Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydělávání na netu - tentokrát NE ruletou!

Od: unperson odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,
Nejsem si úplně jist, zda jsem tento dotaz zařadil do správné rubriky, nebo zda patří do rubriky "finance" či ještě nějaké jiné, posuďte sami z následujících řádek a pokud máte dojem, že jsem jej zařadil špatně, pak se předem omlouvám.

Poslední dobou se tu zřejmě často řeší problém lidí, nadšených pro myšlenku vydělávání okrádáním internetových kasín podle zaručených návodů, které se poslední dobou na internetu značně vyrojily. Pokud jsem to dobře pochopil, pak je hlavní problém jednak v maximální výši sázky, která šance na výhru rapidně snižuje, a jednak možnost nenápadné a nedohledatelné manipulace s pravděpodobností padnutí té či oné barvy ze strany dotyčného kasína. Návod zdánlivě neprůstřelný, až na pár "drobností", které se v návodu "zapomenou" zmínit. Považuji to velmi vychytralý tah ze strany kasin, ukázku mistrovství v manipulaci, neboť některé návody nezapomínají ani na takové detaily, jako poradit, na která kasína si dát pozor, ukázat na tabulkách a grafech, že vše matematicky a logicky sedí, poznamenat, že to není pro každého a že je třeba odolávat pokušení sázet víc než jedno euro, a tak dále... ale k věci:
Poněvadž jsem dostatečně paranoidní, byl jsem uchráněn od toho, abych se bezhlavě pokusil o něco tak riskantního, takže jsem věc ověřil ze všech stran a usoudil, že nemá cenu. Nicméně nemohu popřít, že jsem byl inspirován... k tomu, abych hledal způsoby, jak lze na internetu opravdu vydělat. Měl bych k tomu několik dotazů, které možná (některé) pomohou i ostatním, ať už na cestě k výdělku, nebo k tomu, aby byli ušetřeni četných zklamání:
1) v čem spočívá často zmiňované klikání na reklamy a nakolik je to výdělečné?
2) jaké jsou další způsoby vydělávání? Slyšel jsem o copywritingu, zasílání fotografií, překladatelství, webdesignu a vytváření webových stránek. Do čeho z toho bych se mohl pouštět nyní, z pohledu 17letého studentíka gymnázia, který nemá ani běžný účet v bance (zatím jen vkladní knížku a nějaká spoření), je ekonomicky zcela závislý na mamince a tatínkovi a poněvadž měl dosud ručičky dozadu a nechce se mu chodit na brigády, tak hledá způsob, jak vydělávat z pohodlí židle před klávesnicí a případné výsledky práce odevzdávat přes internet a výdělek přijímat taky přes internet, na nějaký internetový účet, třeba PayPal?
3) když jsme u toho PayPalu, platí se u toho nejlevnějšího a nejomezenějšího, to jest tuším Osobního účtu, nějaké poplatky za založení či vedení účtu? Zkrátka a dobře, budu povinen poskytovateli této webové služby posílat nějaké peníze z nějakého jiného účtu, a riskovat situace, kdy výdaje, které bude obnášet vlastnictví účtu, převýší zisky, které na něj půjdou z mých internetových aktivit?
4) pokud se podíváme například na stránku milliondollarhomepage.com, lze usoudit, že peníze se dají vydělávat opravdu všelijak. Jen mě zajímá, když ten autor té stránky už pronajmul všechny ty pixely a vydělal si ten milion dolarů, proč v tom nepokračoval a stránku nerozšířil? Napadá mě, že kdyby se muselo stránkou příliš scrollovat, tak už by tam ty reklamy zanikly, takže si možná založil novou, nebo přišel na nějaký ještě geniálnější způsob vydělávání.
Děkuji za případné rady, poučení a doporučení.
PS: Na závěr ještě připomínka pro případné moralisty. Ano, taky mám černé svědomí, pokud mám vydělávat na něčem, co neprodukuje žádnou reálnou hodnotu (mám na mysli aktivitiy typu klikání či pronajímání pixelů), a přispívat tak do tohoto pokřiveného ekonomického systému jako jeden z desetimilionů či stamilionů v podstatě příživníků. Muset někomu například dvě hodiny v kuse lhát do ksichtu, ať už osobně nebo přes webovou stránku, abych dostal nějakou pofiderní provizi, to není nic, po čem bych měl zrovna lepší chuť k jídlu. Ale... jsem k tomu zkrátka dotlačen okolnostmi. Už tak je můj "dotaz" poměrně dlouhý, takže nebudu zacházet do podrobností, byl by ještě dvakrát delší. Případným zájemcům moralistům mohu dodatečně zaslat mailovou adresu. Snad bych jen ještě dodal, že špatní lidé dělají špatné věci, protože můžou; slušní lidé dělají špatné věci, protože musí. Ale to je moje osobní domněnka, většina ostatních si o tom jistě myslí něco jiného, tohle je asi věc názoru...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

1. Není.

2. Dle mě je copywriting děsně profláklej, může to dělat cvičená opice s dobrou znalostí češtiny (nebo cílového jazyka).

Webdesign, stránky a související věci vás určitě uživěj i jako nezávislého tvůrce na volné noze, ale asi to chce mít pár dobrých referencí a vůbec v tom bejt dobrej.

Totéž překlady - překládá kdekdo, můžete se odlišit tím, že budete mít složené zkoušky nebo budete překládat z exotičtějšího jazyka.

Fotografování mi přijde méně stabilní, více rizikové a na náhodu. Když se podíváte na ceny v různých galeriích, ty nejlepší, nejzdařilejší, nejexkluzivnější a nejhezčí fotky se prodávají poměrně dost draho (v porovnání s tisíci těch, co jsou v podstatě za minimální možnou cenu), teoreticky by mohlo stačit prodat jednu denně, aby vás to uživilo. Ale jako u předchozích případů, musí se to líbit a vyčnívat ze šedi průměru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]