Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmotná nouze, nemám nárok

Od: luky123* odpovědí: 14 změna:

Na úřadu práce jsem víc než rok. Tudíž mi přestali vyplácet podporu. Byl jsem si zažádat o hmotnou nouzi, ale mám bydliště nahlášeno na úřad, a nemám nárok ani na korunu. To opravdu nechají člověka chcípnout bez jakékoliv pomoci? Není přece možné žít, a mít příjem 0. Děkuji za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mozna pomuze forum.lide.cz/...

hodnocení

0x

I když máte nahlášený trvalý bydliště na Městským úřadu tak byste měl mít nárok na ,,ŽIVOTNÍ MINIMUM".

buss
hodnocení

0x

To opravdu nechají člověka chcípnout bez jakékoliv pomoci? Není přece možné žít, a mít příjem 0.?
Každý je odpovědný sám za sebe. Sedět na zadku a brát nějaké prachy..., to není špatné. Ovšem na to se skládáme ostatní, že?
Co těm lidem vracíš? Příroda si s tím umí poradit

dobromysl*
hodnocení

0x

V Praze a některých větších městech lidé žijící v nouzi prodávají specielní časopis, aby se dostali z nejhoršího. Prodejce dostává např. 20Kč z každého čísla. Ale jméno časopisu si teď nemuhu vzpomenout. Pomůže někdo?

poiu*

NotaBene, Srdce, ...

flip

Nový prostor

repkin*
hodnocení

0x

Jo nechají. Nic novýho, čemu se divíte? V tomhle státu je to normální. Boužel.

martinhajek*
V některých zemích je to ještě horší, u nás je to pohoda.

hodnocení

0x

luky123, soucítím s vámi. Ale prosím vás, vysvětlete mi, kdo jsou ti oni."Oni nechají člověka chcípnout bez jakékoliv pomoci." *hi* Kdo jsou ONI? Myslíte úřednici, která má přesné instrukce, komu může příspěvek dát. Uštvanou ženskou, která má ja sakra tvrdý chlebíček za takovouhle práci! Ekonomy? Kteří mají co dělat vymyslet, odkud vzít peníze na důchody, mateřské atd. Kdo by se o vás, zdravého chlapa měl starat? *klik*

jamamba*
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se na portál MPSV.cz na co máte a nemáte nárok. Jestliže nebydlíte ve společné domácnosti s někým, kdo k Vám má vyživovací povinnost - to může být i přítelkyně, pak by jste měl dostávat minimálně životní/existenční minimum. A k trv. pobytu na ohlašovně - vláda projednává návrh novelizace zákona o evidenci občanů, pokud jej schválí, pak na úřadě budete mít možnost trv. pobytu pouze půl roku, poté Vám trv.pobyt zruší a to ještě s poplatkem za správní řízení 1000korun.. V současné době se kvůli riziku exekucí přihlašuje k trv. pobytu na ohlašovny stále více lidí a je snaha tomu zamezit.

luky123*
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Dneska mě vyšla práce, HURÁ.

Blahopřeju a vydržte.*palec*

dobromysl*

držím palce *palec*

přeji zdraví, sílu a zdar *placni*

sabafi11*
hodnocení

0x

tohle přesně znám mě neplativýživné a taky mi řekli at si seženu z rodiny peníze je to dost smutné :(((

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]