Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rád bych se zeptal, jestli je tu někdo, kdo bydlí poblíž Sázavy, Stříbrné Skalice, Ratají, Talmberku nebo Českého Šternberku. Sháním nějaké informace o legendách z Posázaví. Také se zaměřuji na méně známé památky a přírodní zajímavosti v této lokalitě.
pokud o něčem takovém víte, tak mi, prosím, písněte! Budu rád.
A pokud hledáte nějaký tip na výlet, tak se podívejte na www.posazavi.estranky.cz
Zdravím Posázaví! Tak to jste mi teď připomněl krásné mládí, když jsme jezdili na "pionýrské tábory" právě do těchto míst. Do okolí Ratají jsme si vyrazily s holkama jako úspěšné maturantky a navíc můj první zaměstnavatel "Frigera" měl u Štenberku chatu a tak to pokračovalo dál. No paráda. Vím, že to nikoho nemusí zajímat, ale já jsem to musela napsat! A teď co mě napadlo poradit. Zkuste navštívil okresní archiv, tam určitě najdete tipy, čím ještě obohatit Vaše estranky. Určitě se na ně moc těším. Možná, že by pomohly i kroniky z těchto překrásných míst, i když jsou možná i právě v tom archivu. Předpokládám, že jste nezapomněl ještě na místní pamětníky.
Jistě jsou mezi nimi ještě šikovní senioři, kteří rádi zavzpomínají, co jim jejich předci vyprávěli. Tak přeji úspěch!
Tak nějak jste opomněl doplnit k té adrese csaf-posazavi.estranky.cz . A tak mám takový dojem, že se Vám nejedná tolik o přírodu, ale o to Vaše hnutí. To mě trochu zamrzelo, že moje představa byla úplně jiná.
Jako příroda je zde také obsažená, a jelikož se zaměřuji na zříceniny a méně známé památky nebo zajímavosti (čertova brázda), tak je to s přírodou ještě více spjato, prtoože většina z nich je do přírody zasazena a v okolí není moc objektů (i když takový Ježov )
Příroda je na pár fotografii, ale spíš z určitého místa, zaměření není na přírodu.
JInak mě zajímaly hlavně legendy o uzdravení po napití se ze studánky, zasvědcené sv. Prokopu.
Města a obce Posázaví mají už dneska pěkné internetové stránky, kde můžete také čerpat zajímavé informace o obci - městě. Koukla jsem např. na Rataje - mají i Občanské sdružení, které se zaměřuje na záchranu oblasti: obecrataje.cz/.... Na stránkách jsou i údaje z historie. Možná, že i to by Vám pomohlo.
Když geocaching ... To nejsou zajímavá místa a památky, ne? to jsou přeci jen nějaké ukryté krabičky všude možně v hlubokých lesích, kde je chodíš vykopávat
Geocaching jsou zajímavý místa tak památky tak hluboký lesy. Když hledáš nějakou multi keš tak klidně projdeš půlku města kde rúzně sbíráš indicie k výpočtu souřadnic finální kešky.
Myslím pane, že máte nesprávnou představu. Geocaching jsou krabičky, ale:
- nevykopávají se - obvykle bývají pod kamenem nebo v pařezu,
- geocaching jsou PŘEDEVŠÍM zajímavá místa a památky.
Pokud jste myslel svůj dotaz vážně a skutečně stojíte o tipy na zajímavá místa od jiných lidí, nemáte lepší systém, který soustřeďuje informace od mnoha vzdělaných a aktivních lidí, než geocaching. Uvědomte si, že většina lidí, kteří tu krabičku schovávají a starají se o ni, ve svém životě schová jednu, dvě krabičky. Zvolí pro ni v 90% případů místo, které dobře znají, mají k němu vztah a o kterém jsou přesvědčeni, že stojí za to, aby k jeho návštěvě pozvali jiné lidi. Návštěvníci, kteří ty krabičky hledají, pak hodnotí především právě to, jestli stálo za to na takové místo jít.
Máš pravdu, geocaching jsou hlavně a především zajímavý místa. Založit kešku tak aby vyhovovala všem pravidlům není jen tak, ale jsou kačeři (lidi kteří se geocachingem zabývají) kteří jich založili bezmála 40 a ještě asi 10 jich mají připravených. Ale pak už opravdu skoro všechen volný čas věnuješ údržbě kešek.
Obvykle bývají opravdu pod kamenem, či v pařezu, ale lovil jsem už ve falešnejch ptačích budkách, zavěšenou malinkou krabičku na větvi (neviditelná záležitost), ve vydlabaným falešným trámu, v dutém kámeni, krabička magnetem přicvaknutá odpodu k nosníku mostu, v nepoužívaným osvětlení na sjezdovce, ve skalní štěrbině, v patníku u silnice a já už nevím kde všude možně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.