Nejste přihlášen/a.
Zdravím, sledoval jste včera někdo slavnostní zahájení v Plzni? (začíná rok Plzně=hlavního města kultury).
Nepobrala jsem význam té velké jakoby drátěné sochy, co pozvedla tu zlatou cinkající osobu, co k ní pomalu přikráčela...neříkám, že se mi to veskrze nelíbilo, ale nerozuměla jsem tomu, jako příměr mne napadl v jednu chvíli se smíchem pouze king-kong, ale jistě to mělo symbolizovat něco vznešenějšího. Pak začaly pochodovat postavy v bílých kápích, mě napadla asociace s ku-klux-klanem a usoudila jsem, že jsem na podobnou kulturu asi stará a TV jsem vypla. Je tu někdo, komu se to líbilo, rozuměl tomu a uměl by mi k tomu něco pěkného říct?
díval jsem se sice na celý program, ale přidávám se k vám...některé části byly celkem srozumitelné, ale některé...vůbec...
Vždyť ta loutka je naprosto jasná symbolika. Josef Skupa, strakonický rodák potom působil v Plzni, kde založil divadlo Spejbla a Hurvínka.
No teda, tak to bych teda nepochopila; Vy jste to pochopil sám, nebo s pomocí nějakých informací o této slavnosti?
Koukal jsem na to v televizi a když jsem viděl tu obrovskou marionetu, kterou vodili lidé pomocí kladek, tak to bylo hned jasné, že je to odkaz na Hurvajze... Ještě k tomu, když dávali prostřihy na museum S+H.
ono v té Plzni je toho ujetého více.Například fontány na náměstí.Tohle musel schválit a vymyslet někdo,kdo je úplně mimo realitu a nemá vůbec cit..Dost ujeté.Vůbec se ta úchylárna nehodí do historického náměstí ke kostelu.Nové divadlo za neskutečné peníze které si postavila plzeňská smetánka která už neví roupama,co by chtěla a přitom kašlou na předražené jízdenky v měststských tramvajích autobusech.Lidi raději jezdí pár kilometrů v Plzni do práce autama a pak je ve městě všechno ucpané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.