Nejste přihlášen/a.
Taky vydržíte čumět třeba půl minuty na hodinky, když se blíží 10:00:00?
Ta fascinace když se 09:59:59 změní na 10:00:00. Pak cítím takové jako uspokojení z těch nul.
Ahá, tak já zjišťuju, že vy to máte spíš když je řada stejných čísel, a může to být i na různých přístrojích.
To je taky samozřejmě velmi interesantní, ale mě nejvíc bere ta změna, ten "tik" a je tam řada jiných čísel.
Zrovna tak si třeba na kalkulátoru naťukám 99999999999999 a dám +1 =. A bum. Úžasný ...
Jednu dobu jsem ujížděl na číslu 3:33, který mi budík promítal na strop. Každej dem jsem se budil a pak nemoh usnout lítostí, že to tam už není... Už jsem myslel, že skončím u psychiatra. Tak jsem jednou ve 3:33 vstal, dal si pořádnýho lomcováka a od tý doby zase spím jak mimino.
Já to mám taky s 22:22...ale ne že bych čekala až se čísla změní...ale už nějak ze zvyku se podívám na čas na ntb přesně ve 22:22. Dřív jsem to brala hrozně pověrčivě :D Mělo to takovej nádech magična...Ale teď už mě to moc nevzrušuje :D
Já mám 22:22 ráda tak nějak esteticky, minutku u dvě si na ten pohled počkám, ale ten pocit magična jsem měla s časem 9:40. Ať už ráno či večer, nějak moc často se mi stávalo, že když jsem se koukla na hodiny (a opravdu se nedívám každých pět minut), bylo 9:40.
Svěřila jsem se s tím kamarádce a ta řekla (ona ta kamarádka je strašlivě hodná a fajn, ale z jejího vyjadřování by to cizí osoba nepoznala): "Ho*no magično, prostě v 9:40 začínala velká přestávka a mohla ses konečně nažrat!, tak od té doby ten čas máš ráda ."
Dost často se v noci budím a většinou hodim oko na digitálního budíka. Vždycky mě potěší, když je na displeji zajímavá kombinace. Nejlépe stejná čísla - "shoda" (třeba 22:22, nebo i 3:33...), taky potěší "postupka" (23:45, 4:56...), nebo "sestupka" (5:43...). Hned se mi lépe znovu usíná. Ale že bych civěl několik minut na displej, až to tam bude, tak to ne.
Z přeměny 9:59 na 10:00 žádné vzrušení neprožívám.
Ale líbí se mi večer 21:21. Jednou jsme si s dědou v posteli četli, bylo 21:21. A já vykřikla: Obrať budíka vzhůru nohama! DĚLEJ!
On, chudák, nevěděl, co se najednou děje, položil knížku, obrátil budíka vzhůru nohama, podíval se nechápavě na mě a povídá: A proč?
A já na to. No a teď máme ještě den, je tam 12:12.
Odpověď: TY JSI ALE PITOMÁ, KAM NA TO CHODÍŠ?
Od té doby to občas zase zkusím, ale už se nachytat nedá a budíka neobrátí!
Fakt je to 12:12. Kdysi dávno jsme ve škole takhle hloupli s těmi klasickými kalkulátory, že když se napsalo nějaké číslo a obrátilo se to, tak se na displeji dalo přečíst eso, osel, blb, shell oil a tak. Dokonce k tomu sloužili nějaké "speciální" výpočty, jejichž výsledek byl třeba ten osel. To už je dávno pryč ta doba. Tenkrát, kdo měl vlastní kalkulačku, tak byl hvězda, normálně se na matematiku půjčovaly.
To jo, dodnes mám kalkulačku Sharp, kterou mi před třiceti lety koupil tatínke, když jsem šla na vejšku - stála asi 1800, přičemž mzdy tehdy byly v rozmezí cca 1700 - 5000. Můj tatínek měl mezi 2000 a 3000.
A též jsme s kalkulačkami blbli ohledně slova OSEL
A ta Sharp už byla programovatelná? Měla tlačítko LRN? Protože to byla tenkrát obzvlášť bomba, programovatelná kalkulačka. Hry jako přistání na Měsíci, kostka, hádání čísel a tak. Já se k programovatelnýmu kalkulátoru dostal až někdy po roce 2000, koupil jsem v bazaru stařičkou TI59, ale vyhrál si s ní.
Jó, pěkně ... Já si myslel, že asi uděláte fotku. Tahle kalkulačka se proslavila svou schopností fungovat i po třiceti letech na původní made in Japan AA baterie. Prostě ty baterky stárly s tou kalkulačkou. Dnes naprosto neuvěřitelné ...
A ještě jedna "úchylárna" s projekčním budíkem:
Digitální číslice jsou tvořeny takovými krystaly, čárkami, že.
Kolik čárek svítí nejmíň najednou (v jakém čase) a kolik nejvíc najednou (v jakém čase).
Doplnění zadání: O půlnoci je to 0:00, nikoli 00:00. A ty piditečky ve dvojtečce se nepočítají.
No?
Ano, jsou tvořeny tzv. segmenty. (každá číslice sedmi segmenty) . Takže nejmíň segmentů bude v 1:11 a nejvíce v 8:08.
"piditečky" na mých hodinách v obýváku mají průměr 15 mm, jen pro doplnění ...
Takže nejmíň 6 segmentů, a nejvíc 20.
Ahá, tak moje zadání nebylo kompletní, je to tak (8.08) pro ty z Vás, co máte cyklus 12 hodin, či jak to říct;
můj budík ale má cyklus 24 hod., takže moje maximum je 20:08
Takže pak je maximum 24 segmentů. Bejt to velký modrý LEDky, tak by to slušně "žralo". Asi půl ampéru. Při 5V , t.j. 2,5W.
Svítí to červeně a snad to moc nežere ...Mám k tomu budíku citovej vztah - probdíme spolu spoustu času. Koupila jsem ho i dceři, sestře a mamince. Maminka též trpí nespavostí a miluje Pí (3,14). Já mám ty své časy 22:22 a 2:22. (Ale jednou se mému bývalému milému něco hezkého podařilo přesně ve 4:44, tak na něj sem tam vzpomenu, když né a né zabrat
).
Sestra a dcera jsou normální.
Hele, za osm minut už budete skákat do dalšího dne, připravte se pomalu do startovní pozice, ať to neprošvihnete dobrou!
Dobrý den, myslím, že kdo někdy zažil nutkání na záchod (např. v cizím městě), tak ho nejvíce fascinoval pohled na čísla, když našel na spásných dveřích pouze nuly dvě (00). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.