Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte jak Cestovat do školy s nachlazením (jedu autobusem pak vlakem a pak ještě vlakem)mám si vzít nějaký zateplený kalhoty , zimní bundu a nákrčník(potřebuju se dostat do školy máme zítra kontrolu sešitů)tak prosím poraďte Jak se mám zítra oblíct abych se dostal do školy?
Předem děkuji
PS: píšu takhle protože dnes bych do školy nejel kvůli nachlazení ale fakt dneska je to hrozný ani jsem se kvůli rýmě pořádně nevyspal.
Oblečení takové, aby nebylo horko ani zima a hlavně čepici, aby neprostydla hlava, to by při rýmě nebylo dobré. Zásobu kapesníků, možné jsou i kapky do nosu na splasknutí oteklé sliznice. Ale moc to s nimi nepřehánět, dodržet dávkovní.
Kromě klasických nosních kapek si vezmi s sebou ještě speciální solný roztok, který se kape do nosu. Může to být obyčejná Vincentka, kterou naliješ do lahvičky s kapátkem. Nebo se to prodává rovnou udělané: vincentka.cz/... nebo drmax-lekarna.cz/... Tohle si můžeš kapat kolikrát za den chceš, není to návykové na rozdíl od klasických nosních kapek, u kterých opravdu dodržuj předepsané dávkování. Jinak kromě vhodného oblečení doporučuji vzít si s sebou dostatečné množství tekutin, při rýmě se má hodně pít. Třeba si udělej ráno velkou konvici nějakého bylinkového čaje při nachlazení nebo si nařeď ovocný džus s vodou. Také si nezapomeň kromě kapesníků, jak už bylo řečeno výše také nějaké mazaní na nos, který se smrkáním vysušuje a ta zima venku to ještě podporuje, stačí klasický jelenní lůj, kterým můžeš v případě nutnosti namazat suché okolí nosu. A přibal si také nějaké prášky proti teplotě a bolesti, může se stát, že budeš cítit, že máš teplotu nebo tě začně bolet hlava, tak abys byl připravený.
Cestovat v tomto stavu je bezohledné ke spolucestujícím, spolužákům, pedagogickým pracovníkům, ale nakonec i ke své tělesné schránce.
Nemůžete-li poslat potřebné věci po někom jiném a zároveň mít omluvenku, tak kromě již doporučovaného oblečení v příspěvku nade mnou, tak se přimlouvám, aby jste zavolal někomu, kdo Vám koupí na zítra hygienický náustek-náhubek-roušku. Zřejmě koupit v lékárně. Možná, že je i někdy součástí domácí lékárničky.
Již jsem pár osob ve vlaku takto viděla. V Japonsku to je zcela běžné a nikdo se nad tím nezastavuje. U nich to je velký společenský prohřešek být nachlazen, kýchat a rozšířovat nemoc na ostatní. Snad se i u nás naučí používat tuto pomůcku více občanů .
V Japonsku je také nepřijatelné smrkat na veřejnosti, takže krom bacilů má ta rouška možná zadržet i kapající nudli, u rýmou postiženého spoluobčana. Mimochodem jednou jsem vedle takového Asiata jela v metru. Nesmrkal, popotahoval, to je u nich slušnost. Málem jsem se vedle něj pozvracela.
Já bych zůstal ještě doma ale pochopte mám hodně zmeškaných hodin 178 takže si nemůžu dovolit být díl doma
ale zase to je pravda že bych měl zůstat doma protože jezdím taky každý měsíc do nemocnice na kapačky a v každe závěrečné zprávě je černým písmem zvýrazněno infekty evidentně přeléčit takže nevím jestli jít zítra do školy nebo být ještě doma poraďte prosím
děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.