Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sebevražda ptáka - je to možné?

Od: chrest* odpovědí: 15 změna:

Dobrý podvečír. Dneska jsem šel po ulici a na chodníku ležel mrtvý pták. Na infarkt to nevypadlo, spíš jak kdyby spadl. A mně při tom začaly napadat různé myšlenky - např. jestli má pták emoce jako člověk, třeba jestli cítí smutek atd.? Na to jsem si sám odpověděl, že asi ano. Ale dál mně k tomu napadlo, jestli se dostal do nějaké tiživé životní situace a nevěděl, jak dál, tak jestli spáchal sebevraždu tím, že ve vzduchu přestal létat a spadl. Takže moje otázka je: Myslíte, že se může pták úmyslně zabít tím, že přestane ve vzduchu létat a spadne? Díky za názory :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelnovotny
hodnocení

0x

Tak samozřejmě že má pták emoce a ty podobně jako nás ho drží při životě a díky tomu dokáže žít ale že by prostě přestal letět to ne je to takový nepodmíněný reflex myslím že to nejde je to jako kdyby ste se chtěl udusit tak že přestane dýchat a budete zadržovat dech a pochvíli se stejně nadechnete protože je to odpověd těla na krizovou situaci. Takže ne nejde to že by si pták najednou řekl nebudu letět už mě to nebaví tak sebou lisknu o zem to ne *placni*

hodnocení

0x

Jak řekl tady kolega. Nepodmíněné (vrozené) reflexy (instinkty) ho to nenechají udělat. To máte jako když vám kámoš řekne že vám mávne těsně před obličejem rukou. Vy víte že se vám nic nestane ale přesto mrknete.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Hlavne o sebevrazde nic nevi, nevi nic o smrti. nevi co to znamena, nevi ze umre.

dzordz*
hodnocení

0x

dailymail.co.uk/... by se teoreticky dalo brát za sebevraždu toho psa.. možná..

Jinak zadržením dechu se dá až omdlít, pak vědomé svaly povolí a zas začnete dýchat :)

Vim jednodušší způsob jak omdlít. Celej den nepít pak se nabalit jak na severní pól a jít do Kaufu a tam se postavit pod ten horkovzdušnej fukar u dveří. Do 5ti minut ležíte ;) Vlastní zkušenost :D

hodnocení

0x

Mám dvě vzpomínky:

1/ Loni jsem plavala v moři a najednou asi 30 m přede mnou spadla do vody střemhlav mořská vlaštovka. Doplavala jsem k ní, byla bezvládná, s roztaženými křídly. Dopravila jsem ji na břeh, nechala osušit, donesla jí sladkou vodu na napití a pak odnesla z pláže pryč do parku na strom. Zda to byl pokus o sebevraždu nebo vysílení, nevím. Ale vzpamatovala se.

2/ Je to asi 2 roky. Na silnici kousek od nás zřejmě auto srazilo kosa. Ležel tam mrtvý, zkrvavený. Jeho partner to nemohl pochopit. Poskakoval okolo mrtvoly, strkal do ní zobákem, jako by říkal : Tak už vstávej! Pak popolétl kousek dál, ale pořád mrtvolku sledoval, jako by čekal na zázrak. Pak se k ní vrátil a znovu ji chtěl probudit. Když to nevzdal ani po hodině, vzala jsem koště a lopatku a zabitého kosa jsem odnesla do popelnice, aby se ten živý už netrápil. Kos tam přesto na tom místě se stopami krve vydržel až do večera. Kdy odletěl , nevím, ale ráno už tam nebyl.

Možná se mi bude někdo smát, ale já jsem nad tou dojemnou ptačí věrností brečela. *plac* Jaga.

fran

To za 2/ mohu potvrdit: Na silnici takhle létal partner okolo sražené pěnkavy. Nechápavě. Neodlétl. Nějaké své emoce měl, bylo to tak evidentní. ... Psalo se o jakoby hromadné sebevraždě velryb, zůstávaly na mělčině. Určitě to ale mělo příčinu, třeba ve změně životního prostředí (?), náhlé, než aby zareagovaly líp než stresem(?).

Sapiens by se mněl přestat přemnožovat, je to hamižný druh na téhle planetě nepáchá už dlouho nic moc dobrého;)

majsterjoe*

Ted si moc nejsem jisty, jestli to jsou kachny, nebo jaci ptaci, ti kteri odletaji na podzim do jinych, teplych kraju. Leti v hejnu, a kdyz uz nejaka nema silu a potrebuje si odpocinout, dve s ni zustanou sleti na zem kde odpocinou a pak bud vyleti a hejno dozenou, nebo umrou. Zustanou s tou ktera uz nema silu letet pryc.

gita65

To dělají husy. Letí ve véčku a ta první když nemůže tak se zařadí nakonec aby si odpočinula a přitom povzbuzuje křikem do předu. Jinak máte pravdu že nenechají družku samotnou. Bud dohoní své hejno nebo se přidají k jinýmu nebo uhynou.

michalov*
hodnocení

0x

Je vidět,že jste z města jinak byste měl častou zkušenost s tím,že zvíře to do poslední chvíle nevzdává. Pták ani jakékoliv jiné zvíře či rostliny se nikdy úmyslně nezabije. Toho ptáka srazilo auto,nebo narazil do skleněné výlohy atp. Pokud se mu toto stane,tak to většinou nepřežije.

chrest*
hodnocení

Z města nejsem, auto ho nesrazilo a do výlohy naletět nemohl, byl tam kostel s věžičkou, tak myslím, že z ní mohl nějak spadnout.

polednice*
Proč jste ho nevzal do laboratoře na pitvu co se mu stalo a pak výsledky zde neuveřejnit?Bylo by to lepší než se tady dohadovat.My ho neviděli.Těžko říct.
chrest*
hodnocení

Do laboratoře ani nevím, proč jsem ho nevzal, asi proto, že jsem normální.

martinhajek*
hodnocení

0x
Ano, vskutku je to tak!
PTÁCI JSOU SMRTELNÍ!
Proto vyhněmež se hříchu bratři a sestry a nebudou nám padat ptáci na palice! Maximálně nám na ní budou padat sebevrazi a popílek, neb jiný spad z nebes. Nebo zmrzlá hovna z dopravních letadel.
Slyšeli jsme slovo boží.
Amen.

polinek*
hodnocení

0x

,,Smrt si ani u ptáků nevybírá. Ale zvířata mají pouze pud sebezáchovy,ale že umřou neví. V tom mají štěstí. ..větší než my.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]