Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prací prášek - Klamání spotřebitele?

Od: janickazabicka* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

již nějaký čas sleduji portál, který se věnuje recenzím a hodnocení nejrůznějších slevových akcí.
CCa před 2dny jsem si všimla článku, která rozebírá slevovou akci na výhodnou koupi pracího prášku.
antislevy.cz/...
Nejlepší na tom je, že prací prášek se údajně prodává za stejnou cenu jako v normálním kamenném obchodě stejně jako na slevovém portálu. Znáte vůbec značku pracích prášků Ellan? Jaké má prací vlastnosti?

Je možné, aby se jednalo o klamání spotřebitele?
Díky za reakce Jana

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to děs! Zvedá se člověku žaludek! Hnus, hnus, velebnosti! *zed* Ale zase se potvrzuje mé životní heslo: Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno. Zákony, předpisy, vyhlášky, to všecko jsou slova, slova, slova. A prý, jak špatné bylo heslo, které se používalo za komančů: Kdo nekrade, okrádá rodinu. Mám pocit, že kdo se na mě podívá, ten mě ošulí. Řezníkem počínaje, vodárnama konče. Fuj!*blee*

doplněno 09.05.12 10:43:

V Tesku expres dávaly dvě mladičké prodavačky bonbony na stojan se slevou. Sáhla jsem tam a ta jedna tiše řekla- Slevněné budou až zítra, před třemi dny jsme je zdražili. Jsou dražší než normálně.*blee*

mowla*
hodnocení

0x

Každá ´slevová akce´ slouží k tomu, aby nakupující utratil více, koupil zbytečnost, koupil drek - případně vše toto dohromady... Však taky akce vyhlašuje nikoli prodávající, ale kupující a ten jistě ví proč... Že by byl stižen láskou ke kupujícím asi nelze očekávat...

:-D

doplněno 09.05.12 10:29:

Uáááááááá - chybka "akce vyhlašuje nikoli prodávající, ale kupující" je pochopitelně nesmysl - přesně naopak...

:-O

petr123*
hodnocení

0x

1) "normální" zboží nejde prodávat na slevových serverech, takové marže na zboží není aby se dalo zároveň dát výraznou slevu pro zákazníky a ještě proplatit velkou provizi serveru. Jakékoliv ZBOŽÍ na slevových serverech NEBRAT!.

.

2) BIO je označení šetrně vyráběné potraviny. Na pracím prášku dává asi takový smysl, jako třeba na automobilu :) Je to prostě nesmysl a jestli na to někdo skočí... :D

A co si představid pod pojmem normální zboží? Některé zboží se běžně prdává s marží třeba 20%, ale jiné i třeba 50% :) A logicky někde jsou i obchodech hlavné v opravdových akcích marže pomalu 0% A i kdyby to někdo prodával na hranici minimálního zisku tak jde o reklamu, různé akce jako kosmetika, masáže... jsou taky tak nízko, že se to samo o sobě kolikrát moc nevyplatí.
Já bych tedy nebyl tak radikální, spíš než nebrat bych řekl PŘEMÝŠLET ;)

petr123*

Marže 50% na zboží je pro "slevomaty" pořád málo. Tebe jako prodejce budou tlačit do slevy aspoň 30-40% a k tomu budou chtít cca 20-30% provizi za zprostředkování. No a pořád by ještě měl zbýt nějaký zisk, jinak to nemá cenu.

"Normální" zboží, na kterém jsou marže aby to bylo realizovatelné jsou například značkové plavky nebo značková kosmetika. Jenomže takové firmy nemají důvod tlačit své zboží přes podobné servery, oni to prodají za plnou cenu. Takže se v nabídce podobných serverů objevují jen nesmysly nakoupené za pár dolarů v Číně, u kterých se vymyslí nesmyslná cena, z toho "ohromná sleva" a prodejci pořád ještě zbyde 50% *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]