Nejste přihlášen/a.
Zdar, jakou kupujete kávu?Mě osobně třeba přijde rozpustné kafe naprosto nepoživatelné, jsem zastánce turka Dneska jsem koupil Kolumbijsou kávu. V čajovně mi jí namleli a je vynikající. Jaké kávy a odkud jsou podle vás výborné a kvalitní?
Kalfas
Dobrý den, kdo "přechází" z "turka" na rozpustnou kávu, tak dělá často tu chybu, že si dává stejnou dávku kávy jako u "turka" - ale, ona stačí poloviční, aby nebyla rozpustná káva kyselá.
Piji rozpustnou kávu (možno i s trochou mléka) i "turka" - ten opravdu voní jako káva. Zdravím!
doplněno 06.02.15 20:29:eulalie - ale, to je snad škoda, ne? Lidé pijí kávu i kvůli kofeinu - stejně, jako alkohol pijí, aby se jim kroutila hlava .
Nedávno jsem se na to tady ptal,jelikož jsem si koupil espresso.Teď zkouším postupně různé druhy.Zatím bych asi upřednostnil Alberto Espresso kolem 80,- za 250g. Koupil jsem ji v Penny ale videl jsem ji i v Globusu.Rozspustnou také nepiju a když jsem třeba v hospodě tak turka,toho jsem pil pořád,do té doby než jsem koupil presovač.Teď přemýšlím i o mlýnku a zrnkové kávě.Ještě uvidím.
mot, dovolím si vám oponovat. V dobrém balení káva nevyčuchne, nezestárne. Nevím jak kávu pijete vy, ale kdo teprve "objevil" turka, nebude lítat po městě, zvláště, když v něm nebydlí, a nebude si kupovat 10 dkg mleté kávy z pražírny. To mi příjde na hlavu.
Kdo si dá obyčejného českého turka,(protože pravý turek se dělá úplně jinak), tomu je jedno jaká kvalita kávy je na to použita. Kdo si kávu cche opravdu vychutnat, musí si koupit čerstou. Nemusí denně, ona nějakou dobu vydrží. Káva vakuově balená v marketech vydrží, ovšem než se otevře. Pak už to jde rychle.
Ahoj. Tak o kafi bych mohl vyprávět. I v restech, si poroučím poloviční dávku, do čtvrtlitráku a tři cukry s mlíkem. Přátelé, co mi ho dělají, říkají, že mi nechtějí vařit švestkovou vodu. Ale, mě ty silné nefungují. Přímo, mi nedělají dobře. Si nemůžu pomoct. Jak někdo trochu přidá, už to není ono. Jinak, mladí si pořídili takové to mlecí vařítko a tam si na tom můžou naprogramovat snad cokoliv. I to ,,moje,, . Dobrou chuť fajnšmekři.
Zvažuji koupit DeLonghi Kimbo Espresso 100% Arabica zrnková káva 1 kg.
Otazka jak ji nejlepe po otevřeni uchovat?Připadně jake mate zkušenosti s uchovanim zrnkove kavy?
Protože nemám mlýnek a ani ho nechci, kupuji namletou kávu, rezesypu ji do uzavíratelných skleniček a dám do mražáku. Co používám, to mám ve dveřích ledničky. Před několika lety mě k tomu přivedl nějaký odborník na čaje, který povídal, že se čaj má skladovat na ledu, protože když se na něho nalije vařící voda, která zmrzlé buňky roztrhne, úžasně se rozvoní. Tak skladuji kávu v mražáku. Vydrží dlouho, opravdu zavoní a pěnu má vždycky.
Dobrý den,
určitě kupujte čerstvě praženou kávu - rozdíl v chuti je obrovský. Já nakupuju podle způsobu přípravy tady kava.cz/... A především ta Brazilie je úžasná.
Létající Medvěd
Protože si dávám kávu jako delikatesu, jeden šálek denně, chci si pochutnat, je to můj denní rituál. Proto vybírám, nebo spíš chci vybrat kvalitní a chutnou. Vždy si koupím malé množství, přede mnou namleté kávy. Teď mám kávu Kolumbie Excelso a chutná mi. Piju ji jako turka, ale mám slíbený presovač k narozeninám, tak už se těším
Vřele doporučuji tenhle kávovar na sporák. dokuchyne.cz/... Trošku větší, aby plameny nešly kolem. Dá se koupit, v levnějším provedení, bez známé značky, cca za 300 kč.
Piju jedině turka. Nechutná mi rozpustná, a kupodivu ani moc nemusím překapávanou. Potřebuju tam prostě ty zrníčka. Teď jsem si koupila (čerstvou) sypanou s vůní havajského ořechu. Jasně, tyhle čerstvé kávy jsou krapet dražší, než nějaká Jihlavanka, ale taky chuť a vůně je uplně někde jinde. Není to kafe, co se vypije za 5 minut ráno, když se spíchá do práce. Je potřeba ho pěkně vychutnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.