Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hádka?

Od: technoman* odpovědí: 8 změna:

Před chvilkou jsem se vrátil z lesa a tam na cestě byl takový malý hádek délka 20 - 25 cm, přibližný průměr těla uprostřed délky asi 10-12 mm. Spodek břicha tmavý, zřejmě černý a vršek, vše co bylo vidět - takový světle hnědý, asi jako bílý kafe. Neměl na sobě žádné pruhy, prostě nic. Jsem ho nohou odrstrkával z cesty aby ho nikdo nepřejel, rukou jsem se přece jenom bál - nevím co to je a moc se mu nechtělo. Ani se neplazil moc jako hadi, spíš se jen tak házel ze strany na stranu a dopředu. Zná ho někdo z vás? Fotku bohužel nemám.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Slepýš křehký, pravděpodobně samec... Jde o ještěrku s rudimentárníma nohama (zakrnělé u páteře)...

Absolutně neškodný...

poiu*
hodnocení

0x

Souhlasím s Mowlou, s největší pravděpodobností se jednalo o slepýše.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano,slepýš.Shodou okolností jsem na něj včera taky narazila.odplazil se pomalu.

technoman*
hodnocení

Díky. Kdybych to věděl tak bych ho opatrně odnesl v ruce. Nechtělo se mu z cesty. Tam je právě turistická cesta a jezdí tam cyklisti. Všimnul jsem si ho náhodou.

poiu*

Ano, u slepýšů jsem se s tím, že se jim nechce z cesty, setkal mnohokrát. Taky jsem se je snažil odehnat, často jsem je pak viděl přejeté. *plac*

Z cesty se jim nechce pravděpodobně proto, že se tam vyhřívají *slunce*

endyfrog*
hodnocení

0x

Jasně slepejš v tomhle horku jich bude jen přibývat na silnici u rybníků na cestach prostě tam kde je pro ně teploučko dnes jsem potkal u rybníka min čtyři vyhřívaly se na hrázi taky sem se lekl ale bacha na zmije tý už bych se bál

technoman*
hodnocení

Ne, ten nebyl na sluníčku, ale přímo na lesní cestě, tam je stín celý den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]