Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láká vás pohled na 10:00:00

Od: junkers* odpovědí: 51 změna:

Taky vydržíte čumět třeba půl minuty na hodinky, když se blíží 10:00:00?

Ta fascinace když se 09:59:59 změní na 10:00:00. Pak cítím takové jako uspokojení z těch nul. *andel*

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mám to víc vytuneny vč teploty např v létě 22:20h 22.0C, občas se to povede :-D
doplněno 18.01.15 22:16: Je to projekce, takže to vidím na stropě, dva řádky, čísla nad sebou. Takže to vypadá dobře. :)
junkers*
hodnocení

To je taky supr. A taky ta rychlost tý změny, prostě najednou je všechno jinak.

praivo*
hodnocení

0x

Já se v noci občas podívám na hodiny a tam 22:22 :)

faithoncemore*

také vídám ráda na stropě 22:22 (mám projekční budík). A když nemůžu usnout, dočkám se i 2:22, ale to už tak nadšená nejsem :)

junkers*
hodnocení

Ahá, tak já zjišťuju, že vy to máte spíš když je řada stejných čísel, a může to být i na různých přístrojích.

To je taky samozřejmě velmi interesantní, ale mě nejvíc bere ta změna, ten "tik" a je tam řada jiných čísel.

Zrovna tak si třeba na kalkulátoru naťukám 99999999999999 a dám +1 =. A bum. Úžasný ...

faithoncemore*

Jó Vy máte rád ten přerod, Vy byste si uměl užít pocitu popsaného v Cimrmanech na severním pólu - jdu na sever ..a už jdu na jih... :)

je to po druhé minutě tohoto videa:

junkers*
hodnocení

tak, přesně takhle bych si to užíval, jako to předvádí Svěrák.

stonek*
18.01.15 22:22
hodnocení

0x

22:22 :)

junkers*
18.01.15 22:39
hodnocení

*palec*

eulalie*
hodnocení

0x

A co teprve na tachometru auta... když se 29999 změní na 30000, to je taky zážitek

junkers*
hodnocení

No, nebo na 300 000. To už bych byl na tý silnici asi i nebezpečnej ... Máte ňáký zánovní auto ...

eulalie*

Toz, zanovnim auto bylo, to je fakt. Když ale já s nim nejezdim nejake extra dlouhé trasy. Než na tachometru bude 300000, tak to budu asi šedivá bába v důchodu :)

Když jsem měl před pár lety Forda, tak jsem si na tu příležitost s sebou na cestu vzal i foťák. Jen jsem doufal, že v tom místě bude kde zastavit. *smich*

Láká vás pohled na 10:00:00
junkers*

Naprosto přesný *jasne*

hodnocení

0x

Jednu dobu jsem ujížděl na číslu 3:33, který mi budík promítal na strop. Každej dem jsem se budil a pak nemoh usnout lítostí, že to tam už není... Už jsem myslel, že skončím u psychiatra. Tak jsem jednou ve 3:33 vstal, dal si pořádnýho lomcováka a od tý doby zase spím jak mimino.

junkers*
hodnocení

Tak to jste to bral opravdu vážně. Ale já asi bych taky kilometr rozptyloval pozornost, kdybych měl na tom tachu 999999.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

to ne,ale když se to změní z 23:59:59 na 00:00:00 to je prča...

junkers*
hodnocení

No už se nemůžu dočkat ...

mcmerkurion*
hodnocení

0x

a je to tady...

junkers*
hodnocení

Bum - a je dneska. Přitom včera ještě před pár vteřinama to bylo zítra, no není to fascinující?

faithoncemore*
19.01.15 00:24

:)

danica*
hodnocení

0x

Úžasný. Mne láká pohled na takové bezva otázky a pak ty odpovědi. Taky se přidám. Uvědomila jsem si, že když zahlédnu čísla 23:45, tak se na ně dívám dokud to nepřeskočí na 23:46 :-D

klera*
hodnocení

0x

Já to mám taky s 22:22...ale ne že bych čekala až se čísla změní...ale už nějak ze zvyku se podívám na čas na ntb přesně ve 22:22. Dřív jsem to brala hrozně pověrčivě :D Mělo to takovej nádech magična...Ale teď už mě to moc nevzrušuje :D

junkers*
hodnocení

S číslama jdou obecně dělat naprostý šílenosti. Permutace, kombinace, komutace...

faithoncemore*

Já mám 22:22 ráda tak nějak esteticky, minutku u dvě si na ten pohled počkám, ale ten pocit magična jsem měla s časem 9:40. Ať už ráno či večer, nějak moc často se mi stávalo, že když jsem se koukla na hodiny (a opravdu se nedívám každých pět minut), bylo 9:40.
Svěřila jsem se s tím kamarádce a ta řekla (ona ta kamarádka je strašlivě hodná a fajn, ale z jejího vyjadřování by to cizí osoba nepoznala): "Ho*no magično, prostě v 9:40 začínala velká přestávka a mohla ses konečně nažrat!, tak od té doby ten čas máš ráda ." :-D

ria*
hodnocení

0x

:) já kdysi opravdu ano.. U mě tedy konkrétně 22:22:22 bylo tak nějak magický...

doplněno 19.01.15 01:30:

:) omlouvám se, nečetla jsem odpovědi, a rovnou odpověděla.. :)

Dokonce to měli někteří spolužáci jako úkol s názvem "Napětí" Achjo, to moderní umění :) ..

hodnocení

0x

Dost často se v noci budím a většinou hodim oko na digitálního budíka. Vždycky mě potěší, když je na displeji zajímavá kombinace. Nejlépe stejná čísla - "shoda" (třeba 22:22, nebo i 3:33...), taky potěší "postupka" (23:45, 4:56...), nebo "sestupka" (5:43...). Hned se mi lépe znovu usíná. :) Ale že bych civěl několik minut na displej, až to tam bude, tak to ne.

sebod*

Já se takhle kochám nad svým bankovním účtem. Mám tam 999.999,99 Kč. Vložím 1,- Kč a BUM. Je tam 1.000.000,- Kč...A pak se probudím *smich*

faithoncemore*
19.01.15 13:58

*haha*

hodnocení

0x
Mnozí z chlapců, mužů a dědků vydrží podstatně déle a s velkým zalíbením čumět, když se blíží čísla 90 60 90
Ovšem uspokojí se dost často jen s čísly 15/3,5. (metodou DIY/USS)
doplněno 20.01.15 12:17: Omlouvám se.
90 - 60 - 90
jiné, větší to bude nahoře u Pamely, a jiné vzadu u Kim či JLo. To potom čumí i baby.
Do it yourself (DIY) (česky doslova „Udělej si sám“) 15 délka/3,5 průměr
junkers*

15/3,5. (metodou DIY/USS)?

Nerozumím, prosím o vysvětlení.

hodnocení

0x

Z přeměny 9:59 na 10:00 žádné vzrušení neprožívám.

Ale líbí se mi večer 21:21. Jednou jsme si s dědou v posteli četli, bylo 21:21. A já vykřikla: Obrať budíka vzhůru nohama! DĚLEJ!

On, chudák, nevěděl, co se najednou děje, položil knížku, obrátil budíka vzhůru nohama, podíval se nechápavě na mě a povídá: A proč?

A já na to. No a teď máme ještě den, je tam 12:12.

Odpověď: TY JSI ALE PITOMÁ, KAM NA TO CHODÍŠ? *haha*

Od té doby to občas zase zkusím, ale už se nachytat nedá a budíka neobrátí! *smich*

junkers*

Fakt je to 12:12. Kdysi dávno jsme ve škole takhle hloupli s těmi klasickými kalkulátory, že když se napsalo nějaké číslo a obrátilo se to, tak se na displeji dalo přečíst eso, osel, blb, shell oil a tak. Dokonce k tomu sloužili nějaké "speciální" výpočty, jejichž výsledek byl třeba ten osel. To už je dávno pryč ta doba. Tenkrát, kdo měl vlastní kalkulačku, tak byl hvězda, normálně se na matematiku půjčovaly.

faithoncemore*

To jo, dodnes mám kalkulačku Sharp, kterou mi před třiceti lety koupil tatínke, když jsem šla na vejšku - stála asi 1800, přičemž mzdy tehdy byly v rozmezí cca 1700 - 5000. Můj tatínek měl mezi 2000 a 3000.

A též jsme s kalkulačkami blbli ohledně slova OSEL :)

junkers*

A ta Sharp už byla programovatelná? Měla tlačítko LRN? Protože to byla tenkrát obzvlášť bomba, programovatelná kalkulačka. Hry jako přistání na Měsíci, kostka, hádání čísel a tak. Já se k programovatelnýmu kalkulátoru dostal až někdy po roce 2000, koupil jsem v bazaru stařičkou TI59, ale vyhrál si s ní.

faithoncemore*

Kdepá, ta LRN eště neměla :)

Láká vás pohled na 10:00:00 #2
junkers*

Jó, pěkně ... Já si myslel, že asi uděláte fotku. Tahle kalkulačka se proslavila svou schopností fungovat i po třiceti letech na původní made in Japan AA baterie. Prostě ty baterky stárly s tou kalkulačkou. Dnes naprosto neuvěřitelné ...

faithoncemore*

Jojo, já baterky měnila asi po 20 letech, ne že by už nefungovaly, ale připadly mi po delším nepoužívání kalkulačky takové lehce oblemcké, tak jsem se bála, aby nevytekly.

patronka*
hodnocení

0x

22:22 je dobrý, ale ještě víc se mi líbí 22:55. Tady to ale tak nevynikne *smich*

faithoncemore*
hodnocení

0x

A ještě jedna "úchylárna" s projekčním budíkem:
Digitální číslice jsou tvořeny takovými krystaly, čárkami, že.
Kolik čárek svítí nejmíň najednou (v jakém čase) a kolik nejvíc najednou (v jakém čase).
Doplnění zadání: O půlnoci je to 0:00, nikoli 00:00. A ty piditečky ve dvojtečce se nepočítají.

No? :)

junkers*

Ano, jsou tvořeny tzv. segmenty. (každá číslice sedmi segmenty) . Takže nejmíň segmentů bude v 1:11 a nejvíce v 8:08.

"piditečky" na mých hodinách v obýváku mají průměr 15 mm, jen pro doplnění ... :)

doplněno 21.01.15 23:15:

Takže nejmíň 6 segmentů, a nejvíc 20.

faithoncemore*

Ahá, tak moje zadání nebylo kompletní, je to tak (8.08) pro ty z Vás, co máte cyklus 12 hodin, či jak to říct;
můj budík ale má cyklus 24 hod., takže moje maximum je 20:08

junkers*

Takže pak je maximum 24 segmentů. Bejt to velký modrý LEDky, tak by to slušně "žralo". Asi půl ampéru. Při 5V , t.j. 2,5W.

faithoncemore*

Svítí to červeně a snad to moc nežere :) ...Mám k tomu budíku citovej vztah - probdíme spolu spoustu času. Koupila jsem ho i dceři, sestře a mamince. Maminka též trpí nespavostí a miluje Pí (3,14). Já mám ty své časy 22:22 a 2:22. (Ale jednou se mému bývalému milému něco hezkého podařilo přesně ve 4:44, tak na něj sem tam vzpomenu, když né a né zabrat :) ).
Sestra a dcera jsou normální.

radioprijimace-radiobudik/...

junkers*

Jj, po ránu je nejvoňavější ...

faithoncemore*

Hele, za osm minut už budete skákat do dalšího dne, připravte se pomalu do startovní pozice, ať to neprošvihnete :) dobrou! :)

junkers*

Jj, Číhám, jako kocour. Dobrou.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že kdo někdy zažil nutkání na záchod (např. v cizím městě), tak ho nejvíce fascinoval pohled na čísla, když našel na spásných dveřích pouze nuly dvě (00). Zdravím!

hodnocení

0x

tady mám něco pro znalce ze včerejška :-D

hodnocení

0x

poněkud opožděný (o půl, resp. o 13 a půl roku) příspěvek...
když svýho času bylo 20.02 2002, zaesemeskoval jsem datum (vskutku takto hezky jen tak neopakovatelné) pár lidem, ale velkej ohlas jsem nevzbudil... (samozřejmě 20:02 20.02 2002 vypadá ještě líp)

cekam
hodnocení

0x

Čekám až Air připíše úroky a přehoupne se 999 999

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]