chcete refinancovat úvěr, který máte za těch a těch podmínek, a zda-li jsou ochotni nabídnout Vám podmínky lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.