Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté močení

Od: heily odpovědí: 5 změna:

Poslední dobou hrozně často potřebuju čůrat, svůj pitný režim jsem nijak neměnila. Vždycky jsem za den pila hrozně málo, tak nechápu kde se bere potřeba chodit na záchod tak často.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A když jdete na záchod, čůráte běžné množství, nebo méně či téměř nic a stejně potřebujete? Pokud močíte normální množství, tak se prostě tělo zbavuje vody (důvody můžou být různé), pokud ale potřebujete na záchod, ale nic nevyčůráte (nebo jen hodně málo), tak to normální není.

Jinak si ale na případné problémy odpovídáte sama, když nepijete, moč je koncentrovaná, což dává močovému měchýři zabrat, tak je náchylnější k infekci. Zkuste se "prolít" vodou nebo slabým (urologickým) čajem, vypít po dobu několika dní aspoň 2,5 litru (pokud nesportujete; pokud ano, ještě více), a uvidíte.

doplněno 08.02.15 01:14:

To opravdu nedává smysl, tekutina se někde musí brát. Možná jste předtím zadržovala vodu, opravdu hodně. Nejedla jste předtím hodně slaného, tzn. nemáte teď nižší příjem soli? Neukončila jste braní některých léků nebo hormonální antikoncepce?

Určitě vyzkoušejte dost pít, prolévejte se, kupte si urologický čaj, brusinky bych prozatím vynechala. Zvyšte, opravdu hodně, příjem vody. Samozřejmě budete dál chodit hodně na záchod, ale močové cesty potřebují dostatečný příjem tekutin. Žádné džusy, kafe, čaj, cola, pijte vodu, šťávu, slabé bylinkové nebo ovocné čaje. Buď se to upraví, nebo se to někam vyvine - pálení při močení, bolesti apod., v tom případě samozřejmě upalujte k lékaři.

heily
hodnocení

Mám pocit že ještě více než obvykle, za den vypiju jednu maximálě dvě sklenice vody. Dříve jsem si dělala čaj do obrovského hrnku, měla ho stále u sebe a za průběh dne ho celý vypila(Před týdnem naposledy). A to jsem na záchod potřebovala měné často. Nevidím v tom žádnou logiku proto se ptám:)

iz*

Co míníte "obrovským hrnkem"? Půllitrový hrnek? Zaděláváte si na problémy. Mimochodem i ledviny potřebují pro správnou funkci dostatek tekutin ...

goi
hodnocení

0x

Budete mít nějakou infekci. Buď urlogická nebo pohlavní choroba.

isteron
hodnocení

0x

Ešte nezabúdajte na obličky. Tie tiež majú čo hovoriť v tomto probléme . Piť málo nie je dobré, zahusťuje sa krv a zaťažujú obličky. Ja musím pred meraním glukózy vypiť aspoň 3 dcl vody, ináč mi neukáže glukomer hodnotu. A to ešte užívam Pradaxa na riedenie krvi. Už mi to aj sestričky v ambulanciach pripomenuli . Čo sa týka urolog. čaju tak ten je porcovaný a dávkovaný na 0.5 dcl na jeden sáčik. V lete to vypijem, ale v zime je to dosť veľa na jednu dávku, tak to mám na pol dňa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]