Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výuka zpěvu - výukové programy

Od: honzyck odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

hledám jakékoliv videa, dokumenty, filmy o výuce zpěvu. Pokud možno, tak nejlíp se zaměřením na operní zpěv. Výukové pořady, škola výuky zpěvu... nějaké rady, techniky atd... Nevíte o něčem, kdy by se to dalo najít? Může to být klidně i anglicky. díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si myslím, že podle nějakého programu se nelze naučit zpívat, stejně tak, jako se nelze naučit anglicky jen podle knihy. Je potřeba někoho, kdo ví jak na to, ví něco o metodice a má uši. *jasne* Navíc se obávám, že získáte-li nějaké nedobré návyky, práce pak bude mnohem složitější. Je potřeba najít učitele.

honzyck
hodnocení

Je to jen čistě pro inspiraci.

michalov*
hodnocení

0x

U zpěvu,tedy u toho kvalitního,je nutné zpívat s tzv. "otevřeným krkem".Je to zárukou toho,že Vám to bude dobře,plně, znít ve všech polohách.To že kde kdo jen tak od boku něco zazpívá není zpěv s "otevřeným krkem",t.j. bez přerušování proudu vzduchu z plic. Zjednodušeně řečeno,nesmí se Vám při zpěvu hýbat ohryzek.To je prosím jen značně zjednodušeně popsané! Když se o to budete pokoušet,zjistíte,že to není zase až tak snadné.Leda,že byste měl od přírody dar.Že zpíváte špatně zjistíte tak,že vás po delším zpívání bolí v krku. Znal jsem na konzervatoři profesora,který říkal:"Když chcete aby vám šlo hrát (ve Vašem případě zpívat),tak se musíte naučit to "řemeslo".Musíte umět tu techniku hraní(zpěvu) a pak můžete dělat umění.Jinak Vám to nepůjde."

doplněno 29.04.12 16:50:

Jo abych to doplnil.Anglicky se sám naučíte.Já se takto naučil francouzsky. U zpěvu doporučuji učitele.

vitttorka
hodnocení

0x

Zpívat se podle programu opravdu nenaučíš...

Jsem soukromá učitelka zpěvu a jestli chceš, naučím tě zpívat. Ozvi se - 607 237 216 nebo Vitttorka@seznam.cz

www.vitttorka.pise.cz

V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]