Nejste přihlášen/a.
Slyšela jsem vlaštovky a mohla jsem si krk vykroutit, ale viděla jsem je
Jaro je tady!
na sv.Jiří, vylézají hadi, štíři. A letos přiletěly i vlaštovky. ![]()
Copak vlašťovky, skřivani, na hnízdiště se vrátil tadyhle ten šoumen
a je to přísně chráněný druh. Nechal se opatrně pozorovat a já ze zážitku jásám už kolikátý den. Kdo má víc
? Byli ho prý filmovat, tak se bojím, aby se na to své teritorium příští rok nevybodl. Moc pozornosti škodí.
Tak to je fakt krasavec! U nás před panelákem zahnízďují sojky a překrásné straky ale na vašeho ledňáka nemají. Místo výskytu bych si nechala pro sebe aby ho nějaký nadšený magor nešel odlovit.
Klenot sympaťák ledňáček má i tak trochu ozbrojenou ochranu: amatérský myslivec z vesnice, která je na hnízdiště dost pyšná. Doufám že tudíž to vzácné hostování nikdo z jeho spolku nezbabráme zbytečným rušením. On si ladně poletuje a pokyvuje hlavičkou doslova "za vodou" . Voda vypadá ryb prostá, ale asi to ví líp.
Ach, na světě je krádně! ![]()
Nemáte někdo adresu stránek, atlas ptáků, ale i s hlasy? Už loni jsem kouikala na šedého, nenapádného ptáčka, menší než pěnkava, zpěvem připomíná pěnkavku, ale je to na 100+1decibelů a nápěv je bez konce. Trylkuje a je to prostě nádhera. Let má houpavý, ostrý zobáček. Blbě vidím, tak takové drobnosti jako nějaké barevné peříčko nevidím. Nevíte někdo, kdo by to mohl být?
Hlasy ptáků jsou třeba tady
rozhlas.cz/...
prirodainfo.cz/...
ptaci.czweb.org/...
ulozto.cz/...
Dají se dobře hledat i videa na youtube.com třeba podle latinských názvů. Nejvíce se zpěvu pěnkavy obecné podobá zpěv budníčka většího.
doplněno 25.04.12 14:49:Ovšem podle toho popisu (malý, šedý, trylkuje bez konce) bych tipoval nespíše nějakou pěnici. Nejhojnější je asi pěnice černohlavá a pěnice pokřovní.
Jak přiletí vlaštovky, tak se hned ráno lepší vstává. Na světě je skutečně krásně. Vlaštovky jsou doma, ( u nás) už tři dny. Je to páreček a další 4 vlaštovky, létají do stodoly, to bude národa, to bude zpěvu.
Tady je pěkný odkaz, na všechny ptáčkové, jak hnízdí a vše o jednotlivých druzích. Včetně ukázky jejich zpěvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.