Nejste přihlášen/a.
Mám více jak 4 dioptrie, špatně vidím na dálku. Myslíte že by mi pomohla tahle knížka?
Jak si zlepšit vidění
Martin Brofman
Pomohlo to už někomu? A za jak dlouho by se mi zrak zlepšil?
Žádná knížka nemůže zlepšit zrak. Jakmile už máme problémy a musíme používat brýle, svěřte se do rukou odborníků. Jděte na operaci, je to rychlé, a hned vidíte zlepšení. Čím dříve na operaci půjdete, tím menší budete potřebovat zákrok. Držím vám palce, ať získáte odvahu na zákrok, který zlepší celý váš život.
Operace se provádí u šedého zákalu odstraněním čočky a náhradou čočkou umělou Provádí se to ultrazvukem,u lepších a dražších zákroků specielním laserem.Pokud je čočka ještě v pořádku,upraví se laserem optika podle potřeby.Zákrok je zcela bezbolestný,i když nepříjemný.Druhý den už se oko používá,je nutno jen kapat speciální kapky.
JABRAKA
Nevím, co obsahuje konkrétně tahle knížka, ale ta různá cvičení, vlastně posilovací, do určité míry fungují. Časově to bývalo rozepsáno snad na dva měsíce, než se dostanete do té konečné udržovací fáze. Ale to byste musel mít jen malej počet dioptrií a intenzivně na tom pracovat, u takhle velké vady to už je asi jedno.
Laicky řečeno,oko zaostřuje svou optiku pomocí akomodace - svalů uvnitř oka,které oční čočku splošťují,nebo zesilují a tím mění i dioptrie.Pokud se tyto svaly unaví,nebo jsou postiženy nějakou chorobou,zaostření nefunguje a musí se oko korigovat brýlemi.Nebo upravit čočku mechanicky.Dnes se už chirurgický zásah skalpelem nepoužívá,(viz president Klaus)zásak se provádí speciálním laserem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.