Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlaštovky jsou už tady! Viděli jste je?

Od: babkazov® odpovědí: 18 změna:

Slyšela jsem vlaštovky a mohla jsem si krk vykroutit, ale viděla jsem je *ua*Jaro je tady!

doplněno 24.04.12 16:39:

na sv.Jiří, vylézají hadi, štíři. A letos přiletěly i vlaštovky. *smich*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Vlaštovky by měly přilétat již v březnu, ne? U nás ve městě jsem je zatím neviděl, ale před lety jsme již tu měli dost. Poslední roky tu je jen pár rorýsů, ale ani ty jsem letos ještě neviděl ani neslyšel - jsou dosti hluční. *ua*

poiu*

Tak rorýsi už jsou tu a "řvou jak krávy"! *ua*

hodnocení

0x
Viděli:)Dokonce nám minulý týden létaly do domu,už chtějí stavět hnízdečka pro mláďátka:)

poseidon*
hodnocení

0x

Ano, vlaštovky už letos pozoruji delší dobu a předevčírem jsem slyšel i krutihlava.:)

ellin*
hodnocení

0x

Taky viděli... Jaro už je skutečně tady, ale já s mou alergií bych to poznala i bez vlaštovek! :D

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě máme dva páry už 14 dní a vrátily se do svých starých hnízd.

hodnocení

Tak to jsem pěkně zaspala! *bzum*

fran
hodnocení

0x

Copak vlašťovky, skřivani, na hnízdiště se vrátil tadyhle ten šoumen

google.cz/...

a je to přísně chráněný druh. Nechal se opatrně pozorovat a já ze zážitku jásám už kolikátý den. Kdo má víc*smich*? Byli ho prý filmovat, tak se bojím, aby se na to své teritorium příští rok nevybodl. Moc pozornosti škodí.

lidus*

Tak to je fakt krasavec! U nás před panelákem zahnízďují sojky a překrásné straky ale na vašeho ledňáka nemají. Místo výskytu bych si nechala pro sebe aby ho nějaký nadšený magor nešel odlovit.

fran

Klenot sympaťák ledňáček má i tak trochu ozbrojenou ochranu: amatérský myslivec z vesnice, která je na hnízdiště dost pyšná. Doufám že tudíž to vzácné hostování nikdo z jeho spolku nezbabráme zbytečným rušením. On si ladně poletuje a pokyvuje hlavičkou doslova "za vodou" . Voda vypadá ryb prostá, ale asi to ví líp.

ellin*
25.04.12 09:58

*palec* *palec* *palec*

hodnocení

Krása, krása! *hej*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ano, taťka hlásil už v neděli, že "holky" přiletěly. Otevřel jim okýnko do chléva, aby mohly zahnízdit.

hodnocení

Ach, na světě je krádně! *smich**ua*Nemáte někdo adresu stránek, atlas ptáků, ale i s hlasy? Už loni jsem kouikala na šedého, nenapádného ptáčka, menší než pěnkava, zpěvem připomíná pěnkavku, ale je to na 100+1decibelů a nápěv je bez konce. Trylkuje a je to prostě nádhera. Let má houpavý, ostrý zobáček. Blbě vidím, tak takové drobnosti jako nějaké barevné peříčko nevidím. Nevíte někdo, kdo by to mohl být?

poseidon*

Hlasy ptáků jsou třeba tady

rozhlas.cz/...
prirodainfo.cz/...
ptaci.czweb.org/...
ulozto.cz/...

Dají se dobře hledat i videa na youtube.com třeba podle latinských názvů. Nejvíce se zpěvu pěnkavy obecné podobá zpěv budníčka většího.

doplněno 25.04.12 14:49:

Ovšem podle toho popisu (malý, šedý, trylkuje bez konce) bych tipoval nespíše nějakou pěnici. Nejhojnější je asi pěnice černohlavá a pěnice pokřovní.

Jak přiletí vlaštovky, tak se hned ráno lepší vstává. Na světě je skutečně krásně. Vlaštovky jsou doma, ( u nás) už tři dny. Je to páreček a další 4 vlaštovky, létají do stodoly, to bude národa, to bude zpěvu.

Tady je pěkný odkaz, na všechny ptáčkové, jak hnízdí a vše o jednotlivých druzích. Včetně ukázky jejich zpěvu.

ptacisvet.cz/...

hodnocení

Za odkazy děkuji. Dnes už nemám čas, ale zítra si uvařím dobré kafe, nasadím sluchátka a budu se mít bezva. Děkuji *pusa*

stribrnak*

u nás jsou teprve týden a už mají vajíčka v hnízdech,těšíme se na mladé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]