Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často jste v kontaktu s příbuznými?

Od: pribuzni odpovědí: 5 změna:

ahoj všem, jak často se snažíte být v kontaktu s příbuznými? A to jak s těmi nejbližšími (rodiče, dcera, syn), tak i se sourozenci (bratr, sestra...stýkáte se třeba i s nevlastními sourozenci)? Jak to máte se širší rodinou - bratranci, sestřenice, synovci, neteře, strýcové, tety, vzdálenější příbuzní? Jste v kontaktu spíš přes telefon (poštu), nebo raději osobně? Využíváte příležitostí, kdy je "vhodné" se ozvat - např. Vánoce, Velikonoce, narozeniny atd., nebo je to jedno? Nebo prostě nemáte čas, zájem a sejdete se třeba jenom na svatbách, pohřbech atd.?

Děkuji všem za názory v diskuzi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ja na pribuzenstvo dlabu.

amadeus*
hodnocení

0x

S rodici si zavolam jednou za 2-3 tydny, s nikym jinym z pribuzenstva v kontaktu nejsem, ale vztahy mame korektni.

hodnocení

0x

Sestra bydlí kousek - v podstatě obden spolu komunikujeme (děti chodí do stejné školy). Brácha mi 2x do týdne zavolá. Rodiče obden volají, 1-2x týdně se zastaví na kafe. Výjezdy "jen tak na návštěvu" děláme 1x do měsíce. Narozeniny většinou slavíme společně (2-4 zároveň) - dle předem domluveného místa oslav. V blízké rodině tedy pro někoho až moc často. Bratranci-sestřenice - minimálně, snad jen na nějakých výročích jako 80 let babičky. Jednoho bratránka jsem viděl naposled před 25ti lety. Nicméně mám na všechny kontakty (telefon, mail). Těmto však běžně na Vánoce atd neposílám ani sms - tak nějak to už není přímá rodina a oni naši rodiče se vlastně také moc neměli v lásce..

korina*

Víte je to moc hezké velká rodina a když si rozumějí a jeden druhému pomáhají, takové vztahy panovaly v rodíně jedné mé přítelkyně . Jezdila jsem k nim často , měli statek , zvířata, pole. Všichni si rozuměli do té doby než si našli životního partnera. Tím to bohužel skončilo, došlo k rivalitě, závisti a pomluvám. rodiče byly z toho neštastný. Tak to tam trvá do dnes, někteří spolu vůbec nemluví.U nás v mé rodině panuje studená slušnost, bohužel každý jsme jiný. Ale víme o sobě a pokud je třeba tak si vypomůžeme.Není to často. Víc si rozumím s letitými přáteli než s rodinou. Ono se říká přátelé si vybíráme a příbuzné dědíme.

doplněno 07.02.15 17:45:

Ještě dovětek! Myslela jsem tím vztah s příbuznými , nikoliv s dětmi a vnoučaty, tam je to O.K.

doplněno 07.02.15 17:45:

Ještě dovětek! Myslela jsem tím vztah s příbuznými , nikoliv s dětmi a vnoučaty, tam je to O.K.

lidus*
hodnocení

0x

Dcera + vnučky minimálně na chvíli 3x týdně (podle potřeby i každý den), sestry s rodinou tradičně už 30 let každou neděli odpoledne u maminky na kafe. Pokud někdo potřebuje, stačí zatelefonovat a vždycky se domluvíme. V létě grilování na naši chalupě a příště zase u sester.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]