Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestandardní velikosti

Od: amper® odpovědí: 1 změna:

Dnešek jsem strávil sháněním běžeckých holí za "rozumnou" cenu. Není problém v tom, že bych si nevybral. Problém je v kombinaci běžných požadavků (cena, materiál, způsob použití...) a mírně nestandardní délky holí (170cm). Takže mám nakonec na výběr ze dou e-shopů v republice. Obdobně jsem na tom při výběru bot, osciluju mezi čísly 47 (čím dál míň) a 49 (čím dál víc). V běžných prodejnách obuvi nakupuju už jen sporadicky, zpravidla to nemá efekt. Časem jsem se propracoval ke způsobu nákupu, který šetří moje nervy a čas: "Dobrý den, potřeboval bych boty na..., jaké máte největší?"

Kupodivu běžně seženu boty v pracovní obuvi a protože doba pokročila, není to na botě ani vidět, navíc to má výhodu, že většina bot má oleji odolnou podrážku. Vyzkoušené velikosti bot, tj. ty, které se mi už stářím rozpadly, nakupuju po e-shopech.

Chci se tedy zeptat podobně postižených jedinců: Jak to řešíte vy? Já mám z nákupu oblečení, bot a sportovních potřeb jednoduše mindrák (kromě průvanu v peněžence), protože reakce prodavačů za všechny před lety shrnul jeden vietnamský trhovec: To velký dost, to natáhne... Tý vole, vono je mu to malý...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, přítel mi kapku vyrostl, má 2,10m, noha 47-48. Máme docela omezené možnosti, obuv vybíráme zásadně přes internet, trička a mikiny bez potíží, už mám ověřené shopy, ale máme problém třeba se sakem, resp. oblekem na ples, ten už musí být na zakázku (protože přítel dost posiluje), stejně jako sjezdové hůlky, lyže zase musí udržet váhu a zároveň být delší, takže tam si připlácí poměrně dost.

Je to někdy boj a mnohdy odcházíme s nepořízenou, ale nakupujeme oba rádi ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]