Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přemýšlím a mám dilema. Proč mají lidé rádi detektivky? Děkuju moc.
Detektivka je vlastně jako pohádka. Hodný vyšetřovatel honí zlého zloděje, vraha a většinou to dobře dopadne. Pachatel je usvědčený. K dobré detektivce patří napětí a výborně propracovaná psychologie postav... Takto píší např. A. Christie, D. Francis. Já nemám ráda horory plné krve a prvoplánovitého násilí. To je nanic.
Dobrý den, protože v každém člověku je skrytá míra agrese, radost z cizího neštěstí a pocit, že je na tom někdo hůře, resp. hlavně, že to nezažívám na vlastní kůži. Proto byla svého času nejčtenější rubrika v novinách Černá kronika, proto se prodává bulvár, proto se díváme na horory, proto sledujeme "informace" v komerční TV a čteme detektivky. Jde jen o to si to přiznat. Ovšem, u těch detektivek může být i snaha zapojit mozek a snažit se předvídat závěr.
Případně je to kombinace logického myšlení a té ukojené lidské agrese. Zdravím!
doplněno 06.02.15 12:08:nikc - myslím, že podobná motivace je i u sledování filmů a seriálů z nemocničního nebo lékařského prostředí. Tam, ovšem, není třeba ani to logické myšlení. Tam stačí, že to bolí někoho jiného. Achjo, už jsem asi zase pesimistický .
Bene a eulalie, dostali byste ode mě bod, kdyby se tu dávali. Jen bych ještě dodala, pokud něco takového zažíváte vy na vlastní kůži, tak nikdo nepomůže, protože tomu nevěří nebo se nechtějí do něčeho nekalého zamotat. Myslí si většina těch lidí, co na to koukají v televizi a čtou, že to ve skutečnosti možné není. Nebo si někdo nechce umazat ruce od špíny, tak raději dává ruce pryč. Ale koukat na to jako divák je dobré a bezpečné.
V posledních letech čtu výhradně detektivky, nebo aspoň to, co je v knihovně jako detektivka označeno. Důvodem je předpokládaná logika stavby příběhu, nejraději mám detektivky historické, kde je děj zasazený do historického rámce. Čtu skutečně hodně, přibližně 10 knih za měsíc a užívám si to, snažím se ale vyhýbat českým autorům, tam jsem zatím byla většinou zklamaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.