Nejste přihlášen/a.
Tak mě včera chtěli přepadnout naštěstí 5 let aikida se mi hodili
A co vy také jste se museli už někdy bránit na ulici?
Naštěstí mě ještě nikdo nepřepadl a osobně moc nevím co bych dělal, protože bojové umění neovládám a že bych byl nějaký svalovec se taky říct nedá. Občas přemýšlím o zbrojním pasu a nějaké té pistoli, ale s našima zákonama kdybych někoho postřelil, byť v sebeobraně i kdyby na mě šel s nožem, brali by to jako nepřiměřené a šel bych si sednout
Střelná zbraň je dost ošidná...
Kdyžuž ji máš, nosíš a ´pocítíš´ potřebu použít, netačí hrozit - pokud vytáhneš pistoli, musíš být přesvědčen, že ji opravdu chceš použít a umíš použít bez zaváhání... Je to ultimativní prostředek obrany...
doplněno 20.04.12 21:09:BTW - on ten druhej ji totiž může mít taky...
Pár základních chvatů umím ale tady už to vypadá jako v Bronxu,takže večer a v noci jedině se železem...Pořád je lepší se pak poprat se zákonem,než být tuhý...
A jestli se bere jako bránění že jsem musel ukázat pažbu,tak jo,musel...
V životě mě nikdy nepřepadli a najednou z ničeho nic spíš si myslím že je na mě někdo poslal
I gumovým projektilem je možné zabít - takže to si nevybereš...
A než sebou nosit něco, co sice může vzbudit strach (a tedy vyvolat razantní akci), ale příliš nezraní, to raději ten pepřák nebo obušek...
doplněno 20.04.12 21:37:A jo - zbroják na to mít musíš...
Nemusí být jen na plynovku, flobertku a vzduchovku...
Jojo. Taky sem znal jednoho, co chodil s pistoli. Pohodovej fotrik od rodiny, ale uz od prvniho pohledu by si s nim jen tak nikdo zbytecne nezahraval. Mel tu nepeknou vlastnost, ze si moc stezoval.
Ze je neco spatne si vsiml, az kdyz ho ukrajinci, ktere na neho poslali mu to vysvetlit, poprve pretahli nohou od stolu.
Nastesti skoncilo jen u par zlomenin, ale cela slavna bouchacka mu byla v te chvili uplne k nicemu.
-
Na toho, kdo je na nej poslal, nakonec take doslo.
Nasli jej v mistnim parku v dost nezavidenihodne situaci.
Taky furt nosil pistoli. A taky mu byla k nicemu.
roman11 Jsi dobry a maš muj obdiv. Taky už po mně jeli dva borci, tak jsem vzal nohy na ramena, kdo uteče ten vyhraje, Ani jsem se jich nestačil zeptat co by si přáli
Děkuji měl jsem štěstí že jsem chodil do kurzu a byl jsem na takovéto situace připravenej věřim že normálního člověka by to vyděsilo a radši uteče ani se mu nedivim já už několikrát bránil kamáradky vždicky musej lézt tam kde se jich naky ubožáci chitej a pak jim nechtěj dát pokoj...
jinak se divim že si na mě troufli měřím 190 cm a uř asi 3 roky naštěvuji posilovnu asi je to muselo bolet já se s nima nemazlil :D
Ahoj.
Dost často se pohybuju v pozdně večerní Praze, ne cestou z hospody nebo z diskotéky, tam nechodím, ale třeba jsem jezdil ze sportů a často fotím a tak a dost často se mi stává, že čekám na zastávce, je tma, nikdo nikde a najednou přijde párek bezdomovců nebo nějakej feťák apod. a chystají se ke mně. Naštěstí jsem dělal bojové sporty a chodím do posilovny a mám také ke 190 centimetrům, takže mi vždycky pomůže drsnej postoj s nohama u sebe a eye of the tiger (=pohled tygra) a radši jsou dál. Takže si nevzpomínám, že bych se musel nějak hodně fyzicky bránit. Před měsícem jsem čekal u nás v Praze v deset večer na zastávce a protože jsem jel ze sebeobrany a potřeboval jsem doplnit vyloučené cukry, tak jsem si koupil pytlík vážených bonbónů a přišel ke mně nějaký bezdomovec a se slovy "dej mi, mám hlad" mi po nich začal zakrvácenou rukou sahat a chtěl mi je sníst. Takže jsem je musel je musel rychle pytlík zandat do kapsy a toho na toho bezdomovce příšerným způsobem začít křičet (slušně řečeno, ať si jde po svých) a tělem ho vytlačit pryč. Povedlo se a šel pryč, ale já si musel hned vyprat mikinu, protože se mě dotknul. A nejlepší na tom bylo, když jsem ráno v 6:30 druhý den přišel do nemocnice na praxe (studuju zdravotnickou školu), tak se najednou otevřeli dveře a tam stála záchranka a hádejte, koho nepřivezli? Tadytoho bezdomovce, který mi chtěl večer sníst ty bonbóny! Asi to potom zkusil ještě na dalšího a ten neměl soucit jako já a zbil ho a tak ho k nám přivezli. Ale ještě se mi jinak nestalo, že bych se musel fyzicky bránit nebo tak. Je pravda, že se občas někoho pod výhružkou zastanu, když potřebuje někdo pomoct, ale nikdy jsem nemusel použít násilí, protože stačí drsný pohled. Hlavně musí mít člověk odhad, na koho si může dovolit a na koho ne.Také ale musí vždycky být připraven, že ten dotyčný má vetšinou v kapse nůž nebo něco horšího a nic si na něm člověk nevezme. Ale pořád u sebe nosím pepřový sprej a mám z různých bojových sportů, které jsem dělal řadu let, něco kolem osmi, teď se učím na maturitu, tak mám pauzu, uloženo v hlavě, že KDO UTEČE, VYHRAJE. A tím by se měl řídit každý.
Ano. Jednou jsem si zlomil zapestni kustky kdyz jsem prelomil zebra jednomu romskemu mladikovi, ktery chtel muj batoh (asi nemel misto na sber). Druhy dostal do rypaku a nez se zvedli, byl jsem pryc.
Ja ti gratuluji ze po peti letech neco umis z aikida. Je to na dlouhou dobu, tak u toho zusan co nejdele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.