Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám čerstvě za sebou maturitu z češtiny a až příliš pozdě jsem si uvědomila jednu chybu- psala jsem slohovku s názvem Můj Zlatý Ámos, zadání znělo- napište charakteristiku učitele/ky, kterého byste navrhli na Zlatého Ámose...mám charakteristiku, píšu o oblíbeném učiteli, ale nezmínila jsem se ani slovem o Zlatém Ámosovi, prostě čistá charakteristika, takhle mi to včera přišlo naprosto v pohodě, ale teď mi dochází, že by to mohli brát jako velkou chybu...co myslíte? Jaký z toho máte pocit? Hrozně mě to štve, přitom stačilo napsat do úvodu a závěru několik slov a bylo by, ale nervozita udělá svý...
Vybral jsem si také toto tema. Mělo to být jen o jeho vlastnostech, nebo i o tom jak vypada apod.?
někde jsem četla, že popis vzhledu by měl být kratší než vlastnosti, když se jedná o charakteristiku...takže by tam asi být měl, ale jenom pár vět, prostě nastínit, ne nějaký podrobný popis
Test z matematiky:
Kolik korun je 5 setin procenta ze 2 miliard korun?
Správná odpověd by podle cermatu měla být: 1 milion, mě vyšlo 100 milionů,... co je správně?
podle cermatu je to správně- ty jsi vydělil 5 stem a pak vynásobil krát 2mld., ale ty musíš ty dvě setiny procenta ještě jednou vydělit stem a pak teprve vynásobit krát 2mld, to máš jako třeba 10 procent- ty taky nejdřív vydělíš stem...taky jsem udělala tuhle chybu...teď můžu dělat chytrou...) achjo já to nechci psát!
Já psal taky Zlatýho Ámose. Psal jsem vlastně o vymyšleném člověk, co by měl mít za vlastnosti a kecy okolo a asi jen 2 věty o vzhledu, že bych si raději přál ženu a raději středních let atd. Ale spíš bych řekl, že jsem napsal charakteristiku s úvahovými prvky a to mě hodně děsí, já debil měl psát palačinky
Já psal taky o Amosovi a myslim, ze kazdy s odstupem casu si uvedomi par veci, ktere napsal spatne. Ja osobne jsem do uvodu napsal neco malo o te ankete ze se vybira nejoblibenejsi ucitel. Uvod jsem zakoncil vetou: ja si ho predstavuji nejak takto: . Pote pisu jak vchazim do tridy a vidim toho meho zlateho amose...popisuju co ma na sobe a jak vypada...takovy kratsi odstavec...dalsi odstavec jsme venoval tomu jak se chova k zakum a jake ma vlastnosti a jako zaver jsem napsal neco jako: ikdyz jsem si tohoto zlateho amose jen predstavoval, verim, ze by tuto prestizni anketu vyhral. Nepsal jsem o zadnem konkternim ucitelovi nebo ucitelce. nejakeho jsem si proste predstavil. Taky se bojim ze jsem tam nemel psat tolik o vzhledu ale jen o vlastnostech ale s tim uz nikdo nic neudela...Kazdopadne si myslim, ze kdo si vybral toto tema a psal o nejakem idealnim uciteli, ktery by mohl vyhrat tu anketu tak tema urcite splnil a jestli nepsal o tom jak snim hral kulecnik tak styl a utvar urcite taky
Dobrý den,
taky jsem si vybrala téma Můj Zlatý Ámos, myslela jsem si, že jsem to napsala dobře, ale ted jak nad tím přemýšlím, nejspíš jsem napsala charakteristiku s prvky úvahy. Charaktristiku jsem napsala typem: Učitel by měl být... Neměl by se chovat tak a tak...
Myslíte, že jsem nedodržela slohový útvar a zadání, když jsem psala jaký by měl ten učitel být?
Děkuji za odpověď
myslíte že je to velká chyba když jsme charakterizovala ideálního člověka jako učitele... sice popisuju muj učitel vypadá tak a tak má takové vlastnosti muj vztah s ním je takový a takový.. nakonec píši, že se hodí pro nominaci pro tu cenu .. ale takový ty vlastnosti typu měl by mít rád děti .. tam vůbec nemam jakože to spíš připomíná charakteristiku ideálu člověka než učitele ... ... nevím ...je to nedodržení zadání? ... jsme z toho docela nerovzní ...
Náhodou čtu tyto příspěvky. Vůbec nemusíte mít strach, jestli píšete o Zlatém Amosovi, nebo ne. Jde o to, abyste napsali aspoň průměrnou charakteristiku (respektive projde i podprůměr) a nepsali třeba vypravování o tom, jaké bylo seznámení s tímto učitelem, nebo práci nenapsali např. se 30 hrubkami a nenavazujícími větami, což normální člověk nenapíše
Dobrý den. Taky bych se rád něco zeptal jestli je tu ještě nějaký hodnotitel =) . Já psal palačinky. A v názvu je sladké i slané ale pokud si dobře pamatuji tak jsem napsal jen o sladkých.. Myslíte že mi to neuznají a bude to za 5? děkuji..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.