Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita z čj- slohová práce

Od: klera* odpovědí: 18 změna:

Ahoj, mám čerstvě za sebou maturitu z češtiny a až příliš pozdě jsem si uvědomila jednu chybu- psala jsem slohovku s názvem Můj Zlatý Ámos, zadání znělo- napište charakteristiku učitele/ky, kterého byste navrhli na Zlatého Ámose...mám charakteristiku, píšu o oblíbeném učiteli, ale nezmínila jsem se ani slovem o Zlatém Ámosovi, prostě čistá charakteristika, takhle mi to včera přišlo naprosto v pohodě, ale teď mi dochází, že by to mohli brát jako velkou chybu...co myslíte? Jaký z toho máte pocit? Hrozně mě to štve, přitom stačilo napsat do úvodu a závěru několik slov a bylo by, ale nervozita udělá svý...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

No, záleží na hodnotícím. Může to být i nedodržení tématu a možná taky ne...

hony
hodnocení

0x

Vybral jsem si také toto tema. Mělo to být jen o jeho vlastnostech, nebo i o tom jak vypada apod.?

klera*
hodnocení

někde jsem četla, že popis vzhledu by měl být kratší než vlastnosti, když se jedná o charakteristiku...takže by tam asi být měl, ale jenom pár vět, prostě nastínit, ne nějaký podrobný popis

kacka*

No to by mě taky zajímalo..:( Já jsem se tam zmínila i o Ámosovi ,ale popisovala jsem jen učitelovy vlastnosti ne vzhled:( Co si o tom myslíte?Je to charakteristika i bez toho? a ještě..napsali jste tam jméno toho učitele o kterým jste psali?Já teda ne..

n
hodnocení

0x

Je to určitě v pohodě. To téma je jen rámcový, tj abys nepsala třeba o výletu na Kokořín, ale abys popsala učitele. Takže v klidu. Jedničku bys samozřejmě dostala, kdybys popsala učitelku češtiny jako ideálního kandidáta na zlatého Amose, myslím, že to se očekávalo ;)

kacka*

A na kolik jste to napsali slov?

shasha
hodnocení

taky jsem z toho pěkně nervní, slohovka mě vždycky rozhodí nejvíc...jeboj kule to určitě nebude a o výsledek maturity se nikdo nezajímá, hlavně že projdeš...;)

klera1

hele, co se nasíráš na můj počítač? :D já blb se nikdy neodlašuju...:D

error
hodnocení

0x

Test z matematiky:

Kolik korun je 5 setin procenta ze 2 miliard korun?

Správná odpověd by podle cermatu měla být: 1 milion, mě vyšlo 100 milionů,... co je správně?

klera*
hodnocení

podle cermatu je to správně- ty jsi vydělil 5 stem a pak vynásobil krát 2mld., ale ty musíš ty dvě setiny procenta ještě jednou vydělit stem a pak teprve vynásobit krát 2mld, to máš jako třeba 10 procent- ty taky nejdřív vydělíš stem...taky jsem udělala tuhle chybu...teď můžu dělat chytrou...:)) achjo já to nechci psát! :(

error

Jo ták, už chápu... oni tam sou procenta :) *zed*

amos*
hodnocení

0x

Já psal taky Zlatýho Ámose. Psal jsem vlastně o vymyšleném člověk, co by měl mít za vlastnosti a kecy okolo a asi jen 2 věty o vzhledu, že bych si raději přál ženu a raději středních let atd. Ale spíš bych řekl, že jsem napsal charakteristiku s úvahovými prvky a to mě hodně děsí, já debil měl psát palačinky :(

amos*
hodnocení

0x

Já psal taky o Amosovi a myslim, ze kazdy s odstupem casu si uvedomi par veci, ktere napsal spatne. Ja osobne jsem do uvodu napsal neco malo o te ankete ze se vybira nejoblibenejsi ucitel. Uvod jsem zakoncil vetou: ja si ho predstavuji nejak takto: . Pote pisu jak vchazim do tridy a vidim toho meho zlateho amose...popisuju co ma na sobe a jak vypada...takovy kratsi odstavec...dalsi odstavec jsme venoval tomu jak se chova k zakum a jake ma vlastnosti a jako zaver jsem napsal neco jako: ikdyz jsem si tohoto zlateho amose jen predstavoval, verim, ze by tuto prestizni anketu vyhral. Nepsal jsem o zadnem konkternim ucitelovi nebo ucitelce. nejakeho jsem si proste predstavil. Taky se bojim ze jsem tam nemel psat tolik o vzhledu ale jen o vlastnostech ale s tim uz nikdo nic neudela...Kazdopadne si myslim, ze kdo si vybral toto tema a psal o nejakem idealnim uciteli, ktery by mohl vyhrat tu anketu tak tema urcite splnil a jestli nepsal o tom jak snim hral kulecnik tak styl a utvar urcite taky:)

lucseb

Dobrý den,

taky jsem si vybrala téma Můj Zlatý Ámos, myslela jsem si, že jsem to napsala dobře, ale ted jak nad tím přemýšlím, nejspíš jsem napsala charakteristiku s prvky úvahy. Charaktristiku jsem napsala typem: Učitel by měl být... Neměl by se chovat tak a tak...

Myslíte, že jsem nedodržela slohový útvar a zadání, když jsem psala jaký by měl ten učitel být?

Děkuji za odpověď

amos*

myslíte že je to velká chyba když jsme charakterizovala ideálního člověka jako učitele... sice popisuju muj učitel vypadá tak a tak má takové vlastnosti muj vztah s ním je takový a takový.. nakonec píši, že se hodí pro nominaci pro tu cenu .. ale takový ty vlastnosti typu měl by mít rád děti .. tam vůbec nemam :( jakože to spíš připomíná charakteristiku ideálu člověka než učitele ... ... nevím ...je to nedodržení zadání? ... jsme z toho docela nerovzní ...:(

hodnotitel

Náhodou čtu tyto příspěvky. Vůbec nemusíte mít strach, jestli píšete o Zlatém Amosovi, nebo ne. Jde o to, abyste napsali aspoň průměrnou charakteristiku (respektive projde i podprůměr) a nepsali třeba vypravování o tom, jaké bylo seznámení s tímto učitelem, nebo práci nenapsali např. se 30 hrubkami a nenavazujícími větami, což normální člověk nenapíše:)

zbynekkraml

Dobrý den. Taky bych se rád něco zeptal jestli je tu ještě nějaký hodnotitel =) . Já psal palačinky. A v názvu je sladké i slané ale pokud si dobře pamatuji tak jsem napsal jen o sladkých.. Myslíte že mi to neuznají a bude to za 5? děkuji..

zbynekkraml

pořád nad tím přemýšlím a taky by stačilo napsat jednu blbou větu, ve které by bylo co přidat do slané palačinky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]