Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kávu?

Od: kalfas odpovědí: 25 změna:

Zdar, jakou kupujete kávu?Mě osobně třeba přijde rozpustné kafe naprosto nepoživatelné, jsem zastánce turka :) Dneska jsem koupil Kolumbijsou kávu. V čajovně mi jí namleli a je vynikající. Jaké kávy a odkud jsou podle vás výborné a kvalitní?

Kalfas

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Jestli máte rád kávy z čajoven... no spíše z kávoven?, tak doporučuji koupit si domů mlýnek na kávu. Koupíte si zrnkovou a doma namelete jen to množství, co potřebujete. Taky to tak občas dělám.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, kdo "přechází" z "turka" na rozpustnou kávu, tak dělá často tu chybu, že si dává stejnou dávku kávy jako u "turka" - ale, ona stačí poloviční, aby nebyla rozpustná káva kyselá.

Piji rozpustnou kávu (možno i s trochou mléka) i "turka" - ten opravdu voní jako káva. Zdravím!

doplněno 06.02.15 20:29:

eulalie - ale, to je snad škoda, ne? Lidé pijí kávu i kvůli kofeinu - stejně, jako alkohol pijí, aby se jim kroutila hlava .

eulalie*

Dobrý den, pije-li se černá káva s mlékem, tak mléko zmírní účinky kofeinu :).

bagar*
hodnocení

0x

Já rodičům kupuji tuhle a jsou moc spokojení! :) coffeesource.eu/...

kalfas
hodnocení

hmm tak ta vypadý hodně dobře. Sestra s matkou byly před rokem vMexiku a přivezly si zrnkovou kávu a to tak krásně vonělo..

hodnocení

0x

Nedávno jsem se na to tady ptal,jelikož jsem si koupil espresso.Teď zkouším postupně různé druhy.Zatím bych asi upřednostnil Alberto Espresso kolem 80,- za 250g. Koupil jsem ji v Penny ale videl jsem ji i v Globusu.Rozspustnou také nepiju a když jsem třeba v hospodě tak turka,toho jsem pil pořád,do té doby než jsem koupil presovač.Teď přemýšlím i o mlýnku a zrnkové kávě.Ještě uvidím.

kalfas
hodnocení

Já třeba teď piji tu Kolumbijskou, která má výrazné aroma (což mám rád)a postupně chci vyzkoušet další: Honduras, Brazílie, Etiopie, a dlaší

hodnocení

0x

Mě nejvíc chutnala mletá káva Dadák ve fialovém balení, bohužel už se nevyrábí.

hodnocení

0x

Ráda bych vás pozvala do našeho archivu. Do modrého vyhledávacího okénka zadejte - jakou kávu? - tak se dostanete do archivu a pak ž jen čtěte. Kafe, mlýnky, kávovary na elektrřinu i na sporák. ;)

buss
hodnocení

0x

Jeden dovozce kávy mi říkal, že kdybysme chtěli kvalitu, tak budeme cvakat, cvakat. Ostatně by se nechala cena zjistit na burze. Ale jaká by byla MOC?

mot
hodnocení

0x
Kava ze supermarketu nebude nikdy dobra...vzdycky je to nejaka stara vycuchla smes nizke kvality bez ohledu na cenu. Doporucuju si najit nejakou prazirnu v okoli a treba poznate, ze kava nenusi byt jenom hořká...na cene ani tak zalezet nemusi, kava za 150kc/250g muze byt lepsi nez za 250kc. Samozrejme ze zalezi na chuti kazdeho, zpusobu pripravy atd. Malokdo umi pripravit treba v pakovem espressu pokazde stejnou kavu, je tam milion vlivu co meni chut...

mot, dovolím si vám oponovat. V dobrém balení káva nevyčuchne, nezestárne. Nevím jak kávu pijete vy, ale kdo teprve "objevil" turka, nebude lítat po městě, zvláště, když v něm nebydlí, a nebude si kupovat 10 dkg mleté kávy z pražírny. To mi příjde na hlavu.

mot
Problem je, ze supermarketove kavy jsou uz stare, kdyz je sypou do sacku:) nikde nemate datum prazeni, jen baleni. Takze kava muze byt klidne 2 roky stara. A verte mi, ze poznate rozdil mez cerstvou kavou a starou treba 2 mesice.
Netreba litat po meste, da se objednat i z netu s postovnym za par korun:)
majsterjoe*

Kdo si dá obyčejného českého turka,(protože pravý turek se dělá úplně jinak), tomu je jedno jaká kvalita kávy je na to použita. Kdo si kávu cche opravdu vychutnat, musí si koupit čerstou. Nemusí denně, ona nějakou dobu vydrží. Káva vakuově balená v marketech vydrží, ovšem než se otevře. Pak už to jde rychle.

hodnocení

0x

Mám objednanou kostarickou kávu tarrazu, každý měsíc mě přivezou čerstvě praženou. Sleva za předplatné pokryje cenu za dopravu.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak o kafi bych mohl vyprávět. I v restech, si poroučím poloviční dávku, do čtvrtlitráku a tři cukry s mlíkem. Přátelé, co mi ho dělají, říkají, že mi nechtějí vařit švestkovou vodu. Ale, mě ty silné nefungují. Přímo, mi nedělají dobře. Si nemůžu pomoct. Jak někdo trochu přidá, už to není ono. Jinak, mladí si pořídili takové to mlecí vařítko a tam si na tom můžou naprogramovat snad cokoliv. I to ,,moje,, . Dobrou chuť fajnšmekři.

humbucker: Tak to jste jako moje žena. Já tomu říkám homeopatická káva.

kamen
hodnocení

0x

Zvažuji koupit DeLonghi Kimbo Espresso 100% Arabica zrnková káva 1 kg.

Otazka jak ji nejlepe po otevřeni uchovat?Připadně jake mate zkušenosti s uchovanim zrnkove kavy?

Protože nemám mlýnek a ani ho nechci, kupuji namletou kávu, rezesypu ji do uzavíratelných skleniček a dám do mražáku. Co používám, to mám ve dveřích ledničky. :) Před několika lety mě k tomu přivedl nějaký odborník na čaje, který povídal, že se čaj má skladovat na ledu, protože když se na něho nalije vařící voda, která zmrzlé buňky roztrhne, úžasně se rozvoní. Tak skladuji kávu v mražáku. Vydrží dlouho, opravdu zavoní a pěnu má vždycky.

mot
Presypat do nejake tesnici dozy. Na jak dlouho to mate? Urcite nedavat do mrazaku,lednicky...
doplněno 08.02.15 09:59: Obecne bych tyhle mainstream kavy nekupival, jak jsem psal vyse, kvalita nevalna, cerstvost zadna... Nenicte si zazitek z piti kavy nekvalitni kavou:)

letajicimedved
hodnocení

0x

Dobrý den,

určitě kupujte čerstvě praženou kávu - rozdíl v chuti je obrovský. Já nakupuju podle způsobu přípravy tady kava.cz/... A především ta Brazilie je úžasná.

Létající Medvěd

marva
hodnocení

0x

Protože si dávám kávu jako delikatesu, jeden šálek denně, chci si pochutnat, je to můj denní rituál. Proto vybírám, nebo spíš chci vybrat kvalitní a chutnou. Vždy si koupím malé množství, přede mnou namleté kávy. Teď mám kávu Kolumbie Excelso a chutná mi. Piju ji jako turka, ale mám slíbený presovač k narozeninám, tak už se těším:)

Vřele doporučuji tenhle kávovar na sporák. dokuchyne.cz/... Trošku větší, aby plameny nešly kolem. Dá se koupit, v levnějším provedení, bez známé značky, cca za 300 kč.

hodnocení

0x

Piju jedině turka. Nechutná mi rozpustná, a kupodivu ani moc nemusím překapávanou. Potřebuju tam prostě ty zrníčka. :) Teď jsem si koupila (čerstvou) sypanou s vůní havajského ořechu. Jasně, tyhle čerstvé kávy jsou krapet dražší, než nějaká Jihlavanka, ale taky chuť a vůně je uplně někde jinde. Není to kafe, co se vypije za 5 minut ráno, když se spíchá do práce. Je potřeba ho pěkně vychutnat.

hodnocení

0x

Mame automat a proto kupuji 1kg zrnkove kavy,presypu do sklenene tesnici lahve ,presne na to 1kg,tu lahev mam v cernem igelitu(kvuli svetlu)a v chladu ve spajzu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]