Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šťáva z čerstvě posekané trávy

Od: plechacek* odpovědí: 8 změna:

Dneska jsem po sekání trávy čistil sekačku a z trávy co zůstala přichycená v bubnu sekačky odkapávala zelená šťáva, při mačkání jí vytékalo docela velké množství. Sice jsem od toho měl zatřísněné ruce, ale to se umyje. Kdysy jsem slyšel, že se tato šťáva k něčemu používá a že je pro tu věc velmi prospěšná. Jen si nemohu zvpomenout k čemu se to používalo. Netuší někdo z Vás? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

No pijí se šťávy z obilovin (tráva pšeničná, obilní...), listů aj. ale běžná tráva? No ale nakonec psi ji žerou...
rostliny-ze-semen.estrank/...

repkin*

Trávu ze sekačky bych asi radši nepil, přes zahradu běhají taky určitě i nějaká ta zvířata a hmyz, takže bůh ví, co v tom všechno je. Myslíte to sice dobře, ale myslete v první řadě na Vaše zdraví (respektive zdraví konzumentů). V laboratorních podmínkách bez hmyzu, bakterií, výkalů a roztoču od zvířat by se o tom už dalo uvažovat, ale to jsou moc velké náklady.

plechacek*
hodnocení

a třeba po naředění s vodou s tím zalévat zahrádku? Bylo by to pro papriky, rajčata, okurky přínosné?

hodnocení

0x

Čerstvě posekanou trávu dávám ke kořenům třeba thújí, přes celé léto udržují vláhu.

hodnocení

0x

Milý Plecháčku, pokud máš doma odšťavňovač, můžeš si dělat zdravé šťávy z nejrůznějšího ovoce i zeleniny. Jablka, pomeranče, mrkev, velice je chválená červená řepa. Mohou se i míchat různé příchutě. Třeba ta řepa s mrkví.

Šťáva z trávy by, samozřejmě, také asi šla udělat, ale oškliví se mi to. V trávě jsou klíšťata, různí broučci a mušky, vyčurá se tam třeba pes či kolemjdoucí turista, sedá na ni prach. A tohle pak pít?

Pokud už si mysliš, že zelený nápoj je zdravý, dej si raději v hospodě FEFRMINCKU. Jedna Ti určitě neuškodí! *smich* Jaga.

doplněno 08.05.12 11:11:

Navíc v travním porostu by se mohly vyskytovat i jedovaté rostliny. A jak to chceš vytřídit?

plechacek*
hodnocení

nikde jsem nepsal že to chci sám užívat. Co třeba po naředění s vodou s tím zalévat zahrádku? Bylo by to pro papriky, rajčata, okurky přínosné?

1jara*

Pokud to necháte zkvasit a po zkvašení zředíte vodou, tak toto tekuté hnojivo je rostlinám velice prospěšné.

sirius007*
hodnocení

0x
dobry den. tady na te strance se pise o zelenem napoji zdravi-az.cz/Hydratace_organizmu_00.php snad je to neco podobneho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]