Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém. Potřebuju si vydělat nějaké peníze, ale naši mi nechtějí platit za speciální práce a tak. Jenže mi je jenom 14 let, takže mě na žádnou brigádu nevemou. Navíc bydlím v malém městečku asi 30 km od Prahy, kde není moc možností. Přemýšlela jsem třeba o vydělávání na internetu, ale o tom nic nevím. Prosím, poraďte mi, nejlépe podle vlastních zkušeností. Předem moc děkuju
Ahoj, z vlastní zkušenosti můžu říct, že před 15.rokem je to opravdu těžké. Já jsem zase takovou nouzi o peníze neměla, dostávala jsem měsíční kapesné a občas mi něco podstrčila babička, ale ve 14 už jsem si také chtěla zkusit nějakou du brigádu, abych si vydělala své první peníze "jako dospěláci". Domluvily jsme se s kamarádkou a na sídlišti si vyvěsily letáky, že rádi vyvenčíme pejsky nebo pomůžeme starým lidem v domácnosti. Ozvaly se nám dvě důchodkyně, a pak jsem si u nás v paneláku domluvily ještě jednu. Jedna z nich už bohužel zemřela, ale ke zbylým dvěma chodíme dodnes a oni jsou nám moc vděčné za pomoc Pomáháme jim s úklidem, jedna má kočku a jedná má pejska, takže pejska venčíme a kočičku obstaráváme a i s ní chodíme k veterináři když je to potřeba. Také chodíme nakupovat, a paní nám vždy dají nějaké ty drobáky nebo společně s nimi něco upečeme a pak si dáme ke svačině
Taky už jsme pomáhali vyklízet třeba skříňky a knihovničku, a získaly jsme několik krásných knížek. Také nás třeba naučily háčkovat a plést. Získaly jsme tím jak my, tak ony. Je to něco úžasného, hrozně ráda za nimi chodím, protože ony z toho mají doopravdy radost. Pokud by ti něco takového nevadilo, určitě to zkus
co sběr železa. Kilo vykupují až za 5k. Nebo sbírat papír. Pomáhejte prarodičům třeba na zahradě za předem dohonuté drobné či kapesné, důchodci budou rádi. Vy také. Babiččce jsem shánel (už je to dávno) při žních zbytky pšenice na polích(dnes už těžko) nebo seka ltrávu pro králíky (dnes by šlo) nebo sháněl kopřivy pro havěť, případně vařil brambory apod. Berte to jen jako námět. Dnes jsou hodnělidé nepořádní, uklízet se dá téměř všude. jinak nevim.
já bch ti dal,ještě ti platit za speciální práce od rodičů,že se nestydíš,
a vůbec ne ještě tahat prachy z prarodičů jak píše miramira,kapesné snad dostáváš,
na co ty potřebuješ ve svých letech více peněz?opravdu toho železa je všude dost,
za to se ale dnešní mladí stydí jak jsem zjistil,zase ono ho není jak odvézt co?
z prací ne netu ve svých letech moc nespoléhej,pokud tak hodně po penězích
toužíš,vyčkej svého věku,kdy budeš moci sám vydělávat,nebo si pořid vynešený slepice
a prodávej vejce,bez práce nejsou koláče!
stribrnaku vy jste totalně mimo, co to zde melete. Dneska mají mobily resp Ipody děcka ve školkách, tak co by si nemohl vydělat na něco co chce a rodiče mu třeba nekoupí. Co když dostává kapesné, ale jen symbolické . . . Víte prd a odsuzujete = projev hlupáka. Naopak já ocenuji snahu . . . Těch co dělají prd a jen ždímají rodiče navíc na kraviny jsou tisíce. Ten kdo si sám vydělá pozná cenu peněz. MJ.má sestydět za to, že jsem dědovi prodával ve výkup kůže z králíka za cca 15 korun kus a 5 korun si nechal . . .
doplněno 02.05.12 19:59:sorry překlep "MJ.má = MJ.mám (já)"
já bych se za těch 5korun styděl,protože ty kůže jste nešel prodat abyste pomohl dědovi,ale abyste z toho něco měl,
ve 14ti letech si vydělávat peníze je nelegálné,nemyslíte?je to jak vidno školák
Máš pravdu, dostávám kapesné, ale jen občas, ne pravidelně. A i tak to je 200 Kč a za to si moc věcí nepořídím. Navíc jak si můžeš všimnout, právě se snažím 'pracovat'. A na co že ty peníze potřebuju? Třeba na něco, co se mi líbí, ale rodiče mi to koupit nemůžou. Právě teď si šetřím na nový mobil, například.
kašli na to, nektěří přispívatelé zde jsou prostě hňupi, a nedokážou pochopit tvou situaci. Ten výše je jejich kápo.Je jasný že v dněšní zasraný době, kdy jsou u nás věci drahý jak na západě i o dost dražší a platy třetinový, tak i mládež potřebuje privýdělek, protože rodiče prostě na spoustu věcí nemají/nedosáhnou. Jen marťani to nepochopí. Parchanti zbohatlíků si jezdí v 18ti v meďourech,který stejně dřív nebo pozdějc zhulení někde rozbijou a Tebe tady budou peskovat za potřebu výdělku na mobil. dost Trapny.
NZ. asi je to slaby, ale dost často vidim takovy ty s malými vozíčky co cpou letáky do schránek. . Prace muže byt napsana smluvně na babičku, a dělat to mužeš ty.
Nekdo ,já ti rozumím,ale k čemu nový mobil?starý nepostačuje,jusíš se spokojit s tím co máš,myslím,že mobil není nutná
zíležitost k životu,ale dnešní doba si to asi žádá,každý rodič nemá halt tolik peněz,aby uspokojit potřeby svých dětí,ale věřte,že i bez
novodobých civilizačních vymožeností se dá spokojeně žít
Miramira - no za vydělávání na vlastní babičce nebo dědovi bych se teda styděl, ale stříbrňák - ještěže takových jako ty je míň, než ostatních. Kdyby každý uvažoval jako ty, žili bychom doteď v jeskyni. Tenkrát taky určitě někdo prosazoval názor - na co barák, když mám sluj.
Mobil je dnes automatický i pro malý děti, tomu se holt neubráníme ani my starší a od vlastních dětí vím, že vytáhnout před školou nějakou černobílou půlcihelku by bylo Fou-pase jako prase (neumím francouzsky, tak nevím, zda se to tak píše). Prostě trapas před všemi spolužáky. Buďme rádi, že z těch tisíců budižkničemů se semtam najde jeden , co hledá způsob, jak si to financovat sám, když nemá rodiče mezi horními 10ti tisíci. Náš kluk si taky od 14ti hledá něco na přivýdělek. Ale v tomhle věku to je prostě problém.
Nekdo007- synátor si domluvil na léto hrabání sena přes obecní úřad. Pořádají to už několik let právě pro děti, aby je zabavili a dají jim odměnu, aby to nebyla práce za úplatu, třeba u vás v okolí dělají něco podobného. Jestli jsi z města, mohli by pořádat nějaký úklid ulic a podobně. Jinak asi opravdu sehnat roznášku a napsat na někoho staršího. Ve 14ti ti nikdo oficiálně práci nedá, na to jsou zákony. Tak držím palce a dej vědět, až něco najdeš.
A jaký sis za to koupil telefon
Zkus se poohlédnout po roznosu letáků. Musí to na sebe napsat rodiče, ale dělat můžeš ty. Brátránek roznášel Kaufland, měl rajón 1000 domácností, což bylo tak na 3 hodiny. Bylo to jednou týdně a za měsíc měl 1500-2500,- Záleželo jestli nosil jenom Kaufland nebo mu přivezli i jiné.
Nebo venčení psů, teď se to na internetu dost objevuje.
Nebo výpomoc v domácnosti nějaké starší paní nebo zaneprázdněné rodině.
A nebo jestli rodiče nemají někoho, kdo shání na úklid kanceláří, obchodu, lékařského domu... Zase by to napsali na sebe a můžeš pracovat ty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.