Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska jsme se doma dohadovali komu vlastně jde ten poplatek 30,- co se platí za prohlídku u doktora. Lékařovi, pojišťovně, nebo státu?
Dále... vím, že do 18ti let se 30,- neplatí, ale má se tedy platit nezletilým 90,- za pohotovost a 100,- za den na lůžku v nemocnici? Jsem zmatená, když mi nebylo ještě 18, kolikrát jsem u doktora ty tři pětky platila, až pak mi jiný lékař řekl, že nemám platit...
Hlavně mě ale zajímá, jestli je aspoň ten regulační poplatek pro ty lékaře, nebo ne.
Díky, Tereza
Zkuste počíst toto. Pravda ale je, že mnohý lékař kasíruje 30kč a ještě vás neviděl. (vybere sestra hned sotva otevře dveře).
doplněno 09.05.12 11:11: Komu vybrané peníze zůstanou a kolik to bude?
Peníze, které nemocnice vyberou, budou jejich příjmem a stejně tak zůstane příjmem lékařů to, co vyberou. U lékárníků bude systém trochu složitější. Tady by se vybrané peníze měly v podstatě z větší části vrátit pacientům v nižších cenách léků, a to zejména těch drahých. Jinak by se podle propočtů ministerstva nově díky poplatkům měly dostat do zdravotnictví až čtyři miliardy korun za rok. Jen lékaři takzvané primární péče, tedy hlavně praktičtí lékaři a dětští lékaři, by mohli získat až miliardu navíc. (cit.) (nejde mi vložit www. odkud je to stažené)
Děkuji,
právě jsem se dozvěděla, že když sem platit měla tak po mně nic nechtěli a když to chtít neměli tak si tři pětky vzali. Mají v tom zmatek asi všichni. A nevíte, pro koho ten regulační poplatek je? To vyšetření přeci neprovádí pan ministr Heger?
Tak aspoň, že tak , děkuji
Regulační poplatky jsou sice příjmem lékaře/zdravotnického zařízení, ale většinou je to tak, že pojišťovna ponížila platby, takže je to pro doktory finančně nula od nuly a práce navíc
A jak to, když se podívám na svoji pojišťovnu, tak je tam že jsem poplatek 30 Kč uhradil... a pokud vím, zubaři ho neberou.
doplněno 09.05.12 14:36:Opravuji, i zubaři, ti nemají ale kapitační platbu. Ta je min. 42 Kč, je třeba chodit jen na kontrolní vyšetření, to je hrazeno z té kapitace. Když má doktor 500 lidí... copak má za měsíc? No ale má náklady...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.