Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v nejbližší době (záměrně neuvádím kdy kvůli anonymitě - projistotu) k nám má přijet prezident Miloš Zeman. Já se na besedu s ním přihlásil, velmi mě zajímá politika, ekonomika a vše kolem zahraničního dění. Nevím však, na jakou "originální" otázku bych se mohl zeptat, nechci nic "sprostého", "bulvárního" a rád bych se vyvaroval obecných otázek, kterých jsou v médiích mraky.
Otázka, která by mne docela zajímala by souvisela s tím, zda-li si myslí že se na Ukrajině po podepsaném příměří situace nadobro zklidní, nebo bude toto příměří porušováno do té doby, dokud se tento konfilikt znovu nevyostří.
Napadá vás něco jiného? Předem vás prosím, abyste se vyvarovali "bulvárních" témat jako chřipka, pussy cat, alkohol a podobné kraviny. Je mi 15 let, děkuji.
Zajímá-li tě
politika, ekonomika a zahraniční dění,
máš jistě sám dost vhodných témat.
Nesnaž se o originalitu za každou cenu, radši se ptej se na to, co tě zajímá.
——
Po Zemanově "slavném" rozhovoru Zemana kritizovala naše i zahraniční média. Na webech dvou německých deníků jsem si pod těmito kritikami pročetla diskuze.Zaujalo mne, jak odlišně našeho prezidenta Němci vnímají Tady se rozhořely kritiky, každý se "za prezidenta styděl" (kolik z těch kritiků rozhovor asi slyšelo?), ...a utekla jim spousta věcí, které Zeman řekl.
Němci naopak oceňovali to, co zdejším kritikům uteklo. Srovnávali Zemanův postoj k zahraničí s Gauckovým a pro německého prezidenta to moc lichotivě nevyznělo. Oceňovali, že Zeman nepoklonkuje USA, že má svůj názor a nebojí se jej říct veřejně, ...
Mne by zajímalo, jestli Zeman o tomto rozdílu v názorech našich občanů a Němců ví, a jak to vnímá, co si o tomto rozdílu myslí. Příppadně i o rozdílech s jinými zeměmi.
——
Jinak bych doporučila dát si pozor na češtinu (abys nebyl originálnější, než by ti bylo milé): neptáme se na otázky, ale na to, co nás zajímá. Případně pokládáme otázky.
Ptám se tehdy, pokud mi něco vrtá hlavou, pokud chci něco vědět. Proto bys měl dotaz připravit sám, podle toho, co Tě zajímá. Nikdo z nás neví, na co by ses rád zeptal. Tak proč se ptát na něco, co nezajímá Tebe, ale třeba nějakou Babujagu?
Když tě zajímá politika, ekonomika a zahraniční dění, určitě bys z těchto oblastí nějaké nové informace přivítal. A pokud ne, není přece nutné se stůj co stůj ptát. Jenom kvůli zviditelnění? Seď, mlč a poslouchej, třeba se dozvíš i tak, bez Tvého dotazu, plno věcí, které pro Tebe budou zajímavé. Jaga.
Já na tvým místě bych se ho radši na nic neptal.
Jeho ironické, urážející a povýšenecké odpovědi snese málo dospělých natož 15.leté dítě (i když si samo o sobě myslí že už je dospělé). Nemluvě o znemožnění před celou školou nebo městem.
Prezident Zeman je inteligentní starý pán, jeho se můžeš zeptat na cokoli. Určitě bude vědět, že ti je 15 let, tak se nesnaž pokládat nějaké nesmyslné otázky, ale otázky které zajímají mladého muže tvého věku. Zeptej se třeba kdy měl první holku )
a pak to u tý Ukrajině, to by mě taky zajímalo!
Mě osobně by třeba zajímalo, jak se na jeho problém s chlastem dívá jeho nejbližší rodina. Předpokládám, že jeho odpověď by byla, že žádný problém nemá. Načež bych položil doplňující otázku, zda souhlasí s názorem odborníků, že největší problém (a první krok) alkoholika je si svůj problém přiznat.
Jistě, mnozí ano. Nicméně klidně přiznám, že mě tak trochu vadí, že se můj prezident, kterého jsem sice nevolil, ale respektuji názor většiny, dostavuje do svého úřadu ožralý.
Mne od mala zajímalo, jestli se prezidentem může stát jen člověk, který byl zavřený (alespoň na pár dnů) v kriminále. Od tatíčka Masaryka jich byla většina, ale jestli Zeman byl nebo teprve bude zavřený, to netuším...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.