Nejste přihlášen/a.
Proč se lidi pohoršují nad zabíjením např. psů a naopak tolerují hromadná jatka hospodářských zvířat? Proč nemůžeme jíst psy a prase mít jako domácícho mazlíčka? Vím, že prase je jako hospodářské zvíře bráno už od pradávna, ale každé zvíře má přece stejná práva , ne? Když někdo sní psa, lidi ho začnou brát jako krutého a hnusného člověka, a při pohledu na prasátko se člověku vybaví akorát tak steak. Mne se to zdá nespravedlivé.
jak se říká jiný kraj jiný mrav, tohle neplatí všude po světe, nejsem na tohle expert ale podlě mě jste si sám odpověděl, od pradávna se prasata lovily a psi pomáhali při lovu a byli bráni jako pomoc jakou součást kmene, tak je to prostě zažitý zvyk, stejně tak jako se dnes pořád bere zlato jako cený kov nebo, že témeř vše nakupujepe za peníze.
tak si žer psa a nekecej je x lidi co sežerou i psa, ale prase je ptrase, smrdí není čistoné ano pes se vyválí v hnoji ale prasata tam žijou, mě je to fuk chovej si a spinkej a pusinkuj prase a skonzumuj psa ale pes vycítí má většímemoce ohledně lásky mezi zvířetem a člověkem zato prase je něco co cítí, ale s člověkem asi moc ne T-T
---_---
Tak jen abys byla v obraze, prase je jedno z nejčistotnějších zvířat vůbec. Tak si to příště uvědom až ti pes, co olíže smradlavé zbytky potravin pak bude olizovat tvůj nos.
Jak můžeš vědět, že prase není čistotné? Ano, ani čistotné být nemůže, protože v těch velkochovech ty prasata nechávaj zavřený a špinavý. A jak vlastně můžeš vědět, že je pes schopnější a má větší emoce? Měla jsi snad někdy prase jako domácího mazlíčka? Neměla, tak to nemůžeš vědět.
Co když je prase vlastně schopnější než pes? Já vím, budeš tvrdit že není, ale jak to vlastně můžeš vědět, když prase nemáš jako domácího mazlíčka?
Je to zvířecí rasizmus stejný jako ten lidský. Představ si, že by se černoši jedli a běloši by měli luxus. Kdybys byla černoch, asi by se ti taky moc nelíbilo, že ty skončíš na jatkách a bělochům se kupují pelíšky za tisíce.
To možná ano, ale jak se všude učí i prase sežere všechno co mu dáš, dej mu nějaké žrádlo do toho lžičku a uvidíš že i ta lžička bude sežraná, dej tomu praseti něco nechutného a taky to sní a pes toto třeba nesní... víš co mi je to fuk sněz psa je to tvoje věc tak to chceš ne
(psala jsem někde že jsem neměla prase?)
Mně se steak vybaví spíše při pohledu na krávu a viděli jste někdy zblízka oči krávy? Ten milý čumák,dlouhé řasy,je to velmi milé zvíře.Kdo není zapřisáhlý vegetarián o tomhle nemůže vůbec takto uvažovat.Buďme rádi,že většina z nás si může už maso koupit na krámě a nemusí to zvíře zabít a zpracovat.Já bych asi nedokázala bacit ani kapra,ale přesto ho jím a mám jeho maso moc ráda.
Taky mě to napadlo. Pes je navíc vyloženě zlé a nebezpečné zvíře.
doplněno 07.02.15 22:47:A navíc to i zlidovělo: "jsi na mě jak pes". "nebuď takovej pes" "porvali se jako psi".
Ale to je blbost, pes není zlé a ani nebezpečné zvíře.
doplněno 07.02.15 22:29:@mimik ani nevychovaný pes není od přírody zlý a nebezpečný. Pokud máš nějaké "bojové" plemeno a vychováváš ho k agresivitě, potom ano, takový pes může být nebezpečný, pokud ho majitel nezvládá. Ale sám o sobě takový nevyroste.
doplněno 07.02.15 22:51:Tak pokud soudíš dle přísloví a říkaček, tak to potom jo . Ty si asi nikdy nepřišel do bližšího styku se psem, či ostatními zvířaty.
Nevychovaný pes je zlý a nebezpečný.
doplněno 08.02.15 09:13:Já se kolem psů motám už dost dlouho, tak tu prosím nekecej. Když uvidíš nějakého pejskaře s nevychovanou dogou, která táhne na vodítku tak, že to ani její majitel nezvládne, je jasné, že ten pes je nevychovaný a může být i nebezpečný. Pak stačí, kdyby kolem šlo nějaké malé dítě, pes by zatáhnul na vodítku a jak by k tomu dítěti letěl, porazil by ho a to dítě by už mohlo být dávno zmrzačené.
Víš, ono nejde jenom o zuby, když se mluví o psí nebezpečnosti.
doplněno 08.02.15 09:16:Jo a žádná "bojová" plemena neexistují. Jde jen o to, jak si majitel toho psa vychová. Nepříjemně kousající a otravná čivava může také způsobit mnoho neplech.
Co to má být za pokus manipulativního odklonu namísto odpovědi? Kde zůstala logika?
Takže pokousání dětí nám nemá vadit (mě teda čílí hodně, co v dnešní době pejskařům prochází, to drzé venčení navolno) z důvodu, že někteří lidi jsou takoví hajzlové, že týrají své děti? To jsou dvě různé věci víte? Tak nemanipulujte.
To, že se děje druhá špatná věc, nesnižuje nijak závažnost první špatné věci, o což se snaží výstavba té věty ("Ale oni taky!"). To proto je tato věta manipulativní, víte? A o statistice přecejen si ještě něco pamatuju z univerzity. A rozhodně nás při výpočtech neučili, že míra výskytu jevu B ospravedlňuje existenci jevu A. Tak že by autor "statistického" výkřiku dal rovnou děti pedofilům? No maj to mlátit rodiče nebo okousat psi?
Ano, je to nespravedlivé. Je to ten samý zvyk, jako když člověk začal požívat maso, i když k tomu není zcela určen (můj názor) - jako když vznikne nový trend jíst ptáky, slimáky a nevím co ještě. Celkově je zabíjení zvířat a následné rozprodávání masa velké zvěrstvo, ve kterém žijeme s dobrým pocitem chuti. Pes je pro člověka "užitečnější" než tlusté prase, i když je možná čistotnější atd atd, ale člověka nezajímá, jestli to zvíře trpí či ne. Jen si vemte, jak se my chováme ke zvířatům a kdyby měly zvířata moc nad námi, tak jak by se chovaly ony. Určitě by s náma nedělaly to co my s nima. Je to od nás velmi hnusné, jsme nestvůry.
Měla by se omezit tahle "zvířecí perzekuce" - je to zbytečné a hrubé, vystačili bychom si klidně s mnohem menším množstvím masa. A když už, tak bychom je nemuseli zabíjet tak hrůzným způsobem, když to v některých těch zemích vidím, tak mám chuť tam poslat atomovku.
Myslím, že tahle věc se ale nezmění, bude se ján dál šířit "móda" a za chvíli budeme jíst i lidské maso jako hlavní chod, bez jakéhokoliv příbytku soucitu či humanity, no prostě hnus.
Člověk jí maso od nepaměti a je proti přírodě, aby se v jeho konzumaci omezoval. Ať chcem nebo ne, maso je pro lidi důležité co do výživy. Tvou poslední větu nemá cenu komentovat, žasnu.
doplněno 07.02.15 22:33:@junkers homosexualita není nemoc, ať si každý žije s kým chce. Zbytek jsou paranoidní úvahy.
ohneto, legalizovala se homosexualita, pracuje se na legalizaci pedofilie, nedivil bych se, kdyby se časem legalizoval kanibalismus. Je to hnusné, ale je to tak.
Tak se podívej na vegetariány. Vím o vegetariánovi, co nejí maso 20 let a nic mu není. Jde jen o správném přísunu bílkovin, ne masa. Ano, v mase je hodně bílkovin, ale v rostlinách, vajíčkách a mléce taky. Tak si zkus pár měsíců nejístmaso a věř mi, nezemřeš.
To nemění nic na věci, že maso bylo, je a bude nezbytnou složkou potravy člověka.
doplněno 07.02.15 22:41:@mimik Hluchý si ty, já ti znovu opakuji, že maso bylo, je a bude nezbytnou složkou potravy člověka. Pokud maso jíst nechceš, tak ho nejez. A být tebou, přestal bych jíst i ty vajíčka, víš jak musí slepice trpět, když ho tlačí?
P.S. a nemám pipinku
Jsi hluchá nebo co? Psal jsem, že nejde o přísunu masa ale o přísunu bílkovin. Pokud tedy máme dobrý přísun bílkovin (rostliny, mléko, vajíčka), můžeme maso z jídelníčku zcela vyloučit.
tak já myslel,že chceš jíst psa (nechutná špatně),a ty jseš zatím na kytičky,ale ty to taky bolí...
Pravda je taková, že dnes se bez masa mnoho lidí sesype. Ale když maso ještě nebylo konzumováno před hodně dlouhou dobou tak, jak dnes, lidé si bez masa vystačit mohli. Mimik má pravdu. Já mám maso rád, i když je realita taková, jaká je.
Ono nebylo konzumováno proto, že si ho lidé nemohli, nebo neměli jak obstarat, což je rozdíl. Neříkám že člověk bez masa nepřežije, jen nevidím důvod, proč by se ho měl vzdávat.
To neříkám ani já. Jen říkám, že by se takhle těm zvířatům chovat nemuselo (jestli víte jak to chodí).. To je na tom to nejhorší.. Jatka by nemusely být v takovém množství, lidé se nemusí masa vzdávat, stačí se k tomu chovat důstojně a s rezervou. Ale ne, lidem to je jedno, hlavně že se nažerou jako prasata šrotu a fajn.
A když si lidé neuměli obstarat maso, tak to nebylo něco, co je pro člověka nutné. Jak říkám, byl to trend začít žrát maso a rozrostl se do obrovských rozměrů.
Nevidím jediný důvod, proč by tato otázka měla být jen provokace. Jestli se tím necháš vyprovokovat, je to tvůj problém. Jiní lidé to ovšem vzali z jiného úhlu.
Pes je masožravec, takže abys vyrobil dvacet kilo psích stejků, musel bys do toho nejdřív naházet dvěstě kilo jiného masa. Prase žere i obilí nebo brambory, takže výroba vepřového masa je podstatně levnější. To si myslím, že je jediný důvod, proč se psi nejedí, protože to není ekonomické.
Já nevím jak to mají jiní lidé, ale mi se pes líbí více, než cokoliv nebo kdokoliv jiný. Líbí se mi jak vypadá, jak s ním mohu komunikovat, jak funguje náš vztah ode mě k němu a naopak od něho ke mně. Prostě to mám ráda (hlava, rozum), miluji to (srdíčko, emoce). Tak to je a tak to zůstane. Chápu, že někdo tohle prožívá s prasátkem, koníčkem. Neberu mu to. Já jsem psí. Klidně si prasátko domů pořiďte. A pak dejte fotku.
Moje mladá byla v Maroku a vyprávěla, že na okraji pouště balila a nosila věci do auta. Musela chodit kolem mužského, který se na svém ručníku modlil. A pak, že si uvědomila, že se na ni hnusně dívá a začíná pokaždé znovu. Pak zjistila, že když mezi Mekou a modlícím se, projde žena nebo pes, nečistí tvorové, musí začít znovu, protože jeho křišťálové modlitby znehodnotili. Tož tak to je s nečistými tvory!
Četl jsem o návštěvníkovi z Hongkongu, který v tuzemsku doslova šílel po oznámení, že k obědu bude králík. Jak mohou lidé zabít něco tak roztomilého a pak to sníst, ptal se vyděšeně. Naopak pes je v Asii považován za podlé a nečisté zvíře. Ručníkáři psa zavrhují úplně a prasata nežerou, stejně jako vyvolení nadlidé. Skutečně platí - jiný kraj, jiný brav. A je to tak v pořádku, přestože se to někomu nemusí líbit, poněvadž tím přichází o své zisky.
Jak jsem četla odpovědi na tuto otázku tak mám pár věcí...
1, prase je nejchytřejší zvíře na světě (alespoň jsem to někde četla nebo slyšela)
2, člověk se bez masa doopravdy obejde. Náhodou jsem našla video na youtube, kde někdo říkal, že člověk není původně masožravec - důkaz je, že nemáme zuby jako šelmy,které jednoznačně masožravci jsou.
Podle mě jde o to, že když se řekne, že někdo snědl psa, tak si představí svého miláčka, nebo nějakého psa. Když se řekne, že někdo měl prase, nikomu to nic neřekne - prasata se jen tak nevidí
Člověk není masožravec, ale všežravec (původně jedli naši předci rostlinou potravu, kořínky, pak asi přešli na nějaké červy a hmyz a postupně na maso)... kdyby naši předci nejedli maso, tak se ještě houpeme na větvích... Člověk (jedinec) se bez masa obejde, ale člověk (druh) ne - po pár generacích by se to projevilo (nemoce, menší IQ atd.).
"alespoň jsem to někde četla nebo slyšela" "náhodou jsem našla video na youtube" - aha tak to jistě o této problematice víte hodně.
Jak víte, že by se to projevilo špatně? Nikdo nežil a ani nežije v době, kdy člověk jako druh nekonzumuje maso, Já nemůžu vědět, jak by to bylo, tak jak to můžete vědět vy?
Souhlasím s první odpovědí, psi byli odjakživa využívání jako společníci, partneři, k lovu.
Naproti tomu prase bylo odpočátku potrava. A kdyby byl hladomor, věř, že potrava by byla i ze většiny psů.
doplněno 13.03.15 13:24:Pes je všestranější a využitelnější, jako stopař, lovec, záchranář, hlídač... mnoho funkcí. I proto je na žebříčku zvířat tak vysoko.
doplněno 13.03.15 13:34:Fix... všestrannější .
Ono malé prase je roztomilé a dá se i ochočit..ale nedovedu si představit prase v paneláku,,,je to prase pouze se chová na jídlo,,a nikdo to nezmění...je to špinavé zvířátko. Ale chutná..
doplněno 13.03.15 13:57:Kde-by vám prase,které vážítřeba 150kg chodilo na záchod? Myslím v paneláku,to by jste s ním chodil ven? Výtahem apod...a víte jak smrdí..!Asi ne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.