Nejste přihlášen/a.
Zdravím, sama jsem to neslyšela, ale přítel chodí večer se psam na procházku do lesa a říkal, že již párkrát zažil prapodivné zvuky, které nedokáže identifikovat jinak, než jako hejkala :D ze zvědavosti šel tím směrem, ale i pes odmítal jít dál a tak to vzdal. Kočka to prý nebyla, bylo to veskrze podobné lidskému halekání (předpokládám, že to nebyl opilec za stromem ani zvuky z vesnice) Asi nějaké zvíře, ale prý opravdu s hlasitým projevem, který, ikdyž do lesa jezdíme i přespávat často, ještě neslyšel! Napadá vás, co by to mohlo být?
Musím se přiznat, že momentálně nemám žádné informace o kolegovi z Vašeho kraje... já osobně v tom hlasivky nemám, jsem od Vás na stovky km daleko.
Jak je psáno, je možné všechno... možná někdo právě dávil, po tom, co snědl Holomócke tvargle...
Já je teda zbožňuji, i když někdy kvůli nim také vydávám pro hejkala divné, netypické zvuky. To je ale většinou při placení, kdysi jsme kupovali balíček za korunu, dnes u nás vyjde na 15 - 20 korun... du blejt, velebnosti!
doplněno 17.04.12 14:42:i když je to možné, že to byl nějaký mladší hejkal, který má problém s příchodem jara vydržet ... ty dnešní víly odkládají teplé kabáty a v tenkých závojích se motají v paprscích slunce mezi stromy...
... omlouvám se , jdu ven také nějakou okouknout...
Posílat ho častěji do lesa, ve městě se to neslyší. V pořádném lese je toho slyšet. Bohužel ani dnešní děcka toho už moc neznají, fialovou krávu, stromy, keře, kytky, jak co voní, smrdí, neudělají píšťalku ani vesničtí, vyznat se v přírodě, někteří i třicetiletí nejeli v životě vlakem..., úpadek. Ještě začnou věřit na různé bubáky, monstra jak je média krmí.
Stále pátrám, a pro zajímavost vkládám prirodainfo.cz/... k pokochání, zkusím to předložit doma, jestli z toho něco vybere?! Ale stejně to popisoval bíce jako zvuky "lidské"přítel je nebojsa, ale toto ...
Tady jelen zní taky strašidelně :D prirodainfo.cz/...
Náhodou, pokud se mrouská kočka může to znít jako plačící miminko - jednou jsem s kamarádem takhle seděl u lesa a hluboko z lesa se nám dálo, že tam brečí odložené miminko, báli jsme se, že je to vábnička paranormálního jevu, nešli jsme tam...ale po těch letech bych na 90% řekl, že to byla právě kočka...
Jako kluci jsme trávili většinu volného času po lesích, opuštěných stavbách a mlýnech. A takový temný les pozdě večer nebo staré opuštěné stavby vydávají spoustu zvuků a při některých by člověk utíkal, jenom kdyby v té tmě bylo kam. Některé si vysvětlíš prostým rozumem, ale většinu jich nemáš šanci odhalit.
Váš zážitek ve mně probudil vzpomínky. Dělala jsem vedoucí na táboře od Českých drah, spoustu let pořád na tom stejném, takže se personál i táborníci velice dobře znali. Pokud se něco porouchalo, přijel vždy z města pan údržbář. Byla to taková veselá kopa, věděl, že děti musí být neustále zabaveny, tak vždycky, když odjel, zavolal potom telefonem nějaký úkol. Byla to pokaždé děsná pitomost, ale děti byly nadšené. Jednou hledal ztracenou MODROU GRÁTOVAČKU /A všichni hledali jako pitomí a přitom nikdo nevěděl, co to vlastně hledá.
Pak zase zavolal, že se někde v prostoru či blízkosti tábora ztratila VELKÁ ZUBŘILKA. Kdo ji najde, odměna ho nemine. Děti se rozdělily na 2 party. Jedny mínily, že se jedná o nějaký veliký zubatý nůž z kuchyně, kterým kuchař krájí chleba, druhé tvrdily, že je to určitě zvíře, podobné veverce, ale podstatně větší a s velikými zuby.
Jednou večer jsme děti jako obyčejně uložili do chatek a najednou za potokem v lese ohromný řev. Děti na nic nečekaly, jken tak v pyžamech vlítly do holínek a frrrr do lesa. Nepomohlo, že jsme na ně volali, zakazovali, přivolávali je zpátky. Nepomohlo nic, byly přesvědčené, že v lese právě řve ZUBŘILKA a že ji musí chytit. Děti jsme pochytali, spočítali, neštěstí byly všechny a šup zpátky do postelí. A ZUBŘILKA? Za potokem se namlouvaly kočky s kocoury a ten řev, při kterém tuhla krev, pocházel od nich. Jaga.
Ano v lese opravdu můžete slyšet volání hejkala, nebo-li divého muže, taktéž můžete zaslechnout volání jeho ženy - divoženky, jak se po rozlehlých lesích svolávají. Však není radno jim volání opětovati.
H.
Ono to s těmi hejkaly není zase tak moc pravda.
Už dávno změnili úpravu svého zevnějšku... je sice pravdou, že většina z nich ještě nosí plnovous, ale např. i já už mám plnovous vzorně přistřihnutý, čistou vodou čistě vymytý, vyčesaný, ne však navoněný. Včely jsem z něho vyhnal už dávno. Nejsem ani porostlý hnědou či černou srstí, případně pokrytý kůrou, cáry lišejníků, mechem a listím. Na druhou stranu nejsem ani vyholený vyfešákovaný metrosexuál... Oblékám se a obouvám v konfekci či sekondhendu. I potrava doznala změny, drobné havěti v lese už není, a pocestných, kteří by při útěku zahazovali svačiny či piknikové koše, také ubylo. Zato přibylo plno těch, kteří mně jízdou na čtyřkolkách budí a při svých rejdech po lese nechávají akorát tak prázdné piksly od motorového oleje, energydrinků a takové malé sáčky zřejmě z gumy. Nedávno mi jeden s huronským smíchem přejel přes prsty u nohy. No fuj! Ještě, že vím, kde pražáci nevytrhali všechen medvědí česnek a kostihoj.
Uznejte sami, že dnes už i pro mladého hejkala je problém někomu skočit na záda, když okolo Vás profrčí na motorce, nebo zakřičet mu do ucha to naše Hej, héj!, když má v uších ty špunty od empétrojek.
Kdysi jsme strašili hlavně v noci, dnes už to nemá smysl... mladí pocestní.. (chacha pocestní - povaleči) skáčou celou noc někde na diskotéce, nebo se tak namažou, že nevědí ani o sobě, natož že by zaregistrovali hejkala, když se potácí od stromu ke stromu pod vlivem třeba i marjánky. (hejkal se nepotácí, to ti mladí nad ránem). a ti starší, hlavně babky, ty už s berlema do lesa nejdou ani přes den, jenom už zase sedí u televize a čumí na nějakou růžovou zahradu...
Ani zlodějům dřeva se už nedá nabančit, když kradou celé stromy pomocí strojů a s požehnáním lesní správy, a strašit se nedají už ani malé děti... posledně mne poslal takový dvanáctiletý fracek zpátky do hrobu.
A divoženky? dejte pokoj, kdeže v lese! Na E 55 jsou nebo na nějaké ...straße či ..gasse v Austrii či Dojčlandu
a volání hejkala? tak ještě když volám mobilem pohotovost, protože mne zase seklo v křížích, a ty mladé víly už starého vymasírovat? ani nápad. Si zabil! a víte, jak to dnes všem těm operátorům, a taky sanitkám trvá, kór, když nemám nemocenskou... hlasivky už mi neslouží, kořenářka říkala, že jsem se překouřil, a megafón už má zase vybité baterky... no řvěte! člověk hejkal by řval vzteky... nebo bezmocností?
nevíte o nějaké brigádě či práci na doma?
přikládám doklad o úpadku... rychnovjbc.cz/...
další doklad o tom, jak se na nás chystají myslivost.blogspot.com/...
"Za nějaký čas se hejkal - už řádný sklářský dělník - i oženil. " - škoda, že tahle povídka/pohádka nemá dobrý konec...
Pátráme dál, víme že když mrouskají kočky, je to až uši rvoucí řev přítel posera rozhodně není, ale když nemusel, raději tam za zvukem nešel, jenže stále mu to vrtá hlavou, tak se asi příště přemůže a zkusí to vystopovat. Co jsem i koukala zimě, i ty kočky chodí hodně do lesa. Nejblíže se mu zdá podle zvuku ten sýček, ale tvrdí, že to bylo hrozivější.
Ahoj, zrovna vcera kolem 22.hodiny jsem slysela takovepo divne zvuky a rikala jsem si co by totak asi mohlo byt a tak jsem dnes patrala na internetu a objevila tez vas dotaz. Na vyse uvedenem odkaze je hlas vyra velkeho a skoro mi to ty divne zvuky pripomina. Moznai to co slysel vas pritel, by mohl byt vyr. Hezky den Mila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.