Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Zajímá mne, zda jde vyrobit pálenka z cukru a jak.
Děkuji
10 l vody,1 kg cukru 5 g kyseliny citronové 5 g fosforečnanu sodného. 1 balíček vinných kvasinek.Vše se smíchá v nádobě,která se dá uzavřít.Nechá se kvasit asi 5 týdnů až se kaly usadí.Tekutý vršek se sleje do destilačního přístroje a destiluje při 85 st C
Pálenka podle způsobu destilace obsahuje asi 50 % lihu.
JABRAKA
Díky za radu. Takže to dat do demižonu jako víno, nasadit bublak a nechat to až přestane bublat? Začne to kvasit když se tam dá ta kyselina,
Já mám podobný recept 10kg cukru 45 l vody 5 až 7 kg žita a jedny sušené kvasnice .Vše do plastového sudu .Místo víka igelitovou tašku , zajistím gumou a do tašky jehlou udělám díry aby to mohlo dýchat. Po 3 až 5 týdnech dle tepla upaluji do palírny.Výsledek kolem 10l pálenky. chuť dle toho co pálily přede mnou.Nikdo nikdy nepoznal že je to režná.
doplněno 29.04.12 08:22:Kvasnice pekařské
doplněno 03.05.12 20:14:Do legální pálenice , samohonku nebo lavorovici nepiji
Velice jednoduse kamarade a muzes to delat doma!
Potrebujes (na jedno pouziti) 30 litru becku z plasticu z vikem a z bublakem.
7 kilo cukru z trtiny, ne z repy a nebo vinny cukr - dexrtoza. Ten je nejlepsi.
Koupis si kvasinky (Still spirit turbo yeast) Jeden balicek je na 22 litru stavy Tady mas link ( wineworks.co.uk/...)
Vykasli se na Turbo carbon nebo turbo clear.
Ohrej vodu, rozpust cukr a nasypej tam kvasinky. Pockej tak tyden a hura, muzes palit. (Opatrne slejes vrch, spodek vylej na kyticky)
Co se tyce paleni: Musis nekde sehnat Stainless steel becku, 30 litru ti staci pokud delas jednu davku. Ne aby te napadlo ukradnout tu co je obalena v plasticu, strasna prace ten plastic s te potvory stahnout dolu.
No a pak musis nekde sehnat vez. Bud si ji udelas sam z medenych trubek, nebo si ji nechas vyrobit, nebo si ji koupis.
Ja mam tuhle kegking.com.au/... ($300)
Ver nebo ne, uz je destkrat zaplacenej. A protoze jsem velkej tak to palim na plynovem varici v 50 litrove becce od plzne. A protoze setrim vodou tak honim vodu na chlazeni malym cerpadlem pres chladic ze stareho nissana.
Nechod do palenice uz te ty kurvy politicy okradaji dost, proc by jsi jim mnel jeste platit za to ze sy vyrobis usmev...
Toto je dobrá rada. Tvuj link bohuzel nefunguje. Mohl by jsi poradit jak udelat tu vez? Staci odkaz.
Diky
Já při své práci často jezdím i na Valašsko, tam je domácí pálení takřka tradicí. Ale všichni to provádí důsledně nenápadně, v pozamykaným baráku, leckdy i s ,,hlídkami´´ po okolí. Ovšem že by se někdo napráskal sám přes internet, tak to vidím opravdu poprvé.
Nemyslíte si, doufám, že je internet anonymní prostředí, že?
Já su z Valašska - a máš plnou pravdu...
Ovšem každá pravda má své výjimky - a jednou takhle jeden koupil asi tunu banánů (za pár kaček, protože se v OZ kazily) a nechal je vykvasit... Pak je doma pálil - nejenomže výsledek nebyl k pití, ale ještě zamořil celú dědinu takovým smradem...
Tahle příhoda je v určité oblasti pověstná - kdyžtak se poptej...
já vím o takovém, co banány posbíral když to OZ vyhodilo (ono to už i tam nakonec kvasí), vypálil a nebylo to nejhorší.
25 litrů teplé vody.8 kg obyčejného cukru z krámu a 1 kg pekařských kvasnic, necháš vykvasit,trvá to tak 10 dní a můžeš pálit. Z tohoto množství cukru můžeš získat až 8 litrů 50 procentního alkoholu.
Rozhodně nestačí 1 týden kvašení.Aby se spotřeboval všechen cukr a využil se na líh,je potřeba kvasit 3 - 5 neděl.
Pokud chcete slivovici,stačí přidat pytlík sušených švestek.-
JABRAKA
pokud budeš mit po celou dobu kvašení teplotu kvasu v rozmezí 25 až 30 stupńů,přidáš trochu kyseliny citronové,aby si měl ph v normě tak máš vykvašeno i za 7 dní.Pak to ještě necháš pár dní odkalit,kvasnice klesnou ke dnu a kvas hadičkou stočiš,a můžeš pálit.Používám na to 50l skleněné demižony a teplotu udržuji topítkem z akvária.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.