Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krádeže identity vs elektronický podpis

Od: podepisovatel odpovědí: 2 změna:

Podívejte se na další dnešní reportáž z produkce české televize:

Krádeže identity /...

Mě naapdlo jednoduché řešení. Co se na internetu u nějaký "důležiětšjí věcí", jako je nákup domény, hostingu, bankovního účtu, prokazovat elektronickým podpisem?

Pokud by to bylo přímo v zákoně, že se musí používat tak by mohli certifikační agentury zlevnit, aby na ně nebyl mediální tlak, že vydělávají na dnešní nutnosti.

Jaké má digitální elektronický podpis úskalí?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

napadá mě hlavně opruz každoroční obnovy... raději jsem od něj upustil než pořád běhat na úřad a zpátky každy rok. Teď už to tuším jde u bez osobní návštěvy, alespoň snad dva roky a pak zase návštěva... občanka má delší platnost, nechápu.

lui*
hodnocení

0x

Kdyby byl náš stát co k čemu, tak by elektronický podpis dával automaticky a zdarma každému, kdo by projevil zájem. Zase ale jde jen o prachy. Proč mě to nepřekvapuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]