Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocenění hodinek

Od: prskac1* odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
Chtěl bych se tady zeptat, zda by někdo mohl podat nějake informace k hodinkám na foto. Myslím tím jestli mají nějakou sběratelskou cenu atd. Hodinky jsou plně funkční. Díky za připadne informace.

Ocenění hodinek
Ocenění hodinek #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jsou to hodinky Made in USSR (tedy, sovětské). Nějakou představu o jejich hodnotě si uděláte viz odkazy. Zdravím!

ceske-kralovstvi.cz/... ceske-kralovstvi.cz/...

to mám mnohem relevantnější informace:)
aktuálně stojí 105 hřiven... (případně se nabízejí za 180) - viz:
auction.violity.com/...
( dressup.ua/...)

ale ono nebude tak zle, např. na aukru se za to dostane jistě víc, asi sem dám ještě nějaké informace, odkazy

doplněno 18.01.15 00:31:

no, tohle např. vypadá líp, ovšem zatím je to jen nabídka, to se uvidí, jestli si to někdo koupí...
molotok.ru/...
(že by bylo lepší to nabídnout na ruském místo českém aukru mě napadlo hned (na tom našem je např. o Primky větší zájem než o srovnatelné zahraniční, např. zrovna sovětský), ale to i kdyby tahle cena byla reálná, tak za tu zvýšenou práci by to asi i tak nestálo (to asi už spíš e-bay, tam by to mohlo bejt ještě víc);
nicméně už jen z dosavadních údajů je celkem jasný, že nějaká bomba, o kterou by se znalci servali, to nebude; i když vždycky se samozřejmě může najít někdo, kdo za to bude ochotný dát dost)
no, možná ještě přidám další odkaz na nějaký náš web

doplněno 18.01.15 03:01:

(jo ještě k tomu ruskému aukru - inzerované hodinky se ovšem nabízí coby funglovka (nepoužívané), i s krabičkou, páskem..., v takovym případě se dá žádat (i výrazně) víc),
ale to je celkem jedno - vypadá to, že očekávatelně je nejlépe nabízet v tuzemsku - přihlouplý a rozhazovačný Čech kupuje ochotně a rád - viz (nenašel jsem stejný model, ale podobné to je; jde přitom o částečně nefunkční stroj...):
aukro.cz/... - hlavně se to musí ošperkovat nějakými pravděpodobně bláboly...
(zatímco na ebay to možná taková sláva není: ebay.com/... (je jich tam podstatně víc, stačí zadat raketa + perpetual, nebo eternal));
teoreticky by se dal položit dotaz ještě tady forum.chronomag.cz/..., ale to je dost nesmyslný (i kdyby jim web fungoval OK, což se mi tak nejeví) - pochybuju, že by tam poskytli nějaký převratný informace

========
tož tak - jak vidno, opět se prokázalo, že sovětský člověk byl se svými produkty na samé špici - nějak jsem nikde tohle revoluční řešení nezaznamenal:)
předpokládám, že ten druhej čudlík (korunka) je právě na nastavení okraje s roky + dny - co?, ale mimochodem, dokdy teda platí ta věčnost? - tipnul bych si, že už roky nějak došly, ne? (což opět dokazuje genialitu sovětského zřízení - dokázali odhadnout i čas, kdy se domácí reakci pod taktovkou imperialistů podaří režim rozvrátit...)
==
když už jsem se tomu tak věnoval, docela by mě zajímala dosavadní historie těchhle hodinek (u nás se asi neprodávaly?) a jejich nejbližší budoucnost (tj. jak to dopadne s prodejem (odkaz na případnou aukci by se sem asi dát nesměl, no ale stačí naznačit, nebo informovat pozdějc));
mimochodem, za těch 150 kaček (viz 1.odkaz) bych to koupil i já *smich*, ale předpokládám, že tazatel má větší ambice a že mu je např. to aukro i splní (ale odpovědět na moje dotazy by mohl)

ladinpraha*

*palec*
Souhlas. Zcela jistě to nejsou běžně dostupné náramkové hodinky a sběratelé po nich určitě sáhnou. Kam by se vyšplhala cena na Aukru, to si netroufám odhadnout. Poptal bych se nezávazně buď u nějakého soukromého hodináře, případně u starožitníka. Ale rozhodně bych jim je za nabídnutou cenu nenechal. Pokud je chceš prodat, tak je dej na Aukro od 1,- Kč. Pak už se o ně budou přetahovat ti, kteří tomu opravdu rozumí.

prskac1*
hodnocení

Prodávat je určitě nebudu, jen mě zajímala nějaká ta nominální hodnota těchto hodinek. Ale děkuji všem zůčastněným za info.

mimochodem doteďka jsem nepochopil, jak je myšlenej ten věčnej kalendář (mluvím o dolní části s měsícema a rokama pochopitelně (stáhnul jsem si lepší fotografie, rusky na tohle taky rozumím dostatečně, takže vím, co tam je)) - nechápu, co to má ukazovat - jak si představuju stejnoměrnej pohyb toho ročního ciferníku, neumím si představit, jak by mohl každý měsíc ukazovat do správného políčka (i když zjevně ty občasné mezery mezi roky mají nějaký význam, ale jen ty to nezachrání), nenapadá mě ani nějaká smysluplná kombinace s tím horním polem (i když asi nějaká bude - v tom je podstata věčného kalendáře, kterou ovšem matematicky taky nechápu...)

doplněno 19.01.15 17:42:

hm, další téma pro poradnu - mírně si pohrávám s myšlenkou že by nebylo marný dát lepší fotky, doprovodný komentář a zadat to jako hlavovam k řešení (ale jak se znám, tak to asi neuskutečním, což je svým způsobem škoda)

prskac1*
hodnocení

Abych se přiznal, zkoušel jsem s tím laborovat, ale nějak jsem se také nedobral výsledku.

Ale soudruzi ze SSSR to asi mají vymyšlené... *smich*

prskac1*
hodnocení

Jak budu u našich tak vemu fotoaparát a nafotím nějaké makro detaily a uvidíme jestli někdo bude schopen vysvětlit.

taky by se to dalo stáhnout z těch aukcí (což by se samozřejmě nemělo, no - i když těm živejm by to teoreticky mohlo přilákat zájemce, a o inzerci produktu taky nejde) - některý to fotili pečlivě (a taky existuje anglický provedení ciferníku, co je přístupný i pro kulturní barbary neznalé ruské řeči...:))

hodnocení

0x

aha, možná jsem na to přišel - jsou ty kroužky na obvodě vůbec poháněný strojkem, anebo stojí a jen se můžou nastavovat pomocí toho druhýho kolečka? (zřejmě vytáhnout - první kruh, vytáhnout víc - druhej kruh; mimochodem, stejně by se měly štelovat ty čísla dnů a dny v tejdnu (takže by se snad měla prostřední korunka dát vytáhnout až na třetí pozici? - ale aby pak nebylo na mně, že jsem blbým návodem zničil hodinky - ale nějak jsem to myslím letmo zahlídnul na netu, když jsem pátral po ceně))

doplněno 19.01.15 20:35:

trochu jinak - jak roky, tak dny v tejdnu v krajových kružnicích by se měly při nastavování točit současně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]