Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co do nové koupelny?

Od: evelusina* odpovědí: 11 změna:

Moc jsem se těšila ,až bude na pořadu dne renovace naší koupelny a když je to tady, tak mě opustila můza nebo co. Prostě naprosto bez fantazie a šikovných nápadů.

Takže sem s dobrými radami a tipami,předem za ně děkuji.

Jinak se jedná o prostor asi 13 metrů čtver.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdánlivě jednoduchá otázka...a odpověď značně složitá, téměř nemožná.

Nikdo z nás nezná přesný půdorys Vaší koupelny...a další omezení plynoucí ze stávajícího stavu (poloha odpadů, sousední místnosti, výklenky, pilířky...přesné rozměry...poloha okna..atd atd.

V dnešní době se dá zařídit prakticky jakákoliv koupelna naprosto "přesně"...bez toho, aby někde byl nevhodný roh..."plonkové" místo atd.

Je to ale zálěžitost přesného měření...a přesného návrhu. Své koupelny jsem navrhoval s přestávkami možná i 3 týdny...a měnil různé varianty, až jsem byl spokojen. Třeba vanu jsem ve výklenku měl tak přesně, že obkladač musel předělávat obklad, jinak by se tam nevešla..(což byla jeho chyba, netušil že to musí mít na "milimetr" přesně, ale po předělání vana sedla špičkově).

Samozřejmě je to i záležitost financí...a Vašich představ..Do koupelny 13m2 se vejde prakticky všechno...včetně bidetu a pisoáru, pokud ho tam chcete mít...a pořád zbude dostatek místa, aby koupelna nevypadala stísněně..

Jsou veci, které si jako laik ani neuvědomíte...raději zajděte za někým, kdo tomu opravdu rozumí...a bude s Vámi trávit nad návrhy několik hodin...spíše i déle...Ano, něco to bude stát, ale Vaše koupelna také nebude zadarmo.

hodnocení

0x

navštivte koupenová studia nebo predeny kachlíků a inspitujte se tam. Vyžádejte si katalogy a máte nápadů fůru. Těžko radit,když se každému líbí něco jiného.

n
hodnocení

0x

13 m2 na koupelny je dost.

Bude tam i WC?

Par tipu pro inspiraci:

Dvojumyvadlo?

Sprchovy hydromasazni box?

Velka vana?

LED osvetleni do spar mezi obkladackama?

Luxfery?

Pokud je to v domku v prizemi tak bych si tam udelal to co pripojuji na obrazku.

Co do nové koupelny?
pb®

Pekne, ale totalne neprakticke. Kampak tece voda ze sprchy, kam si clovek odlozi obleceni, kde ma rucnik? Ja uz se ridim pri zarizovani podle toho, co se mi bude snadno uklizet. Protoze sice hezke, ale neprakticke veci, jsou postupem casu jen pro zlost. Taky jsem zjistila, ze prilis velky prostor je jen vic plochy pro uklizeni, ale sluzbu udela stejnou, jako prostor primereny.Rekonstrukce nakonec vetsinou neni o tom, co se cloveku libi, ale na kolik mu vystaci penezenka. Je to spousta kompromisu o tom, co se cloveku moooc libi a co bude nakonec prijatelne.

Pokud by byl dostatek prostoru, zauvazovala bych v koupelne nad vanou a sprchovym koutem zaroven, ten pak oceni zvlast starsi generace. Dvojumyvadlo je velmi dobry napad, pokud ma byt koupelna spolecne se zachodem, pak bidet a mohl by byt i pisoar. Nakonec dostatek uloznych prostoru. Prijde mi velmi vyhodne mit veci tam, kde je potrebuju a mam rada veci ulozene ve skrini. Vyskladane serepeticky na polickach vzdy pusobi neuklizene a chaoticky a znesnadnuji uklid.

evelusina*
hodnocení

Wc tam nebude je zvlášť, ale budu tam mít pračku. Bez vany se neobejdu a sprchový kout bych taky úvítala. Mám ráda všechno tak nějak laděné do přírodních barev.

A jsou lepší 2 umyvadla nebo jedno vetší? Na domácnost jsme zatím jen 2, tak jsem si říkala, že to jedno by mohlo stačit.

evelusina*
hodnocení

No tak to je úplná koupelnová oáza, ale asi bych se nedoplatila :(

dahol*
hodnocení

0x

pokud hledáte inspiraci, tak to zkuste zde: sanita.cz/... Ale jsou tam i jiné prostory než koupelny.

David

evelusina*
hodnocení

Děkuji za dobrej tip, obklady bych si tam tea rozhodně vybrala-mají takovej výběr, až mě z toho rozbolela hlava *uspech*, ale nelíbí se mi tam žádnáskříňka pod umyvadlo. Buď vypadají jako vitríny nebo jsou nic moc...budu muset zapátrat asi jinde.

instalater*

Zdravím . Mám koupelnu podobných rozměrů. Vešla se mi tam kromně vany , sprchy i infrasauna. S těma skříňkama pod umyvadlo jsem měl podobný problém. Nakonec jsem to řešil tak , že jsem tam vyzdil takovej větší pult a do toho vsadil zápustné umyvadlo. Má to ale jedno negativum a to velkej odkládací prostor. Hromadí se mi tam ,, bordel " a musím to stále poklízet. *uf*

evelusina*
hodnocení

Jak se znám, tak u nás by tomu nebylo jinak. Proto musím toho co nejvíce zamaskovat a zachovat čistou linii aspoň na oko ;)

hroch1

Mít takhle velkou koupelnu, tak bych určitě šla do vířivky nebo alespoň infrasauny, abych mohla po návratu z práce krásně relaxovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]