Nejste přihlášen/a.
Zdravim,mam dotaz. Uz nekolikrat jsem si vsimnul,ze se na dratech velmi vyskeho napeti vyskytuji takoveto "udelatka".Nevite nekdo,o co se jedna,a k cemu to tam je?Zaznamenal jsem je na vedeni 110kV,vetsinou tak pul metru od izolatoru...diky moc
Smím se přidat s podobným dotazem? Proč jsou na drátech v pravidelném rozmezí takové červené míče? Bývá to jen nad silnicí. Viděla jsem to nejprve v Rakousku, teď už i u nás.Díky. Jaga.
Ale ono to opravdu bývá v okolí silnic a zejména dálnic - typicky D1. Vysvětluji si to tím, že se předpokládá, že v okolí této komunikace budou operovat vrtulníky ( záchranáři, policie a pod) proto ty dráty opticky zvýrazňují, občas to může ušetřit pár vrtulníků...
Tak logiku to má a osobně jsem nejel po D1 ani nepamatuju. Ale rozhodně to je skrzevá aeroplány všech druhů.
dává se v místech, kde by mohlo přistávat letadlo na silnici...třeba u elektrárny Opatovice...
doplněno 10.02.13 13:30:doplnění od montážníka..
udělátko proti vybracím se montuje 120cm od izolantu,
balónky jsou ze dvou půlek, a ten nejmenčí má průměr metr.
Pokud vim,je to kvuli letadlum,aby byl tenky drat proti zemi videt...tedy hlavne v blizkosti letist...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.