Nejste přihlášen/a.
Jaký máte názor na našeho prezidenta Miloše Zemana? Co se vám na něm líbí a co zase ne? Zajímá mne váš názor.
doplněno 10.02.15 15:54:A ted můj názor: Na Milošovi se mi líbí, že řekne svůj názor na plnou hubu a nazývá věci pravými jmény (ikdyž třeba někdy mluví sprostě). Já osobně nevím, zda ho považovat za dobrého nebo špatného prezidenta, prostě něco jednou podělá a další věc zase udělá dobře. Co mne ale štve je to, že prezident má stát spíš reprezentovat, a na to se Miloš zrovna moc nehodí.
Jednou jsem někde slyšel, že o Zemanovi psali v nějakém rakouském blogu, že je ožrala a že se někde po ulicích válel opilej. Jestli se to skutečně stalo tak je to velká ostuda.
Ikdyž se většině lidem náš prezident nelíbí, dle mého názoru je to pořád slušný a měli bysme za něj být rádi, protože např. v Indii, Africe atd. je to o dost horší...
Dobrý den, já tohoto pána ani za svého prezidenta nepovažuji. Zdravím!
doplněno 09.02.15 21:25:Dle mého názoru už přímá volba prezidenta byl omyl - u nás to nemá tradici a občan není vyspělý. Zeman nespadl z nebe - je v politice 25 let (a byl i dobrý bavič v divadle Semafor).
Když se dostal do parlamentu, tak výrazně přispěl k jeho odklonu směr pavlač. Jeho postoje a názory byly v čase poměrně proměnné (abych nemusel napsat, že je prolhaný). Odešel do penze s tím, že do politiky už nikdy - a pak to opakovaně zkoušel, až se dočkal. Navíc mám dojem, že ztratil soudnost (nebo je nemocný), protože se změnil. Dříve sice oponoval nebo dokázal diskutovat - dnes už jen uráží a kritiku si nepřipustí. Je to škoda, protože chtěl národ spojovat, ale dělá to špatně, resp. efekt je opačný (a nejde vůbec o to, že nevyhrál kníže).
doplněno 09.02.15 21:39:Tato debata bude jistě opět "výživná" - snad se netřeba urážet. Kdo chce, tak hodnotí pana Zemana nezávisle na jiném člověku, který mohl být také prezidentem, kdyby volba dopadla jinak. Směřujme pozornost tedy na pana Zemana a bez srovnávání s jiným člověkem. Pan Zeman je takový originál, že každé srovnávání pokulhává .
Nerad se opakuji, ale proč, když jde o pana Zemana, se neustále zmiňuje kníže? To si už opravdu nikdo nepamatuje celé politické působení pana Zemana za 25 let? Ten člověk má svou historii a nezačala až na Hradě - za ním je kus práce (bez ohledu na hodnocení), zná ho celý národ a na názor na něho bylo snad času dost. To, že je politik, snad vnímá každý, ale prezident by měl být státník a na to tento pán prostě nemá (i když by to chtěl, protože ješitnosti má na rozdávání).
Zeman je státník který jedinej platí ze svého platu 60 000kč na státní dluh neznám politika ani v zahraničí který by toto dělal všechna čest takže odpověd na otázku jestli je Zeman dobrý president zní Zeman je dobrý president
Dyť ten státní dluh je taky určitým dílem důsledek ZemanoKlausovské opoziční smlouvy takže alibisticky platí na to co z části způsobil !.!.!.!.!
Díky tzv. opoziční smlouvě začali úředníci pod vlivem spřátelených politiků a v mnoha případech i samy politici ještě víc než předtím za tuneldědka kikiny bezostyšně krást a přesouvat miliardy a miliardy peněz do vlastních a spřátelených kapes.
Taky sou od tý doby někteří tzv. kmotři napojení na obě politické strany a vůbec se nesnaží tyto vazby tajit.
lujs:
seš si tím co si teď napsal alespoň trochu jistý?
to je totiž strašně módní svalovat vše na oposmlouvu...
doplněno 21.02.15 04:21:Obávám se, to že kradli a kradou z jiného důvodu, ale to je jedno, stejně čecháčkové zaniknou a zmizí
Máte pravdu tradici to u nás nemá ale jednou se začít musí. I s tou zralostí jako u člověka, ten se také nenarodí zralý. R.
Chová se jako hulvát, snaží se urazit lidi. To že občas lže, to se stává i jiným, ale nesmí to být záměr.
doplněno 09.02.15 21:14:Pravda není vždy pravda...
záleží kdo to hodnotí.
Milane, já Ti děkuji za odkaz. Velice, převelice zajímavé. Chce to hodně času, aby člověk skutečně všechno porovnal a pak se nechal eventuelně "ovlivnit". Já už začínám být na to slovo alergická. Jakmile člověk s některými lidmi nesouhlasí, tak je ihned "ovlivněný médii". A oni jsou tedy ovliněni kým a čím? Pokud vím, tady mezi námi není ani jeden významný politik, nebo novinář, který tomu skutečně věnuje celý svůj čas a je to jeho životní a pracovní náplní. Každý tady jenom plácá ze své vlastní mělké kapsy. I já samozřejmě. Politika není ani mým zaměstnáním, ani koníčkem. Takže mé názory jsou subjektivní a názory ostatních beru přesně tak. Tak ještě jednou díky za odkaz. Ale to bude trvat, než se tím vším "prokoušu". S
Má jedno obrovske plus - říká pravdu, i když se leckomu nehodí a hodně médií si ji upravuje, viz kauza pussy.
Bohužel to podává dost vulgární formou, která je prostě pro prezidenta nepřípustná. Plus ty žvásty okolo jiných národů, to by si taky mohl odpustit. Nicméně jsem pořád raději, než kdyby tam byl kníže.
Martino, já teda určitě až do této chvíle nebyla ovlivňována médii. Ale na základě této a j jiných diskuzí, se skutečně začnu médii zabývat. Ale to chce spoustu času. Protože abych se nechala ovlivnit kusými zprávami v televizi, tak zrovna ty nepovažuji za směrodatná media. Chce to opravdu vyhledávat všechny články a porovnávat výroky všech protagonistů. A nevěřím, že tady je někdo, kdo tomu skutečně věnuje tolik času, aby mohl někoho osočit tím, že je ten druhý něčím ovlivněn. To nestačí, to byste musela také přidat a hlavně podložit vlastní tvrzení o tom, že máte důkaz prokazatelný, kterými médii jsem byla třeba zrovna já ovlivněna. Doposud jsem nebyla, ale pokud budu mít čas na studium, tak se asi nechám ovlivnit. Ale opět v tom bude hrát maximální roli můj vlastní úsudek z toho, co a jak budu vnímat zrovna já. Takže "suma a sumárum", jsme tady ovlivněni všichni. A to zřejmě každý sám sebou. Co člověk, to názor. A jak už zde někdo napsal, i kdybychom se tady dohadovali mezi sebou třeba celý měsíc a napsali pět set příspěvků, nic na věci nezměníme. Zeman bude prezidentem až do doby, kdy už nebude prezidentem. Jsem zvědavá, kdo přijde po něm a jak se o něm bude mluvit pak. Já ho ráda nemám a nevážím si ho jako člověka. Ale copak to není jedno?
No žádná sláva to není,ale představa,že na hradě je kníže-jelikož mezi nimi se rozhodovalo,mě doslova děsí.V tomhle případě,při všech jeho výrocích,je to pro mme menší zlo.Prezidentské volby byly první,u kterých jsem nebyl.Ono je to těžké.Myslím,že tohle vlákno bude delší a kritika prezidenta velká.Jsem ale přesvědčený,že u většiny jeho oponentů nejde o pár sprostých slov a postoj k Rusku.To je zástupné od samého počátku.Jen se čekalo na příležitost.
Myslím že je to dobrý prezident, hájící zájmy naší republiky a který nepotřebuje lézt nikomu do análního otvoru. Snaží se probrat českou výrobu a znovu ji ukázat světu. Jeho chování možná nepřipomíná matku terezu, nicméně je to prezident zvolený většinou této země a jako takový by měl být respektován. Krom toho při volbách jiná možnost než Zeman nebyla.
Pene kolego, dovolím si Vám sdělit, že nebyl zvolen "většinou této země" ale je počtem 2 717 405 voličů.
Ano, prezident byl zvolen, a nic proti tomu nenaděláme.
V poslední větě umyslně nepíšete pravdu.
Ale je to Váš názor a Vaše pravda, přestože víte, že se volilo ze dvou kandidátů.
Přeji hezký den.
Jak píše @ben můj prezident to též není, jeho chování je slušně řečeno nestandartní
doplněno 09.02.15 21:29:Já Zemana rád nemám, jsem tedy zaprděný ubožák?
@zwiky: tohle mě vadí u jeho obdivovatelů. Kdo ho neuznává, je ovlivněn médii, zaprděný ubožák a bůhví co ještě. Já ho třeba nemám rád už od doby, co se objevil v politice. Jeho zastánci snad žijí v domění, že jen oni mají pravdu a vůbec si nepřipouští, že někdo může mít odlišný názor než oni.
Zemanovi jsem dal hlas. Byl jsem šťastnej, že se k moci nedostalo to hov.o Scheissenberg . Je zajímavé pozorovat, jací jsou lidi, kteří halasně pana Zemana nemají rádi, zaprdění ubožáci.
Líbí se mi: inteligence, zkušenosti, vtip a důvtip
Nelíbí se mi: jen pár nepodstatných věcí.
Junkersi, jen zbabělec uráží ostatní, kteří s ním nesouhlasí.
Kdo uráží Vás, že jste volil hulváta? Prosím, abyste mne neurážel.
souhlasím,,pohotový inteligentní člověk .jakých je málo.Obdivuji ho..
doplněno 10.02.15 14:50:...myslím Zeman,,není patolízal,,stojí si za svým.I když mu jeho vtipný slovník ujede i tak si ho vážím..
Já sám nevím, je to prostě námi právoplatně zvolený prezident. Ze začátku jsem byl trochu naštvaný kvůli jeho slovníku, jak asi reprezentuje naši zemi, ale je třeba si uvědomit, že tak trochu vždycky byla Česká Republika netradiční země, která se od ostatních vždy trochu odlišovala. Prezident se chtěl pouze přiblížit lidem a já mu to nemám za zlé. Ať se nám to líbí nebo ne, pokud máme občanství České republiky, tak to náš prezident je. Taktéž se mi líbí, že byl ochotný vyjádřit svůj nesouhlas se sankcemi proti Rusku, dalo by se říci, že západní mocnosti dlouho dráždí hada bosou nohou. Jinak to, že je prezident proti Islámu a terorismu, který představuje, je jedině dobře, jelikož je možné, že zanedlouho budeme všichni povinně mlátit hlavou o koberec. Každý má na prezidenta svůj názor, ale dělat proti němu petice akorát ještě více zostuzuje naší zemi. Rozhodně nesouhlasím se vším, co pan prezident říká, ale jeho myšlenky nejsou vždy špatné, takže mi nezbývá než doufat, že se bude čím dál více zlepšovat. Volby tu budou ani se nenadějete a jestli je pan Miloš Zeman špatný, tak ho rozumný lid přeci znovu nezvolí! Podle mě to není špatný prezident.
Je to ošemetné, nikdo nikdy nebyl ten pravý ořechový, víme jak to je. Ale co si budeme říkat, kníže by sice nemluvil sprostě, protože sotva mluví, když každou příležitost chrápe, ale na druhou stranu je to Němec (Rakušan), který tu akorát hrabal a pro lidi nic nedělal, ale to asi žádný prezident nebo politik - oni myslí jen na to své a aby se mohli zavděčit ostatním "nadvládnoucím" zemím.
Je to pakáž.
Prezident Zeman se mě celkem líbí. Snaží se hájit zájmy ČR, jako málokdo z dosavadních. Nedá se s ním tak lehce manipulovat, jak by si např. USA přálo. Je inteligentní, má rozhled i smysl pro humor. Někdy by mohl působit kultivovaněji, to je pravda.
Myslím, že bychom neměli zapomínat na to, proč funguje tak obrovská rýpavost od nezvoleného knížete. Nevyšel mu původní záměr na zotročení republiky. Tlak protivníků, uražená ješitnost a hlavně novináři a média. Záměrně poškozují otřesným způsobem jeho osobu, překrucují fakta , podsouvají národu trapnosti a lži o jeho osobě. atd. Média za celé roky záměrně vymývají hlavy. Kolik znáte korektních, objektivních žurnalistů? Dnes každý pisálek hraje ve stylu, koho chleba jíš...
Rozumný člověk si udělá názor vlastní.
Příkladem bylo tzv. nedávné odmítnutí obsluhy handikepovanými. Pobavila jsem se, neboť protokolář i majitel restaurace řekl, že nic s prezidentem nedomlouvali, nebyla vůbec o takovém s nikým z hradu ani řeč. Jen média vyvolala další urážlivou akci s jistým záměrem a palcové titulky hlásaly lži.
Mám někdy určité výhrady k jeho názorům. Myslím si však, že je třeba prezidenta respektovat. Z kandidátů, kteří byli to byla zajisté nejlepší volba.
Ještě na dodatek- nedávno chodil mail tzv. Kniha o Havlovi. Hodně informací o těch pravdoláskových lidech a tzv. disentu bylo známých, kdo chtěl přečetl i ze zahraničních zdrojů. Tam byly zmíněny mj. kuplířské svazky s cílem rozložit stát , to jsem opravdu koukala
Miloš Zeman je a byl dobrý tupec a buran. Což ale není jen věc současnosti, bohužel se nějak většina lidí co navštívila ty volby na to rozhodla zapomenout a zvolila už druhou z historicky hlavních postav rozkrádání tohoto státu. U Klause se to trochu dalo pochopit, ten to přece jen maskoval určitou svojí odborností a navíc ho volilo stádo jemu rovných, ale Zeman? No myslím, že se pořád ještě dají dohledat jeho výroky i z dřívějších dob, které jasně dokazují, že v tomhle to není žádná novinka, narozdíl od různých novějších stupidních propagand, které se tu k různým jiným tématům objevují, aniž by ve skutečnosti s tímto hulvátským šaškem souvisely. Že zřejmě ve finále nebyla pořádná jiná volba nijak neomlouvá, jsem si jistý, že kdokoli z úvodního výběru by byl lepší než tento vybraný jedinec. Ano, kdokoli. Toliko nepodstatný příspěvek jako ostatně všechny ostatní tady. Ať už tu řekne kdokoli cokoli, situaci to nijak nezmění. Ale já jsem si trochu zahřál prsty a teď už ale radši zvolím zábavnější činnost a pro další zahřátí si pěkně přiložím uhlí do kamen.
Ještě dodatek. Zde jsem naznačil, že nevěřím (no vlastně spíš doufám, že to tak není), že by ho volili jen lidé jemu rovní, protože to by znamenalo, že je náš stát opravdu v prdeli. Bohužel očividně u některých lidí, i z těch "hlasitějších", to tak možná bude. A u další části to nebude o moc lepší, protože mají jiné svoje zcela nesouvisející důvody. Ale stejně věřím, že většina těch, co se nemají potřebu vyjadřovat v diskuzích na internetu je na tom lépe. Taky bych k nim rád patřil, ale někdo tu pořád narušuje pro mě jediný podstatný účel těchto stránek.
Miloš Zeman není v žádném případě idiot, buran a nevím jak je tu ještě nazýván. Má velmi dobrý přehled o dění ve státě i ve světě, dokáže nahlas říkat to, co si ostatní jen myslí a nazývá věci pravým jménem a bez servitků. Máte pravdu, že ne vždy je to ta nejslušnější forma a samožřejmné je, že se toho hned novináři a protizemanovci chytí a náležitě to rozmáznou v médijích. Jsem si jistá, že pošle-li vás do prdele, posílá vás přesně tam a ne jinam. Ano, volila jsem Zemana, z těch všech kandidátů to pro mě byla jediná možnost. Upozorňuji, že je to můj názor, hádat se tu rozhodně s nikým nebudu, respektuji, že každý máme nárok na názor vlastní. Pro mě prezident s velkým charizma byl Ludvík Svoboda ale nemyslím si, že každý jeho krok byl správný.
Je to v prvé řady státník, tak by si jako vzdělaný a mediálně viditelný státník servítky brát rozhodně měl. On se jako představitel státu nemůže chovat jako kdejaký obejda v hospodě s minimální slovní zásobou. To ten si nemusí brát servítky. On, jako hlava státu by se měl umět vyjadřovat slušně a nazývat věci pravými jmény i bez vulgarity. Pokud mu k tomu nestačí jeho slovní výbava, nemohu ho považovat za člověka na svém místě. A co se týče toho výrazu, že někoho někam pošle, tak i tohle se dá říci způsobem, který by mu nikdo nemohl vytknout. Je to představitel státu, ne předseda nějakého zapadlého "JZD", kde oslovuje dojičky a traktoristy. A to si troufám myslet, že by to vadilo i těm, kdyby je posílal do té pr..le
Nemá Zemana polovina národa ráda, poněvadž neprovedl amnestii na zloděje jako Venoušek 1, - neomluvil se skopčákům, neprohlížel humanitárně rozbombardovanou Jugošku, nemá potíže se svým chtíčem a tím nevěrou, neslibuje že bude v kapitalismu blahobyt, jako Venoušek 2, - neprovedl amnestii na zloděje, nehlásá neviditelná ruka trhu vše napraví, na pět minut uděláme tmu, více Kožených, neschoval tužku v Chile a.t.d. a to je ono co odpůrcům velmi, ale velmi vadí a vadit bude
Roli prezidenta chápu jako výkladní skříň naší vlasti. Člověka, který má svým jednáním nás prezentovat před světem. V tomhle ohledu, bohužel, pan Zeman zklamal na celé čáře. A zatímco se tady můžeme dohadovat o tom, co by bylo a jak by bylo, kdyby byl prezident pan Schwarzenberg, tak veškeré debaty jsou s pravděpodobností 50:50. To u pana Zemana máme 100% jistotu, že je to prolhaný, podvodný buran. No a jak se říká vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Krásným příkladem je tady junkers. Sprosťák, který uráží všechny, co mají jiný názor. Navíc s komplexem nevyspělého dítěte které svůj bezmocný vztek vyjadřuje záměrným komolením jmen.
Někdy je prostě možné vybrat jen to "menší zlo" - proto jsem vybral při volbách jeho. Vyjadřování k některým věcem prezidentovi nepřísluší, jeho časté "říkal jsem to jako člověk a ne jako prezident" je blbost a měl by si to uvědomit. Nicméně s velkou většinou jeho názorů souhlasím.
Upřímně - raději prezidenta Zemana než nějakého Putina či Obamu...
Pokud někdo na prezidenta Zemana nadává, zařizuje mu červené karty, snaží se ho urazit - jedná proti prezidentovi naší země. Jinde by ho zavřeli nebo rovnou zastřelili... Uvědomujete si to?
Toho člověka vůbec za prezidenta nepovažuji a svého, tuplem ne. Jeho samolibá nabubřelost nezná mezí. Když mu mozek ještě jakž takž sloužil a on v tom svém křesle a v zašňupaných kalhotech a svetru pronášel své "slavné" bonmoty, tak z jeho výrazu v obličeji čišela taková nadutá samolibost, že i když se mu to kolikrát docela povedlo, a člověk by se i pobavil, tak ten jeho výraz a přednes všechno zkazil. Ani na divadelní prkna by se nehodil, kvůli té své přemrštěné domýšlivosti, kterou nedokázal ani potlačit, natož skrýt. Pan Šimek to také uměl, a myslím si, že byl nesrovnatelně vtipnější a přesto se při svých bonmotech tak očividně nenaparoval. Kdyby ano, nikdo by ho neměl rád a nebyl by tak populární. Proto by pan Zeman nikdy nemohl být populárním bavičem a nebude ani populárním prezidentem.
To bylo tenkrát. Ale v dnešní době je to s ním daleko horší, protože ta spousta alkoholu který se pro něho stal nepostradatelnou životní součástí, ho téměř skolila a nutně poškodila mozek. Na veřejnosti chodí na nejistých nohou, s hlavou ke straně a přivřenýma očima. Panu knížeti se neustále vyčítá, že koktá, a spí. Dobře, ale spí alespoň v sedě. Ale tenhle člověk už začíná spát i v chůzi, protože se potácí, je na něm na sto honů vidět, že je v podroušeném stavu a za chvíli si bude "šlapat na jazyk" a nosit pleny. A to, že si myslíte, že to on o všem rozhoduje, a že má ty dobré nápady (pokud nějaké jsou), tak to jste na omylu. Takhle to ve vládě nefunguje. Na všech rozhodnutích se podílí i jiní lidé z vlády, naštěstí, protože kdyby měl on neomezenou moc, tak to byste teprve koukali, co by tenhle člověk vymyslel za hovadiny. Jestli je ještě vůbec schopen něco vymyslet. Proto se stává, že když mu dovolí veřejný proslov, tak je z toho více-méně mezinárodní ostuda. Tak už se vzpamatujte a dobře ho při všech jeho veřejných projevech pozorujte.
To je můj názor na pana Zemana.
Dobrý den, nebylo to sice moc stručné, ale sepsané je to moc hezky - to je fakt. Zdravím!
doplněno 10.02.15 10:50:martinaa - podle Vás je pan Zeman obětí médií už 25 let? Já už se ani nevracím k tomu, co již řekl nebo udělal, ale mám spíše obavu, co nás od něho ještě čeká. No, jak jsem již psal - ještě, že to není můj prezident (a vlastně ho nepřeji ani ostatním).
doplněno 10.02.15 11:17:martinaa - to máte pravdu, že pan Zeman říká to, co si myslí. Problém je v tom, že on si nemyslí stále totéž nebo to nemá promyšlené či to má promyšlené až spekulativně.
Také má rád neověřené informace, které si i přimaluje a používá je, jak se mu zrovna hodí.
Pěkný případ mediální masírky. Spoustě lidem se nelíbí, co Zeman říká, včetně našich a zahraničních zmanipulovaných a podplacených médií. Proto, ať řekne Zeman prakticky cokoli, velmi často to bude skandál a ostuda, viz kauza s postiženými.
doplněno 10.02.15 11:10:Milane, přečtěte si můj první názor výše, s chováním a úřístupem Zemana moc nesouhlasím.
Z čeho usuzuji, že jsou média podplacená? Že by na základě zdravého úsudku z předvolebního období, kdy hlavní média denně psala polopravdy, co kde Zeman řekla udělal, co kdysi řekl a udělal, co řekne a udělá zítra, přičemž o jeho oponenta sotva zavadila dvěma větami?
Zdroj JPP, který se pohybuje v dost vysokých společenských kruzích, sdělil, že ze Zemana mají ostatní strach, protože je svůj, nenechá sebou manipulovata řekne, co si doopravdy myslí.
doplněno 10.02.15 11:31:Odkaz na první reakci je odpověď na dotaz "myslíte si, že Zeman neudělal ostudu".
Je vcelku zbytečné se o tom dál bavit, Vy si myslíte a, já b a stejně se nikdy neshodneme. Můj názor je poměrně dost ovlivněn některými lidmi, co o tom vědí dost. Jinak ať si každý věří, čemu chce. Každý má možnost volby.
Martino, ž čeho usuzujete, že jsou většina medií podplacena. A kým? Pokud nekdo řekne něco ostudného, vždy se najde skupina, které sdělí, že to není ostudné. Je pak na každém, aby se přiklonil k tomu, či onomu názoru.
Bez důkazů o zmanipulování a podplácení bych mohl sdělit, že ta druhá strana co (ne)souhlasí s něčím je je zmanipulovaná a podplacená?
Paní Martino, domníváte se, že pan prezident neudělal nikdy ostudu?
doplněno 10.02.15 11:26:Milane, přečtěte si můj první názor výše, s chováním a úřístupem Zemana moc nesouhlasím.
Četl jsem to, ale reagoval jsem na něco jiného. Na podplacená média. kdo je podplatil a která media. Všechna? Pak se dozvím, že je to zdravý úsudek z minulých dob.
Media, které podporoval Zemana klidně psala špatně o protikandidátovi, a klidně opakovala lživá tvrzení. Ty byly také podplaceni?
Zdroj JPP, který se pohybuje v dost vysokých společenských kruzích, sdělil, že z pana Schwarzenberga mají ostatní strach, protože je svůj, nenechá sebou manipulovata řekne, co si doopravdy myslí.
Každý má právo si myslet co chce, já chtěl jen vědět, podle čeho soudíte, že jsou media podplacená a kým.
Děkuji
Spousta alkoholu mu poškodila mozek? A to máte z jeho lékařské zpávy, nebo je to vaše doměnka? To jsou věci které mě opravdu mrzí.
protože se potácí, je na něm na sto honů vidět, že je v podroušeném stavu a za chvíli si bude "šlapat na jazyk" a nosit pleny.
To už hraničí docela se silnou urážkou prezidenta státu.
A rád zopakuji jednu věc
Miloš Zeman byl zvolen většinou obyvatel této republiky jako prezident, a jako takový by měl být respektován.
Demokracie ale není o tom, říkat si co chci a kdy chci a klidně tím urážet ostatní. Člověk rozhodně svůj názor říct může, ale taky by ten názor měl být podložený na nějakém pravdivém základu a nikoho tím neurážet.
Kolegy byl nemocen od soboty, dneska (středa) přišel, na pondělí si vzal volno, v úterý mu to nechám proplatit, jako když byl v práci.
Takže žádný vyhazov.
No jeho lékařské zprávy jsem nečetla a tomu jsem dost ráda. Bůh ví, co dalšího bych se ještě dozvěděla. Vždyť si ho Vy respektujte, já Vám v tom přece nebráním. Odpovídám na danou otázku, zrovna tak, jako Vy. A pokud vím, tak se tady urážel, a to daleko hanlivějším způsobem prezident Havel, nevzpomínáte si? A já říkám jen evidentní, pouhým okem a pouhým sluchem, viditelná a slyšitelná fakta.
A ty doby, kdy jsme nesměli nahlas říci svůj názor, jsou už dáávno pryč. Jakápak urážka prezidenta státu, když ho za svého prezidenta nepovažuji. Pro mne je to pan Zeman. Na náměstí to vykřikovat nechodím, nikoho se nesnažím přemluvit ke stejnému smýšlení, nepořádám veřejné nenávistné projevy. A víte proč? Protože mi ta osoba za tu námahu nestojí. A já do té většiny, která ho zvolila nepatřím, respektovat ho nemusím a na to mám právo podle zákona.
Nic ve zlým, ale nepotřeboval by pleny spíš ten, kdo se ve spánku pochcává na zasedání?
Opravdu to není nejvhodněji zvolené slovo, omlouvám se a měním na "počůrává".
Milane, koho pomluvím? Nechápu.
Martino, nepřeháníte to s neslušnými výrazy?
doplněno 10.02.15 11:33:jasně, kopnu do kohokoliv, třeba i pomluvím. Toť taky zbraně...
Vidíte Martino, ani se nedivím, že jste jeho přívržencem. Ta omluva se sice přijmout dá, ale to Vaše první prohlášení šlo takříkajíc od srdce. Docela mne to překvapilo. Vy jste přece učitelka v mateřské školce, neměl by být Váš slovní spontánní projev poněkud jiný? Nemyslíte, že to o něčem svědčí. Ale nechci se Vás dotknout, asi Vám to jenom ujelo. Mimochodem jsem Vám odpověděla o trochu výše na tu Vaši připomínku, že jsem ovlivněná médii.
A Vy si jako opravdu myslíte, že učitelky ze školky mluví celý den spisovně a extraslušně, jak to dělají v práci? Tomu sama nevěříte. Vaše narážky jsou tudíž bezpředmětné, neujelo mi vůbec nic, já si pouze dovedu docela dobře oddělit profesní a soukromý život
.
Omluvila jsem se především kvůli Milanovi, který zřejmě nemá ostřejší slovíčka rád, a protože je sysel, tak ho respektuji.
A kdyby sysel nebyl, tak byste ho jako člověka nerespektovala. No čím dál, tím lépe. A náhodou mám kamarádku už čtyřicet let. byla tedy ředitelka v mateřské školce, ne učitelka. Tak asi to bude tím. Dodnes není a nikdy nebyla sprostá. Ani v soukromí, a na veřejnosti už vůbec ne. Já si myslím, že to je v něčem jiném. Mně je srdečně jedno, jak se vyjadřujete, tím spíš, že ani já někdy nejdu daleko pro nějaký silnější výraz, když mne někdo vytočí. Ale v psaném projevu mi to přijde trochu zvláštní, tam mohu své emoce ovládnout. Mám to čas. A já jsem nedělala narážky, vyjádřila jsem se jasně a zpříma. A v tom je rozdíl.
Myslete si, co chcete. Nevím, proč bych nenapsala ostřejší slovo, když to tak vidím. Kolegyně učí přes 20 let a v soukromí občas něco ostřejšího použije. Asi je, chudák, stejný odpad jako já a ve školce vlastně nemáme co dělat.
Tou Vaší jedovatostí a narážkami (Zeman, hadi, školka - no, jen vzpomínejte ), se třeba udavte, hezký večer přeji
.
Martino, nerozčiluj se. Semnou ležela v nemocnici paní ředitelka MŠ, její manžel je docela známý fotograf, oba jak o sobě říkali jsou velcí estéti, raděj by nejedli kdyby snad měli jíst lžící a z hlubokého talíře, jezdí po celém světě, když mluvili, styděla jsem se za svoji hovorovou češtinu a dávala velký pozor abych nepoužila nějaké ostřejší slovo. Tři týdny a pak stačilo aby jedna zdravotní sestra chtěla po paní ředitelce aby vstala z postele a ustlala , nevěřila jsem svým uším, nejslušnější výraz který se linul z jejich úst byl pizda. Prostě 10ti minutová stoka a pak opět úsměv a spisovná mluva.
Já nejsem stoka , to fakt nee. Za estéta se taky nepovažuju, prostě normální člověk - nebudu si hrát na neomylnou a dokonalou. V soukromí opravdu nemluvím pouze slušně. Někdy to slovíčka prostě sedne jak zadek na hrnec, nemám pravdu?
Ano, znám jednu učitelku mš, od které jsem nikdy sprosté sovo neslyšela. A taky se s ní nedá vydržet, protože se ke všem chová stejně jako k tříleťákům ve školce.
Ludiš, Vás si velmi vážím, protože i když se někdy neshodneme, nikdy jste se nesnížila k rýpání a urážení.
Jak sama sebe hodnotíte, je Vaše záležitost. A vzpomínat na něco v souvislosti s Vámi, vskutku nemusím. Mám pamět výbornou, a mohla bych být skutečně dost jedovatá. Ale je mi to spíše k smíchu, takže to dělat nebudu. A jistě mi prominete, že se prozatím nemíním udávit. Takže Vaše radost byla předčasná. A pak, není to zrovna od Vás projev jedovatosti, když mi přejete hezký večer a jedním a tím samým dechem doufáte, že se tady udávím? Děvče, děvče...
to @majsterjoe: Miloš Zeman nebyl zvolen většinou obyvatel této republiky, byl zvolen přesně 2 717 405 hlasy, což je necelých 26% obyvatel v roce 2013. Je potřeba neplést počet voličů a počet obyvatel ČR. Zeman se ve svých tvrzeních rád zašťiťuje tzv. silným mandátem, ale žádný takový nedostal.
No to je něco neskutečnýho. Půlka lidí, které jsem tady považoval za majitele duševního zdraví by se úplně zdegradovali až na úroveň knížete Scheisse.
Jako já vím, že dovedete dobře poradit, jak si zateplit hnízdo a protáhnout ucpanej h.jzl, ale pro mě jste lidi, kteří by si vyvolili Barabáše místo Krista.
Dobrý den, a do které půlky zdejšího osazenstva řadíte sebe? Zdravím!
P.S. Určeno pro Junkers.
doplněno 10.02.15 12:17:junkers - jo, byla to otázka zbytečná. No, jedna půlka a druhá půlka tvoří celek. Jaký?
Neodpovídejte - Vy jste schopen to tady napsat i sprostě .
Junkers: Take jsem Vas mel za nekoho, kdo se umi ucastnit diskuze a respektuje nazory jinych, ikdyz opacne.
Junkersi, to je teda sila. U Vas bych necekala, ze budete urazet lidi s jinym nazorem.
Přesně na tohle jsem myslela také Junkers. A kladla jsem si otázku, jak je možné, že ten samý člověk, kterého si v poradně pro jeho rady vážím, může zastávat tak podivný názor ve věcech politického rázu. Otázku v hlavě jsem uzavřela tím, že to by nemělo mít žádný vliv na můj dosavadní názor na toho, či onoho člověka, protože se jedná o jeho politické smýšlení. A každý z nás je svobodně uvažujícím občanem v této záležitosti. A já ho nemohu a nebudu odsuzovat a zatracovat za to, že nesmýšlí jako já.
doplněno 10.02.15 12:28:
Jen se zeptám, podle jakých kritérií víte, která je ta "zdravá" půlka? Někdo Vám to potvrdil, nebo je to Váš subjektivní dojem?
Zdravá část obyvatelstva Země volí dobro. Ta šílená volí zlo. Jenomže šílenci vidí ve zlu dobro. To je těžký. Je to jako potrat. Rozervou dítě a doktoři prohlásí, že je to dobře. A kdo jsem já proti VŠ vzdělanému člověku, byť vrahovi?
Tohle bude soudit někdo jinej.
Hitler vyhrál volby, Obama vyhrál volby, Putin vyhrál volby...ještě, že tady ty voliče dobra máme...
Jaroslaw, kdo je zase tohle? Promiňte, ale žádného Ovaroviče neznám. Myslíte Obamu, nebo Putina. Výslovnost mi přijde na Putina, ale zase to Ovar Ovarovič mi do toho nějak nesedí. Já nevím, proč se někdy lidé vyjadřují tak záhadně a utajeně. Proč nenapíšete koho máte na mysli rovnou? Nebo že by se tak říkalo Zemanovi kvůli jeho fyzickému vzhledu? Ale to bude asi krajové, tak mějte soucit s lidmi, co netuší koho máte na mysli.
Miloš Zeman má ovar, ale ten měl také Churchill a jaký to byl státník ! Domnívám se, že taková jeho první štychproba v zahraniční diplomacii bude jeho současná návštěva v Jordánském království. Miloš se nikdy nevymezoval vůči všem muslimům, pouze chce potřít muslimské teroristy a v tom si bude s jordánským králem notovat. Když mu navíc předá ještě naše nejvyšší vyznamenání, tak bude hvězda. Nějací podnikatelé se také svezou, což by mu mělo pomoci také doma získat nějaké body.
Byly doby, kdy jsem Zemana považoval za vzdělaného, sečtělého a inteligentního politika, který se nebojí říct a obhájit si svůj názor, byť velmi nevalnými způsoby a vyjadřováním. Když ohlásil svůj odchod na vysočinový odpočinek, domníval jsem se, že to udělal v nejlepší možnou dobu, že svou úlohu na politické scéně už odehrál a zachováme si ho v paměti jako dalšího z mnoha.
Nástupem do prezidentského úřadu jsem si musel svůj dojem trochu poupravit. Stále nepochybuji o jeho vzdělanosti, sečtělosti a sedlácké inteligenci, ale 25 let profesionálního politikaření v jakési samovazbě, nebo izolaci vlastní ješitnosti a podržtašků se na něm poměrně hodně negativně podepsalo.
Jelikož v úřadu prezidenta v ČR nespatřuji o moc více, než reprezentaci státu a jakousi morální autoritu, kterou u mě měl naposledy V.Havel, jsem popravdě z prezidentování M. Zemana nešťastný, protože jediné co on nikdy nebude moci, je reprezentovat. Na druhou stranu respektuji jeho zvolení, jako hlas lidu a budu ho respektovat jako prezidenta.
Nepřipadá mi dobré srovnávat, jaký by byl prezident ten nebo tamten, my Češi bychom vždycky nadávali a brblali, jde jen o to, najít si důvod.
Dekuji za konecne platny prispevek do diskuze. Mimochodem mam velice podobny nazor. Zeman jako osoba, ktera ma nas stat reprezentovat je nevhodna. Kdyz uz jsme i u ruskych kapel, tak i poukazani na jejich revoltu, v podobe soulozeni v muzeu, se da udelat s eleganci a gracii, kterou by jsem od "hlavy" statu ocekaval.
Muj nazor: je tam pan Zeman protoze si s nim muzou vlivny a bohaty takrka delat co chteji...
Dle me je to muz bez nazoru, komedie delal jim 20 let a kdyz vidim napriklad Zenam a Klaus v debatach kdyz jeste byli clenove a souperili, je to jen pro smich...jde zd jen o moc a penize. Nic vic. Az to lide pochopi snad zvoli lepe.
(p.s.: pouzivam pc s 4 mi lidmi proto pokud uvidite stejne IP adresy a jine jmeno jsou to moji pribuzni
Mi se jen líbí ty Vaše všechny vychytralé odpovědi, všechno víte a všechno znáte Vy, co jste proti Zemanovi
Věříte médiím, nemáte svůj mozek, ale sami prohlašujete, že máte dobrý názor
Samozřejmě né všichni. Třeba martina píše celkem rozumně.
Hold ovečky
Mi se jen líbí ty Vaše všechny vychytralé odpovědi, všechno víte a všechno znáte Vy, co nejste proti Zemanovi Věříte médiím, nemáte svůj mozek, ale sami prohlašujete, že máte dobrý názor
kdo pozná rozdíl?
Je to na Vás moc složité? Neudivuje mne to. (Znám Vás z jiných vláken)
Že manipulovat slovy lze velmi snadno.
Že na obou stranách (příznivci Zemana kontra odpůrci Zemana) jsou jak lidé myslící, tak ovce.
Že kultivovanost (a tedy to, zdali jsem ovce, či myslící tvor) se pozná jinak - ale určitě ne tak, že napíšu výrok, házící všechny, kteří se mnou nesouhlasí, do jednoho pytle.
Bohužel, věci si umím brát i jinak, než Vy.
Ano, souhlasím s Vámi v tomhle: "ale určitě ne tak, že napíšu výrok, házící všechny, kteří se mnou nesouhlasí, do jednoho pytle"
Já jsem přece neřekl žádný směrodatný názor, že Zeman je dobrý či špatný Takže mě z toho vynechte. Pouze jen vrtím hlavou nad tím, jak jsou si lidé jistí a jak si myslí, že mají pravdu a přitom - hrabou tam, kde je díra dávno vykopaná.
Samozřejmě, že mě znáte Kdo by neznal milovaného zdegenerovaného a dementního lubrikanta, že?
Ano, prezident Zeman je dobrý prezident.
Líbí se mi jeho postoj k občanské válce na Ukrajině a v té souvislosti k Rusku a EU, dále oceňuji pevný postoj vůči pronikání islámu do Evropy a jeho názory v souvislosti s odebráním dětí paní Michalákové v Norsku.
Něco se mi na něm nelíbí, ale nejsou to důležité věci.
Ano, správně a beru Váš názor. Je tu ale to jedno velké ALE. U prezidenta nestačí mít pouze postoje a názory. To si můžeme dovolit mít my, obyčejní lidé. Jenom v tomto vlákně je několik různých postojů a názorů k dané otázce. A co tím kdo z nás zmůže? Nic. Ale prezident by měl mít nejenom postoj, ale měl by ten svůj postoj dotáhnout ke zdárnému výsledku. Tak uvidíme, co dokáže udělat v případech, které zmiňujete. Pokud to skončí jenom u toho postoje a názoru, tak to jsou jenom velkohubé a populistické řeči. A to se právě vyčítá i bývalým prezidentům. A zejména panu Havlovi. Jestliže pan Zeman také dokáže své postoje změnit ve skutky, pak se tedy stane určitě výjimečným prezidentem.
Prezident je malý pán, aby něco takového dodělával do konce. Na to nemá pravomoce. Prezident je tu hlavně pro ty postoje a názory. Tady nejsme v Americe.
Suzy, souhlasím s majsterjoe,
prezident (i dřívější) nemají nástroje jak něco zařídit. Oni mohou jen svým postojem, svým názorem přesvědčovat někoho, na koho mají vliv.
Klidně může říkat, že tato kytka je vynikající, ale již nemá páky někoho donutit, aby tuto kytku pěstoval či vyráběl.
Dobrý den, u nás skutečně není prezidentský systém, tak má prezident zůstat pouze jako instituce a slabý (s minimem pravomocí). Toto by si měl hlavně uvědomit občan-volič a v předvolební kampani nepodléhat planým nadějím, že jeho favorit (po zvolení) něco změní či vykoná. Z tohoto pohledu je kampaň před volbou prezidenta zcela zbytečná, resp. slib zůstane slibem a jenom to stojí hodně peněz. Problém u pana Zemana vidím v tom, že on občas na svou kritiku reaguje tak, že říká, že je volen přímo občany - tím je přesvědčen, že má právo udělat vše (princip: "Dej mně svůj hlas a potom už mlč."). No, a o tom, že svůj vliv prosazuje zákulisní metodou a snahou manipulovat lidi, kteří mají pravomoc něco změnit (dle jeho instrukcí a přání), není ani třeba psát. Ale, to je asi metoda každého slabého prezidenta (který vzbudil plané naděje občanů). Zdravím!
Milane, ale v tom případě ty páky neměl ani pan Havel. Tak proč mu dnes lidé nemohou přijít na jméno a vyčítají mu to a ono, (nebudu vypisovat, každý ví o čem mluvím) a dnes na něho kydají špínu a hnůj. Vždyť on měl tenkrát určitě dobré úmysly, názory a postoje. O tom přece svědčí mnoho dokumentů, co všechno se snažil změnit. A v té době to byl nadlidský úkol. Nikdo tady neměl žádné zkušenosti s takovou situací a bylo to hodně těžké postavit na nohy nějaký fungující systém, když bylo všechno zhroucené. Tak proč teda je jednomu odpouštěno všechno možné a tomu druhému se neměří stejným metrem? Ale na tohle stejně nikdo z těch, kterých se tato otázka týká, neodpoví. Strašná nespravedlnost a nevděk vládne mezi lidem. Je mi z toho všeho na zvracení.
suzimon je zastánkyně TOP09 a jiných povodníků.Že umí tak nenávistě prskat jedy na každého,kdo má lepší názor na prezidenta.
Zwiky, teď se asi naštvu. Já ani nevím co to ta Top09 je. Zastávávala jsem se veřejně pana Havla. To je jediný člověk, kterého jsem se veřejně zastávala. A jestli je to podle Vás podvodník, to už je Vaše věc. A ve které odpovědi jsem prskla nějaký nenávistný jed na Vás, či kohokoliv jiného? Chci abyste mi na tohle odpověděl/a a přímo mi tu odpověd jedovatou a nenávistnou udala. Už toho mám dost a nenechám se urážet a napadat bezdůvodně. Jakým právem si přisvojujete privilegia hodnotit kdo má lepší názor?
doplněno 11.02.15 13:07:Žádám důrazně o omluvu.
Suzy, jasně že neměl páky, pokud tím nemyslíme slovo Havla. Určitě se stalo, že někomu sdělil, koukni na to, zdali by se nedalo s tímto něco dělat, zrovna tak jako jiný prezident. Určitě ale nemohl zařídit to, aby se nekradlo. To nezařídí nikdo. Násilí taky nezabrání žádný prezident. každý můžeme dělat jen to, co můžeme. Že někteří lidé nadávají. Ale to je přeci normální a správné. Vždy se najde někdo, komu se to či ono nelíbí.
Dávám většivou příklad: Na pracovním dvorku bylo bláto, nechal jsem navozit štěrk, rozhrnul, přišla spokojenost do té doby, když dámské osazenstvo zjistilo, že nemá sice boty od bláta, ale odřené jehlové podpatky. Tak chtěli, abych jim to zaplatil...
Souhlasím s Vámi, Strašná nespravedlnost a nevděk vládne mezi lidem
zvláště nevděk, ale na zvracení mi z toho není, páč to se nezmění.
Mě je na zvracení z Havla už ho nezmiňujte, staral se jenom o navrácení majetku pro se a celou tu kamarádkou se branku kolem sebe.
Zatím tady nebyl nějaký prezident, který by měl na hubě i v činech, zatím tu jsou jen lháři. Havel jakbysmet. Je pravdou, že prezident moc velkou moc nemá, ale Zeman se mi zdá jako zatím "k lidu nejspolehlivější" prezident, nehledě na jeho slovník. Když třeba odmítá islám a mluví sprostě, tak je to lepší, než kdyby nemluvil sprostě a islám sem přivolával a schvaloval ho.
Záměrně jsem se k této otázce nehodlal vyjádřit... a mé odhodlání trvá.
Nicméně s přibývajícími příspěvky mám pocit, že se nám tu někdo snaží poštvat rádce proti sobě, případně poškodit celou poradnu jako takovou...
Dobrý den, nemyslím si, že by to mohlo nějak poškodit poradnu. Ono by stačilo, kdyby se jiný názor nebral jako útok a nepřátelství (a také špetka tolerance). Zdravím!
doplněno 11.02.15 14:07:martinaa - já jsem nikoho nejmenoval. Snad to platí pro všechny (včetně mě).
doplněno 11.02.15 14:14:martinaa - souhlasím. Ale, také by to nemělo zanechávat hořkost a averzi do budoucna.
Prostě - co člověk, to názor (a zase kamarádi).
"Dávám většivou příklad: Na pracovním dvorku bylo bláto, nechal jsem navozit štěrk, rozhrnul, přišla spokojenost do té doby, když dámské osazenstvo zjistilo, že nemá sice boty od bláta, ale odřené jehlové podpatky. Tak chtěli, abych jim to zaplatil... "
tohle se vážně stalo? :D vy jste co zac? :D Proč k va mchodili dámy v podpatcich? :D nejakej prodejce nebo co?
@milancukrar ja to nak nechápu , proc by kvam chodili damy na podpatcich a chodily do sterku :D to je nelogický
Datum: dnes 12:09
btw. ZEMAN JE BOREC :D. chlastá a vypada jako sedlák co vorá bambory:D tak to ma byt.
aspon vypada jako správný cesky chlap . a nemame prezidenta nakyho vietnamce tomiho - nebo cinana nevyznam se v tech asiatech. a nebo potetovanyho a nebo toho co neumi ani mluvit.
ano, to se stalo, nějak okolo roku 1990-92, v té době jsem byl řidič náklaďáku a jednalo se o dvůr, kde parkovali auta a dopravačky chodily do kanclu pracovat. Nelogické jen pro Vás.
Stačí takto?
hm, už to začíná..., takto podobně to někdy končí, nebo spíše začíná, v podobných diskuzích, kdy málokdo umí couvnout, nebo respektovat názory tohoto druhého.. takže chlapi, nechte toho - hlavně zdraví, spíše se pojďte bavit - třeba na najaké sportovní téma... např. kdo jakej má kdy osobní rekord v hodu - třeba gumovým granátem na dálku?
Pánové a dámy. Už se těším, až budeme mít dalšího demokraticky zvoleného prezidenta na novou diskuzi. Bude stejná jak o Zemanovi,Klausovi,Havlovi jen s jiným jménem. Každý by si měl prvně zamést před svým prahem. Jen můj názor: Kandidát na prezidenta by neměl mít více jak 60 roku. A máme vůbec dnes nějakou vhodnou osobu,která by dobře reprezentovala náš stát jako prezident?
doplněno 12.02.15 17:40:Děkuji za uznání a pochopení.
Proti ostatním porevolučním prezidentům udělal Zeman zatím nejméně škody a řeči jsou jenom řeči...
Bmbx: A co tzv. opoziční smlouva s ODS?!?!?!?
Dodneška jsme se z jejích následků nevzpamatovali a myslím že nevzpamatujeme dalších minimálně 15-20 let.
po revoluci kdyby byl zeman prezident misto pana havla tak by to tu vypadalo jinak, nic by nebylo rozkradene,,,
Kdyby nebyla revoluce, kdyby nebyla válka, kdyby nebylo Rakousko-Uhersko...to se to teoretizuje s těmi "kdyby".
Dobrý den, přesně. A kdyby se nenarodil pan Zeman, tak by tato otázka zde nemusela ani být. Ovšem, část národa by zase věřila v jiného spasitele. Zdravím!
P.S. A nic se nerozkradlo - pouze část věcí změnila majitele .
v prvním kole jsem ho nevolil, v druhém kole jsem neměl na výběr... rozhodně nejsem nadšený z jeho buranství, opravdu to je někdy trapné, ale zase nevím proč bych se měl do jeho osoby navážet... jednou byl zvolen většinou voličů, tak to respektuju.. ti kteří tady kolem sebe prskají, zříkávají se ho a nadávají mu do tupounů a podobně, tak at si nejprve zametou před vlastním prahem...a druhá věc, jestli tady někdo prohlašuje, že prezident má být jakousi ikonou našeho státu,reprezentatnem, představitelem apod.., a zároven volil knížete, tak silně pochybuju o jeho duševním zdraví...
Honzo, na jedné straně nechápete, že někdo nadává, ale hned dodáte, že ti druzí "tak silně pochybuju o jeho duševním zdraví...
Proč ten druhý musí být nemocný?
milancukrar:
je to nad slunce jasnější, kdo chce prezidenta jako reprezentanta našeho státu a zároveň je schopný volit knížete pána, nemůže být zcela duševně kompletní
Ano, Miloš Zeman je dobrý prezident, takže mu dávám známku 3. Je velká škoda, že nedokáže potlačit své provokující ego a ventiluje výrazivo čtvrté cenovky. Ale ve svém věku již dokážu odlišit podstatné od trivialit, takže přítomnost Miloše Zemana na Hradě vnímám jako přínos. Podobně jako Martinaa vidím největší pozitivum v tom, že na Hradě nesedí Karel S., to by byla skutečná katastrofa, zejména v současné rozjitřené situaci na východě Evropy. Proto znovu a znovu blahořečím generálu Vranskému, na němž se Karel S. v předvolební debatě definitivně vyautoval.
Myslím, že naši předchozí prezidenti byli jen maskovaná hrůza, Václav Havel nám tvrdil, že to prezidentování vezme na jedno období a pak se u koryta držel jak moucha na hovně a při jedné z voleb museli "kamarádi" na základě vykonstruovaného obvinění uklidit do vazby Sládka, aby volba Havla o jeden hlas prošla - Dzeržinský by měl radost, jak jsme to zmákli. A ty Havlovy kecy v "Hororech z lán" ...
Klaus nám sice vysvětlil, že nejsou špinavé peníze, ale kde se v ODS v době, kdy jí šéfoval, vzaly ty zástupy černých duší, to neví nikdo.
O účelových amnestiích a milostech obou Václavů radši ani nemluvit.
Netvrdím, že Miloš Zeman je nejskvělejší prezident, ale koho jiného z těch kandidátů jsme měli zvolit? Proněmeckého koktavého knížete, pana Japonce "jásekevšemuvyjádřím", avatara? ...
Myslím si, že Miloš Zeman sehrál dost velkou roli při rev. r 1989. Uměl věci pojmenovat. Bohužel na rozdíl od Klause, byl dělnického smýšlení. Čekal na svojí šanci a taky si zavládl. Je fakt, že když jsem pojmenoval postupně výrazné osoby naší doby, tak to odpovídá HAVEL - KLAUS - ZEMAN.
Nesnasim Havla jako prezidenta.
Ta jeho amnestie osvobodila hodne lidi co nasledne zavrazdily nevinny lidi.
Takze v podstate ten prezident ma na rukou krev. A ponem se ma jmenovat letiste jo?
A navic , kdyz se zeptate kohokoliv kdo v ty dobe a zil a je mu 40+ . tak vám prostě rekne zlatý komunisti.
BY A PEACE
Charger: Víte voni komouši totiž zavírali i za smyšlený nebo vyprovokavaný věci, tudíž Havel nějakou amnestii udělat musel. Je pravda že nemusel pouštět třeba ty co seděli víc jak třeba 5 let. Jenomže když někoho zavřeli za tzv. výtržnictví(přitom ten člověk jenom řekl vtip na komunisty) potřetí tak už dostal třeba i 8 let natvrdo.
lujs:
za Havla byl komunisty neprávem zavřen i ten co udělal několiksettísícové manko, protože to bylo bráno jako boj proti systému
A ti lidé dnes škodí ještě víc, dnes už jedou v miliardách...
Jak mi za komunistů chyběli na každém rohu "žebráci" s kasičkou, nestačím kličkovat, abych se vyhnul. Nemohl jsem objednat dodávku, abych charitativně poslal to co jsem nesežral, nějakým chudákům a místo toho jsem krmil slepice. Nikdo na mně nechtěl abych třeba taky přispěl nějakým dětem, aby si mohly dát ve školní jídelně oběd. To mne fakt zajímá víc než Janouškové, Ritigové, kteří si nakradli, často na úkor tech kteří hodnoty vytvořili. Přesouvání hodnot do vlastních kapes, žádné nové hodnoty nevytvoří.
...a nedej Bože, kdy na odborové schůzi, kde se schvalovala dobrovolná výše příspěvku, NĚKDO sdělil, že nechce dávat příspěvek, že je proti, nebo že se zdrží hlasování, nebo že chce aby o umístění příspěvku rozhodla tato schůze...
to byla pak mela...ale to se psal rok 1986-89, dřív si to nikdo nedovolil nesouhlasit s příspěvkěm na fond solidarity s kýmkoliv.
Bohužel, nebyl jsem aktivní komunista, Teda žádný komunista. Na ty schůze chodili povinně jen aktivní komunisti. Nás tam nikdo nehonil. Ano platili jsme odborové příspěvky. A taky se to i občas "vracelo". Děti měly příspěvky na různé výlety, tábory. Dnes se na mnohé skládají, aby mohly jet na lyžařský výcvik. I těch rekreací na které rád vzpomínám bylo dost. Jistě ty špičkové zase dostali aktivní komunisti. Chválit budou ti co si polepšili. I za komunistů museli makat víc než teď. Různí podnikatelé, kteří se dnes mohou věnovat všemu možnému, jen né práci. To se jim to dejchá, když za něj makaj jiní. On si jen vezme svůj desátek.
Myslím si, že kdyby tu někdo položil otázku:
Jste proti homosexuálm - ano - ne
Jste pro radar v Brdech - ano - ne
Jsou lepší blondýnky či brunetky - ano - ne......tak se struktura odpovědí bude podobat jako ta zdejší diskuze. Jeden je obdivovatel, druhý TOHO nesnáší. Pro jednoho je to HRDINA, pro druhého SPODINA. Každý má jiné zkušenosti, záleží i na "úhlu pohledu". Pravičák (názorem) nepodpoří levičáka (názorem)...jóo, lidská povaha a obzvláště česká (soused má na dvorku prase, ať mu zdechne...). Myslím (já), že dříve bylo NENÁVISTI méně. Zde to tou nenávistí jen čpí ! Smutné je, že se to zde týká mnohých dam a i "renomovaných" rádců. Méně znamená NĚKDY více...
Dal bych zde radu adminovi, aby se zde mohli k tématu napsat max. tři odpovědi. Nebylo by to zde tak zapleveleno, bylo by to stručnější a přehlednější (a né si zde vylévat na sebe navzájem žluč!)
Realisto, tato rubrika má název "Volná diskuze". Pokud je to volná diskuze, nemůžete nikomu předepisovat kolikrát smí odpovědět. To by pak byla omezená diskuze a to by nemělo valný smysl. Ale jinak jsem stejného názoru jako Vy. Ale s touto skutečností se člověk prostě musí smířit. Takoví jsme. S tím stejně žádné zákazy nic neudělají a člověka to ve své podstatě nezmění.
Jak tady někdo několikrá napsal, že Zemana volila většina národa.Není to tak docela pravda.Většina národa ho nevolia.Zamana volilo ve 2.kole 24% oprávněných voličů.Takže 75% oprávněných voličů ho nevolilo. 3/4 národa ho nechce.
Obávám se Vám dát za pravdu, vzhledem k tomu, z čeho všeho jsem v této otázce byla už obviněna. Ale nakonec jsem snad ještě svobodný člověk, a mohu se přiklonit k názoru jiného člověka bez těch obav.
josefll:
ale od přímé volby se poměry trochu změnily. Bohužel se nevložila legenda, ale nevěří mu poněkud méně lidí než 3/4
Zdar pepíku, pokud jsi hoden svého jména, tak se oprav, protože jsi napsal blábol, a bláboly, by se sem přece jen psát neměly. Protože podle tvého příspěvku to vypadá, že záměrně až úmyslně mateš...! Radit ti nebudu, určitě na to přijdeš sám..
hm, ten barevnej koláč nahoře, je docela hezky barevnej, akorát ta legenda tam fakt schází - bo to je takto k ničemu. Tak to napíšu za bmx : tvarohovej, borůvkovej, jahodovej a jablkovej. A kde je mák?, sakra ... Ale celkově to je pro sdílného josefall - pepíka
No legenda bohužel při vkládání vypadla, modré odstíny jsou proti a červené pro, přesný poměr 57: 43
sanyo, že to spolu dáme dohromady?
tolik lidí 2 717 405, volilo pana Zemana
tolik je oprávněných voličů 8.435.522
a teď kdo spočítá, kolik je to procent?
Hra s čísly začíná.
Děkuji za pomoc.
Pane Cukrář, já našel nepatrně jiná čísla:
zdroj: volby.cz/...
počet voličů v druhém kole: 8 434 941
vydané obálky: 4 986 040
odevzdané hlasy: 4 958 481
platné hlasy: 4 958 576
M.Z.: 2 717 405 - 54,80%
K.S.: 2 241 171 - 45,19%
Hlavně to byla volba z dvou možností, takže říkat že tolik % národa chtělo jako prezidenta X je nesmysl. Byla to jen volba který z nich bude menší zlo.
Zemana jsem nevolil, KS by byl o něco lepší - možná by v úřadu chrněl a blekotal, ale nemyslím si že by přišel ožralej ke korunovačním klenotům, do rádia říkal pussy, prokazatelně lhal a odmítal lež přiznat (Peroutka např.) Zeman je buran, opilec, lhář a pomstychtivec. Nejhorší je, že to je vizitka národa.
No vizitka národa to je, ale že to je nejhorší, to nelze zazlívat Zemanovi, ale spíš se zamyslet všichni sami nad sebou
Dobrý den, to je asi fakt. Také to byla první přímá volba prezidenta a tedy, jako každé poprvé, prostě nic moc. Jsem vážně zvědav na příští výběr - zatím je snad připraven na kandidaturu jen pan Škromach. Zdravím!
Jen k té "ožralosti" u korunovačních klenotů. Není to tak dlouho, co se "provalilo", že má M.Z. neuropatii. Vnější projevy této nemoci jsou přesně takové, jaké byly vidět u těch korunovačních klenotů. Ono totiž bez citu v nohách, a bez berle, se hrozně těžko drží rovnováha. Ale opilost je zajímavější, než projevy jedné nemoci, a tak mu ji asi už nikdo neodpáře. Něco si o neuropatii přečtěte a možná pochopíte, proč to prez.kanc. sváděla na chřipku apod. Ono totiž není nic příjemného se k takové nemoci přiznat doma, natož na veřejnosti. Píšu to sem jen proto, aby jste si všichni uvědomili, jak jednoduché je hodit blátem, jak jednoduché bez znalosti faktů je ublížovat. I špatné slovo bolí.
A jestli mám pravdu, a ty projevy byly opravdu od té nemoci, dopouštíte se vy všichni co tvrdíte, že byl ožralý, neuvěřitelné křivdy. Záměrně? Nebo z hlouposti?
Co se týče neuropatie. Sám ji mám, vím o čem hovořím.
Neodpáře zvláš´t když například Němcová v ČT normálně vybalila,že z zněho táhlo a že to cítila,protože byla poblíž. Pokud jde o házení blátem,tak právě Zeman je v tomto přeborník. Ten by si měl nejlépe před každým projevem nejdříve vypláchnout ústa. Když je tedy podle Vás nemocný,proč se plácá v takové významné funkci? Je tlustý,nemocný,kouří a chlastá. Podle toho to také vypadá.
Němcová není "směroplatná", Zeman jí udělal pár škrtů přes rozpočet
No rozhodně by bylo lepší kdyby se v té funkci plácal KS, který neudrží myšlenku ani moč
Tak to tedy shrneme Milane , především jen předesílám, že nevěřím tomu, že tady také úmyslně matete veřejnost a že se jedná jen o vaši nepozornost..., a proč ?
V 09.51 hod. jste položil otázku - 2 717 405 lidí volilo pana Zemana a oprávněných voličů bylo 8 435 522 ... a kdo teď spočítá kolik je to procent..?. Nevím, proč jste vy - schopný a častý diskutér, vložil takto položenou tuto otázku, ale pojďme si jí rozebrat pod jednotlivými body ...
1) Oprávnění voliči podle vás - 8 435 522 Pokud jste Milane myslel voliče v II. kole pr. voleb, tak matete veřejnost, toto je číslo,
které znamenalo, kolik lidí v té době v r. 2013, mohlo přijít k jakýmkoliv volbám,laicky
řečeno, to bylo počet voličů, kteří jsou starší 18 let a tudíž mohli k volbám!
2) Oprávnění voliči podle mne - 4 983 481 Podle mne znamená, že tolik bylo oprávněných voličů, kteří přišli v II. kole k prez.
volbám, ale kteří odevzdali 4 958 579 platných hlasů, z nichž 54,8 % bylo pro pana
Zemana a pro p. Schwarzenberga bylo 45,19 % hlasů.
Z těchto necelých 5 milionů oprávněných voličů, dalo téměř půl milionů voličů více
hlasů panu Zemanovi. Ostatní voliči z těch 8,5 milionů, zůstali doma, v práci nebo
v hospodě , tudíž je nikdo nemůže počítat do výledku voleb pro toho či onoho kand.,
to asi uznáte sám taky, nemůžete na vaši otázku používat tyto různé cifry, a z těch
chtít pak dostat nějakou kloudnou věrohodnou odpověď...
Jinak můžete čerpat zde : cs.wikipedia.org/...
sanyo, máte naprostou pravu, že úmyslně nematu veřejnost.
Páč já jsme hlasy nesčítal, nemám jinou možnost nežli použít vyhledávač.
Někdy kliknu na odkaz ten či onem, a nezkoumám, páč to ani nemám možnost přepočítat. Měl jsem přidat i odkaz na zdroj. Zde je: Vybral jsem jen namátkou, klidně bych mohl vybrat i jiný odkaz, viz zde:
Takže opravdu nevím kolik je oprávněných voličů.
To že jsem napsal: "kdo teď spočítá kolik je to procent..?"bylo z tísni, páč v 10:00 jsem musel opustit počítač a doufal jsme že do návratu večer to někdo spočítá.
Dále, upřímně, počítání % mi nějak nejde, proto to nechávám na jiném.
Děkuji za poučení, děkuji za odkaz, ale tam se uvádí taky jiný počet voličů, nežli uvádíte vy.
" Podle sdělení Státní volební komise z celkových 8 424 235 oprávněných voličů"
Jelikož opravdu nevím, kde najít správné číslo, nidky bych si nedovolil sdělit, že někdo mate veřejnost.
Opět s Vámi souhlasím s větou: "to asi uznáte sám taky, nemůžete na vaši otázku používat tyto různé cifry, a z těch
chtít pak dostat nějakou kloudnou věrohodnou odpověď..."
Ale kdo tedy dá tu "kloudnou věrohodnou odpověď "když se neví přesný počet..
Na závěr, zastal jsem se Josefa, páč s části jeho věty souhlasím, Vy jste jen zareagoval, že píše bláboly a já tušil, že víte víc, proto jsem Vás oslovil o pomoc s napravením nepřesností.
Pochopitelně se nikdo z nás hádat nebude, proto jsme tady... Pojem oprávněný volič je správný, ale musí se umět říct, kdy ten který volič je oprávněný volit. Vy jste napsal v kostce asi to, že v souvislosti s volbou bylo oprávněných voličů přes 8 milionů - ano, to je pravda, ale tito oprávnění voliči byli všichni do jednoto ti, kterým je přes 18 let a tedy podle ústavy mají právo volit, ale o nichž nikdy nikdo neví, jestli půjdou k volbám a kolik jich příjde. Přišlo jich tedy skoro 5 milionů ( přesné číslo už nevím) - což byli ti oprávnění voliči - protože prostě šli k volbám a volili... bohužel pro řadu z nich, však někteří volili špatně a proto odevzdali neplatné hlasy, těch bylo asi o 30 ooo méně. Takže to je ten úplně nejhlavnější rozdíl mezi oprávněným voličem v Republice České, kterých je vždy mezi 8 až 9 miliony a mezi oprávněným voličem v prezidentských volbách roku 2013, který je vždy ten, k t e r ý jde volit. Myslím tedy, že už bylo řečeno dost a na další některé mylné názory dalších rádců již netřeba reagovat. Akorát mne mrzí, že nereagoval ten, kterého se to týkalo...a který napsal "blábol" už i v tom, že psal o prvním kole.. A úplně přesné počty s rozdílem jednoho voliče - to tady od nikoho nikdo nechce, protože tiskové kanceláře, media, Wikipedie a pod, všichni mají v něčem rozpory, ale v globálu to všichni měli podobně dobře..., nikdo tady nebude bazírovar na pár hlasech.
Vážený pane kolego, opět s Vámi souhlasím.
"Pochopitelně se nikdo z nás hádat nebude, proto jsme tady" Určitě my dva budem spolu věcně a slušně polemizovat, jako slušní lidé a bez urážek. Alespoň dáme příklad ostatním.
Domníval jsem se, že pojem oprávněný volič je ten, který má právo volit, nikoliv ten co se dostaví k volbě, jak píšete Vy.
Přeji Vám jen úspěch..
rozhodně se za něj nestydím, neprotestuji proti němu, červenou kartu nevlastním. Se sprostou mluvou, tedy to jedno slovo, to už bylo hodně. Líbí se mi, že řekne, co si myslí, názor na Ukrajinu a Rusko, na Islám, nic se nebojí říci. Řečník byl a je stále dobrý, nic nemá napsané. V důchodu žil na bývalého politika poměrně skromně, barák na Žďársku, dovolené v Čechách.
Svátek 17.11. bylo od jeho odpůrců podle mě trapné, červené karty, vypískání před ostatními politiky. Jeho reagování na odpůrce jsou dobré přiměřené.
U voleb jsem hodila prázdný lístek, protože jak KS, tak MZ, nejsou nic moc pro mě. Ale s MZ se opravdu nudit nebudeme.
KS bych nikdy nevolila.
Babko, já si nejsem jistá, ale asi se sčítají i ty prázdné volební lístky. Měl by to být průzkum i toho, kolik voličů se k urnám osobně dostavilo. A i když si nevyberete ani v jednom, tak máte možnost projevit se tímto způsobem. Přece když mi někdo dá na výběr dva kandidáty a mně se nelíbí ani jeden, nebudu volit jednoho z nich pouze z nouze, když o jeho kvalitách přesvědčena nejsem. Ale k urnám se dostavím, protože to považuji za svou občanskou povinnost.Takhle to vnímám já, ale možná to někdo vysvětlí ještě jinak.
Ano, nechala, protože jsem si bohužel mezi kandidáty nemohla vybrat. Projevila jsem svůj nesouhlas prázdným lístkem. Pokud se Vám jevím jako alibista, v pořádku. Je to Váš názor a já ho mám jiný. Nemusím snad mít stejný názor jako ostatní. Jsem svobodný člověk. A hlavně si myslím, že že je na mně, jak si to ve svém svědomí, a specielně v tomto případě obhájím.
Rozdíl je podle mne ten, že ten který nešel k volbám, tak ten není podchycen ve statistických údajích z toho kterého kola hlasování, neboť je prostě obsažen v té "spodině" právoplatných voličů, kterým je 18 a více let o nichž se ví, že by všichni teopreticky mohli přijít. Ten který přišel k volbám a hodil neplatný lístek, ten se objeví v základním statistickém počtu např. II kola prezidenstvých voleb, že se zúčastnil voleb jako právoplatný volič a odevzdal obálku, ale zároveň se již neobjeví v jiném statistickém údaji a to, kolik bylo odevzdálo platných hlasů, objeví se tedy v tom rozdílu. O tomto posledním konečném čísle je právo se domnívat, že je zcela směrodatné k tomu, kolik právoplatných hlasů hlasů dostal ten který kandidát. A o těch všech ostatních voličích je zbytečné se dohadovat, kdo by koho volil, líbí se mi také celková úvaha pana Davida Z. z webu ... :
Zjednodušeně. Jsou 3 skupiny hlasů: * Platný hlas - k volbám jsem přišel a vhodil jsem obálku s jednou stranou. * Neplatný hlas - k volbám jsem šel a vhodil jsem prázdnou obálku případně by to také mohla být obálka s více stranami. * Zdržel se hlasování - k volbám jsem nešel. Procento se počítá z první kategorie. Druhá a třetí je zcela rovnocená! Proto pokud někdo chce házet prázdnou obálku, tak to zrovna může zůstat doma. Jít k volbám a hodit prázdnou obálku má smysl jen pokud chce někdo před lidmi z volební komise (před svými sousedy z domu apod.) vypadat, že je slušný občan a plní si svou voličskou povinnost. Jiný důvod skutečně neexistuje.
sanyo,
asi takto?
oprávnění voliči=100%
k volbám přišla polovina=50%
kandidát č. 1 volilo 24%
kandidát č.2 volilo 23%
neplatných hlasů 3%
je to tak správně (příklad)
doplněno 19.02.15 18:19:Sanyo, já to věděl, že se shodneme...
A ten váš příklad asi je správný , ale jen do té míry, že ukazuje kolik % lidí přišlo k volbám volit a kolik volilo toho či onoho. Nic neříká o tom, jaká je názorová hladina všech voličů z těch vašich 100 % a proto jí nelze používat, protože by to byla jen spekulace.
Souhlasím...
Pro výpočet, který každý z nás potřebuje, musím brát v úvahu, že oprávněných voličů s platnými hlasy bylo celkem 4 958 576. Toto číslo pro výpočet ostatních ukazatelů je rozhodující a proto, tyto platné hlasy si označím jako 100 % ( maximum možného). Vypočítám si, kolik činí 1 % z cifry 4 958 576 a zjistím, že to je 49 585, 76 voličů - tedy necelých 50000. No a když spočítáním hlasů bylo zjištěno, že MZ dostal 2 717 299 hlasů( 1 hlas = 1 volič) tak si vypočtu, kolik dostal procent hlasů tímto výpočtem ...
2717299 : 49585,76 = 54,79 %. Ten samý vzorec použiju u KS, jen dosadím jiné číslo ...
Vše ostatní Milane jsou jen případné dohady a pořád jen dohady, které nikdo nebere vážně, protože nikdo nedokáže odhadnout, případné pravděpodobnosti, kdyby všichni volili. Jedinou možností jak změnit poměry čísel je ten,. aby všichni šli k volbám a odevzdali platný hlas. Společnost by však stejně nepřestala diskutovat, a tak to asi má být..
A ten váš příklad asi je správný , ale jen do té míry, že ukazuje kolik % lidí přišlo k volbám volit a kolik volilo toho či onoho. Nic neříká o tom, jaká je názorová hladina všech voličů z těch vašich 100 % a proto jí nelze používat, protože by to byla jen spekulace. Doufám, že se mi podařilo to trochu lépe vysvětlit, nelze vzít chlup na dlani, když tam není..
No vidíte, já zase tvrdím že když dostal zhruba 2 700 000 hlasů z 8 434 000 možných tak mi vychází 0,32.
to znamená že ho volilo 32%.
Zdravím lujsi, myslel jsem, že se již tady nebudu vměšovat, že to je všem téměř jasné, ale protože bych byl rád, aby to zaznělo tedy ještě jednou a i třeba pro aaelu, tak vám položím otázku :
Proč uvádíte opět zavádějící příspěvky? Uvedl jste :
No vidíte, já zase tvrdím že když dostal zhruba 2 700 000 hlasů z 8 434 000 možných tak mi vychází 0,32.
to znamená že ho volilo 32%. (?!) Když takto položíte otázku , že dostal 2.700 000 hlasů z 8 434 000 možných voličů, tak je přece téměř jasné, že to znamená, že ten kdo nezná detaily volebních výsledků, tak si pomyslí, že ten lujs má asi pravdu, a že bylo volit skoro 8,5 milionů lidí... Jak proboha lujsi můžete zahrnout do "počtů"... celkový počet 8,5 milionů oprávněných voličů, kteří mohli přijít, ale nepřišli - prostě na volby hodili bobek a odmítli nabízenou šanci. A lujs jim tímto svým tvrzením přiřkl, že byli volit, ale nedali hlas Zemanovi - tak proto dostal jen 24 %. Takže Lujsi - nechte toho raději... a nebo více přemýšlejte... To mne vždycky nadzvedne, ale ono je vás více, co dokážou motat lidem hlavu.. a tak to dělají mnohdy i media sama... Abych byl ale já spravedlivej, tak zdůrazním, že pan Zeman s panem Schwarzenbergem dostali od lidí téměř asi 5 milionů hlasů - tedy ostatních zbylých 3,5 milionů nebylo zvědavo na to, jak dopadne souboj "Miloše s Karlem", tak zůstali doma... Tak je tam proboha nechte, ať si popíjejí třeba heřmánkový čaj nebo kibicové víno, nikdo tyto nevoliče nikam nezapočítávejte ..., vůbec si to nezaslouží a vůbec také do těchto "počtů" nepatří . Prosím, uvědomte si to.. A osobně si myslím, že ti co nevolili ani Miloše ani Karla, tak si snad ani nezaslouží, abychom my skuteční voliči, jejich příspěvky četli., protože jsou u nich patrné jisté prvky zrádců.. Měli by proto svůj příspěvek označit slůvkem, a to hned nahoře, NEVOLIČ..., abychom se nezdržovali louskáním jejich příspěvků a abychom poznali, kdo je kdo.. Dnes jsou již jejich řeči zcela zbytečné...
Dobře, tak tedy VOLIČ.
Kdyby ty lidi k volbám jít chtěli a podpořit jednoho nebo druhýho kandidáte tak by tam přece šli.
Pro mně to znamená že ho tam nechtěli a že nešli volit už není tak důležitý.
Proto tvrdím že bych udělal volební účast povinnou aby se po volbách nemohli ti či oni kasat že dostali 30% když 60% voličů k volbám vůbec nešlo. Kdyby byla účast povinná tak by jim místo 30% vyšlo 8-10%.
Víme?!?!?!?
luis:
já bych kromě toho aby byla zavedena povinná účast byl proto, aby bylo zrušeno zveřejňování preferencí, mnoho "ovčanů" se přiklání k vítězům - platí o volbách u nás všeobecně.
Teda já zírám, Patřím do skupiny lidí , kteří p. Zemana nevolili, nemám ho ráda , nelíbí se mi jeho projev,je nemotorný a bez špetky charizma. Ale to ještě neznamená že mu budu nadávat a zvát ho vulgárními nadávkami a taky nezapomenout a přidat urážky na hlavu Václava Havla. Ten co nejvíc uráží by se měl zamyslet co on v životě dokázal a kdo mu dal právo se o někom takto vyjadřovat. My češi jsme burani a sami si kolikrát nevidíme na špičku nosu. díky bohu ne všichni...
Já pana Zemana rád nemám, ale to nemá s jeho úřadem nic společného. Líbí se mi ale, že jde za svým a nenechá si do ničeho mluvit. Nenechá se nikým ovlivňovat, prosazuje svůj názor i když se to řadě (nejen) politiků nelíbí. Nebojí se občas někomu šlápnout na kuří oko. O jeho inteligenci nelze pochybovat. Samozřejmě, že zdaleka ne se všemi jeho názory souhlasím (třeba přístup k Rusku a Číně), ale myslím, že se funkce prezidenta zatím zhostil nejlépe ze všech prezidentů od revoluce. Souhlasím ale, že je to hulvát a občas si nevidí do hu*y. Měl by trochu kontrolovat co (nebo spíš jak) před celým světem řekne.
Já myslím, že tento verbální výjev hovoří sám o sobě o inteligenci přispěvatele, takže jeho příspěvek budou brát za relevantní pouze jeho soukmenovci.
Já myslím, že víte prd o uživateli, který tento příspěvek napsal a jen vyjádřil svůj názor je to snad zakázané?
Relevante, já souhlasím s názorem cooki, že nic nevíme o rádci, který napsal pouze svůj názor. Není třeba napadat někoho, kdo ví, že "nemusím souhlasit s názorem, ale udělám všechno pro to, aby názor mohl být vyřčen." Proto přece nejsem soukmenovcem ani ničím jiným. Jen si vážím demokracie. Právě proto poradte.cz je, aby každý svůj názor mohl říci. I bez urážek a napadání.
Tak nějak jsem tam četl slovo "hovado", no myslím, že to na přispěvatele sedí. A nemá to nic společného s demokracií. A kdo se k němu rád přidá, proč ne.
Relevante, vy jste očividně hnidopich. Já nepíšu žádnou slohovou práci, ani nic jiného, co by mělo být napsáno formálně. Tohle je "volná diskuze", tudíž žádná cenzura a já si tady můžu mluvit jak chci. Tu osobu ráda nemám a když přijdu domu, přečtu si v novinách, jakou zas udělal ostudu, tak se prostě jiným slovem nazvat nejde (prostě to bylo první slovo, které mě v tom okamžiku napadlo a jestli si stále myslíte, že jsem hňup, tak si to myslete, ale hňup by nevěděl, co to je hnidopich) ). Cookie
Kdybyste mě znal a znal mou duši, změnil byste názor. Pochybuji o sobě často, velmi často, ale člověk se stává silnějším, když si věří. Vlastně je to jediná zbraň, jak se ubránit neustále "atakujícímu" okolí proti vám.. je to v uvozovkách, protože to myslím samozřejmě obrazně a mám tím na mysli to, co si o vás okolí myslí, jak vás přesvědčuje, že to, co si myslíte vy, je špatně, protože (použiji svůj oblíbený citát) - člověk je ten, který v sobě nosí větší bytost, než je on sám! A já si myslím, že vhodně sebevědomý (věří si a stojí za svým názorem, ačkoliv respektuje názory druhých) člověk s dobrým srdcem je Člověk s velkým Č.
Snad za rok, nebo kdy, má skončit náš současný nejvyšší "ekonom" - guvernér ČNB Singer. Zeman se nedávno vyjádřil ve smyslu, že by byl rád, kdyby ČNB do budoucna tak neusilovala o umělé devalvování české koruny. Považuji to za správný názor a prezident Zeman si tím u mne získal (další) velké PLUS.
Ožebračují nás zbytečně-vzdyť je to paradox , když si v německu za euro nakoupíte levněji než v české republice, kolik mají oni, kolik my? Třeba u bosche u nás v jihlavě je průměr 30000, ale vedle v německu je to až 90000. Jak potom vypadá spotřebitelský koš, toje, co si mohu koupit já a co ten němec u stejného zaměstnavatele?
Dobrý den, stejně je to zajímavé, kolik lidí není schopno názoru na jednoho člověka a to bez porovnávání s jiným člověkem. Myslím, že toto si pan Zeman od svých voličů ani nezaslouží - zdá se, že jeho volba nebyla za jeho vlastnosti, ale byla to "justvolba", aby nevyhrál pan kníže. Pan Zeman se ohání silným mandátem od voličů v přímé volbě, ale takto tu sílu jeho mandátu hodně snižujete. Zatím jsem neviděl čistou debatu na téma Zeman bez toho srovnávání s knížetem. A že by se na téma jen Zeman dalo napsat dost. Zdravím!
Souhlas - místo aby chodila kanálama - ať už třeba za to zneužívané služeb/... (za to se v normálních státech odstupuje ze všech politických funkcí) nebo za to, že jako předsedkyně sněmovny připustila prohlasování církevních restitucí a důchodové reformy pomocí v té době ještě nepravomocně osdouzeného (pro korupci) R. Pekárka (ODS).
Nějak nechápu, jak s takovým "máslem na hlavě"jako Němcová má ještě vůbec tu drzost něco někomu vyčítat...
Docela by mne zajímalo, kdo je autorem toho blábolu - chtěl jsem si to přečíst celé, ale po polovině jsem to vzdal - to se prostě nedá. Zajímavé je, že text je, ale podpisy podávajících nějak chybí. Že by se hoši za tento výplod styděli?
A protože mi to nedalo, tak jsem si trochu pohledal po netu, kdo a co za tím stojí... A dozvěděl jsme se, že je to akce vycházející z jakési petice , ve které petenti viní Miloše Zemana z vlastizrady. Úsměvné, ale budiž. Co mne však rozesmálo - jedním z podporovatelů je i cituji "studentský vůdce z listopadu 1989 a politik Martin Mejstřík". Že vám to jméno něco říká? No aby neříkalo - ředitel organizace "Člověk v tísni". Tedy organizace, které pod záminkou pomoci "lidem v tísni" (nevím jak vy, ale já si pod tímto pojmem představuju třeba pomoc lidem postiženým povodní apod) z vybraných peněz od občanů pořádá a platí také politické akce - namátkou třeba " studentské volby" . Kdo za tímto projektem stojí najdete až po proklikání se do kontaktů. A stojí za to se také proklikat ostatními odkazy na této adrese - co všechno "Člověk v tísni"z darovaných peněz financuje. Zajímavé ne?
Dobrý den, myslím, že jste to trochu popletl - studentských vůdců bylo více a ředitel uvedené společnosti (pokud vím) byl vždy Šimon Pánek. Martin Mejstřík, myslím, nemá nic společného s Člověkem v tísni. Zdravím!
doplněno 19.03.15 09:59:ronyx - já jsem to chtěl jen upřesnit nebo opravit, aby to nebylo zmatečné. Tu dobu pamatuji, ale nechci nikoho soudit. Možná i proto, že o té minulosti něco vím (a přežít to bezčasí se nějak muselo).
A nebylo snadné mít v té době jiný názor a ještě ho veřejně vyslovit.
OK uznávám, že jsem si jména přehodil. Nicméně to, co jsem na psal o "Člověk v tísni" platí stále - viz odkazy.
M. Mejstřík je exsenátor s velice zajímavou minulostí (lidově řečeno kam vítr, tam plášť) - zdroj - citace ze zdroje: "Kvůli možnosti vydávat časopis Kavárna A. F. F. A. legálně, stává se Mejstřík členem Socialistického svazu mládeže. Jako šéfredaktor časopisu přijímá funkci místopředsedy celoškolského výboru SSM pro ideově výchovnou práci. Na jaře 1989, poté, co spoluzakládá Studentské tiskové a informační středisko (STIS) je zvolen členem Městské vysokoškolské rady SSM v Praze." (pro ty, co to nepamatují - funkcionář pro ideově výchovnou práci byl ve v SSM totéž, co politruk na vojně - měl na starosti politická školení pro členy - svazáky v rámci Svazu mládeže, takže musel být velmi politicky "kovaný", protože tuhle funkci nedostal jen tak někdo).
Pokračování citace: "Mejstřík vystupuje jako odpůrce totalitních ideologií a staví se proti komunismu i proti porušování lidských práv obecně"
O to víc je k smíchu, když takový "převlíkač kabátů" jako M. Mejstřík podpoří výše zmíněnou petici.
Něco jako agent Plavec - soudruh Štětina. Nejdřív se živil psaním knih o SSSR, kde ho jako prověřeného soudruha pouštěli i tam, kam se jiní nedostali. No a nyní je nejhorlivější antikomunista a rusofob.
O žádné "bezčasí" tady v době socialismu nešlo. Bylo tady zcela jasno.
okud si někdo budoval kariéru cpaním se do politických funkcí za socialismu a když se to po převratu otočilo, tak přelezl na druhou stranu a začal si budovat kariéru vyřváváním proti socialismu na přesně opačné straně (nebyl to jen Mejstřík, ale třeba taky Topolánek, Štětina a mnoho dalších), tak je to u mne bezcharakterní člověk a křivák. A klidně ty lidi já soudit budu - prožil jsem v socialismu půlku života a moc dobře si pamatuju, jak to chodilo, protože jsem taky nějaké ty funkce (nejen v SSM) prošel.
A co se týká vyslovení názoru - snadné to bylo, stačilo mít argumenty a nebát se. Jen srab držel hubu a krok. Něco o tom vím - hubu jsem nedržel za socialismu nikdy. Ve svých 19 jsem se pustil veřejně do křížku s ředitelem fabriky s 3.500 zaměstnanci - vyhrál jsem a nic se mi nestalo. Bylo mi 26 (psal se rok 1987), když jsem na veřejném zasedání města předsedovi MěNV na celé fórum řekl, že "takhle si já teda jednání komunisty v jeho funkci nepředstavuju" (bylo to o tom, že jsem přijel v pátek večer v 21 hod domů a zjistil jsem, že není prohrnutá ulice od sněhu a nedostanu se autem domů. Tak jsem si toho předsedu našel o půl 10 večer na rybářské schůzi a ptal jsem se ho, co s tím bude dělat. On mi na to řekl, že nic a jestli si má vzít lopatu a jít to vyházet. Odvětil jsem mu, že ano, když to nedokázal zajstit dřív a on mi na to suše oznámil, že už má po pracovní době) Takže sem si "otevřel hubu" a hle - druhý den odpoledne po tomto mém vyjídření byla ulice doslova vymetená na čistá beton. Následky pro mne z tohoto mého veřejného výstupu? Žádné.
Pod tohle se mohu jen podepsat. Celá rodina jsme měli problém s komunisty, já se nedostal ani do učení, později až na ČVUT. Otec živnostník. Nemohli za to komunisti. Pouze jeden. FANATIK. A fanatici to je to nejhorší. A že jich tady je těch řitních alpinistů. Víc si vážím poctivého komunisty, než všech těch přeběhlíků. Zvlášť takový Ševčík mezi nimi vyniká.
Kdyby tu komunisti nevládli, měl by zmíněný fanatik takovou moc? Nebyla to právě komunistická ideologie, která umožňovala takovým fanatikům vládnout?
Jeden ze známých Fanatiků. Komunisti si šli vzájemně po prstech. Dnešní sebranka ve zlodějině táhne za jeden provaz.
Jethro: No, to je právě to, že nebyla. Najdi mi kdekoliv v komunistické teorii, tedy v dílech Marxe a Engelse cokoliv, co zavání zneužíváním moci. Nenajdeš to tam. Ono to tam totiž není. Ani po revoluci si porevoluční vítězové nedovolili odsoudit ideologii. Podívej se do zákona č. 198/1993 Sb., neboli Zákona o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu. I tam, v zákonu přijatém těsně po revoluci, se hovoří o zneužívání moci komunistickou stranou pouze v §2, odst.1, kde je odkaz na ideologii prosazovanou komunistickou stranou po 25.únoru 1948. Nicméně nazvat tuto ideologii komunistickou je nejen nepřesné ale špatné. Jestliže byla ideologie zneužita, a v tom zákoně se o tom takto hovoří, neznamená to ještě, že je to správně.
tato otázka je už nějaký evrgrín mezi otázkami, tak se musím taky zapojit. Tak za prvé: Nevím jestli dobrý, ale určitě vím, že v dané situaci nejlepší možný. Výběr byl jasný - ZEMAN, DIESBIER, Ten ze statistického úřadu a Kniže, Takže vyřadíme no name, dále vyřadíme levicového synka (táta byl fešák) a zbývá co - postarší pravicový aristokrat a velice vzdělaný i když svojí chybou opotřebovaný hodně levicově zaměřený intoš. Tak si vyberte. Docela se spíš bojím dalších nabídek - Škromach - to si děláte srandu, Halík - no to už by té dobroty snad bylo až dost, napadá vás někdo jiný? Takže asi tak - současný president je daný - zvolili jsme si ho (nebojte se nemá moc kompetencí a s tou jeho vládou ať je to bylo tak nebo tak tak Rusnok je superchlap - chytrý) tak to vydržíme, a spíše vybírejme do budoucna. Von se třeba někdo zase objeví. (ps. kdo z nás znal Havla, Klause, Zemana v.r. 1989, a oni prokazatelně už v té době žili).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.