Nejste přihlášen/a.
Jak mám popsat sdruženou pětivodičovou třífázovou soustavu?
v podstatě jeto tak jako klasický bytový vodič který, si představíte ze 3 drátů, kde je fázový (živý), nulový a poslední zelenožlutý zemnící. No a v 5ti fázovém je jen o 2 fázové vodiče více a ještě mají oproti první fázi, aby to vše dobře fungovalo, posunuté fáze o 120°. Tyto 3f jsou vhodné pro spotřebiče s větším výkonem, kdy tím není zbytečně přetěžována jedna fáze ale výkon je rozdělen mezi 3. Jedná se příkladem pro silné sporáky, vařící kuchyňské desky nebo motory. Co znamená posun fází si vyhledejte sám.
Šmarjá, co to je? Vy už jste se někdy potkal s 5ti fázovou soustavou? Co je to bytový vodič? navíc se třemi dráty?
sorry za překlep . . . samozřejmě 5ti vodičový . Ostatní to nejspíš pochopili. No já nevím jak vy, ale my máme v bytu zásuvky a v nich jsou dvě zdířky a jeden kolík, jak počítám tam počítám vychází mi dvě + jedna = tři.
to jsou mi věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.