Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlepšení vidění

Od: mefion odpovědí: 9 změna:

Mám více jak 4 dioptrie, špatně vidím na dálku. Myslíte že by mi pomohla tahle knížka?

Jak si zlepšit vidění
Martin Brofman

Pomohlo to už někomu? A za jak dlouho by se mi zrak zlepšil?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Kdyby tato knížka měla pomoci lépe vidět, bude to bestseller mezi brýlatými. Raději si skočte na operaci, za dva tři dny budete úplně v pohodě a brýle můžete odložit.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě nepomůže.Jediná možnost je operační zásah do oční čočky.Právě jsem to absolvoval.Za 14 dní jdu s druhým okem a pak budu potřebovat jen brýle na čtení a proti sluníčku.

JABRAKA

polinek*

jabraka ,,popište opku ,,také bych ji chtěla. Nesnesu brýle. Držím palce!

hodnocení

0x

Žádná knížka nemůže zlepšit zrak. Jakmile už máme problémy a musíme používat brýle, svěřte se do rukou odborníků. Jděte na operaci, je to rychlé, a hned vidíte zlepšení. Čím dříve na operaci půjdete, tím menší budete potřebovat zákrok. Držím vám palce, ať získáte odvahu na zákrok, který zlepší celý váš život.

jabraka*
hodnocení

0x

Operace se provádí u šedého zákalu odstraněním čočky a náhradou čočkou umělou Provádí se to ultrazvukem,u lepších a dražších zákroků specielním laserem.Pokud je čočka ještě v pořádku,upraví se laserem optika podle potřeby.Zákrok je zcela bezbolestný,i když nepříjemný.Druhý den už se oko používá,je nutno jen kapat speciální kapky.

JABRAKA

martinhajek*
No moment, otázka nebyla na šedý zákal, ale na odstranění dioptrií.
Kolegovi to dělali. Skalpelem se seřízne vrstvička rohovky, laserem se vada upraví a ta vrstvička se doslova přiklopí zpátky. Oko je celou dobu znecitlivěno kapkami.
Prý to po pár hodinách začne trochu pálit, ale jinak prý dobrý. No a za čtrnáct dní druhý oko, a je to ;)

dzordz*
hodnocení

0x

Nevím, co obsahuje konkrétně tahle knížka, ale ta různá cvičení, vlastně posilovací, do určité míry fungují. Časově to bývalo rozepsáno snad na dva měsíce, než se dostanete do té konečné udržovací fáze. Ale to byste musel mít jen malej počet dioptrií a intenzivně na tom pracovat, u takhle velké vady to už je asi jedno.

jabraka*

Laicky řečeno,oko zaostřuje svou optiku pomocí akomodace - svalů uvnitř oka,které oční čočku splošťují,nebo zesilují a tím mění i dioptrie.Pokud se tyto svaly unaví,nebo jsou postiženy nějakou chorobou,zaostření nefunguje a musí se oko korigovat brýlemi.Nebo upravit čočku mechanicky.Dnes se už chirurgický zásah skalpelem nepoužívá,(viz president Klaus)zásak se provádí speciálním laserem.

JABRAKA

mefion
hodnocení

Jaký jsou rizika? Na internetu jsem četl příběhy lidí, kterým se operace nepovedla, a pak byly mrzáci a to já nechci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]