Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám neustálé výkyvy nálad - proč a co s tím?

Od: jaroslav007* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, je mi 14 let. Mám neustálé výkyvy nálad, které letí pokaždé raketově vzhůru a pak rakotvě dolů. Někdy jsem prostě vesel, všemu se směju, ale pak mě něco naštve (např. mamka), vytočí, mám všeho plný zuby, začnu se potiti, mám nějakej divnej, pocit, cítím se malátnej...Už vážně nevím co dál.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joha
hodnocení

0x

Puberta no, jestli jsi holka, melo by to byt jeste horsi, nez kdyby jsi byla kluk :)

poiu*

Je to kluk. ;)

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, zvažte návštěvu psychologa. Mohlo by jednat o maniodepresivní psychózu, ale spíš je to tím, že jste v pubertálním věku.

polinek*

to snad ne! Jsi v pubertě a pubertu má každý jinou -tedy prožívá ji jinak.

hodnocení

0x

ver ,ze hormonalni kolisani,muze s psychikou pekne zacvicit.nachazis se sice v obdobi puberty,kdy ty hormony proste litajia muzou ti podle toho zpusobit nalady.Ale opatrnosti neni nikdy nazbyt,samozrejme,ze tato nerovnovaha,muze zpusobit ońemocneni.Vsechny zlazy s vnitrni sekreci jsou propojene a maji na sebe zavislost.Staci,kdyz se ti jeden rozladi,odnese to druhy.pokud v tele vznikne tato nerovnovaha,muzeźe zacit stradat cokoliv.,psychika predevsim.uvedom si,ze treba podvesek mozkovy,nadrazena zlaza,je v mozku.Kdyz v mozku nefunguje chemie jak ma,ma to nasledky.Podivej,treba se opravdu jedna o prechodny,pubertalni stav,hormony se zase stabilizuji,ale taky je treba se zamylet,ze prave diky puberte,zacina spustu psychickych onemocneni.doporucuji ti navstivit obvodniho lekare a popsat presne co mas za nalady.Podrobne je dulezite ,proto,aby te neodbili,ze jde jen o pubertu.Je treba navstivit 2 odborniky.Psychiatra,ale i endokrinologa,ktery ti rozborem krve zmeri vsechny mozne hladiny hormonu.Od stitne zlazy az po nadledvinky,meli by vse vysetrit.Nenech se odbit,pokud jsi agresivitu nemival,nema se to podcenit.Zakledni rozbor krve,by ti mela provest i lekarka,ale je to jen hrozne malo krozpoznani slozitejsich endo procesu.

doplněno 21.04.12 09:05:

preklep-nenech se odbyt

jumba
hodnocení

0x

Já, souhlasím s polínkem. Proč hned lítat za doktorem. Puberta je někdy svině. U nás, když je někdy dusno a mamka s tátou nadávají, nebo brácha má blbý keci a nasere mě, jdu do pokojíčku pustím si nějakou hudbu. Mně pomáhá Turbulenc, mají písničky, které dokážou rozesmát. Ležím na posteli a poslouchám a většinou zjistím , že jsem prostě vůl. Omluvit se, je někdy těžký, říkám si, že mám pravdu i já. Nebo vezmu kolo, třeba venku i prší a dám si tak 10km. Většinou se hlava vyčistí. Přijedu domů a řeknu : mamko co je dobrého k večeři? Když je ticho, jako bych byl vzduch, nikdo nic neříká, tak jí dám pusu a řeknu, že se omlouvám. Nebo se jdu proběhnout. Musíš tu blbou náladu něčím přebít. Když netřískáš nádobím, věcmi, nevím proč chodit za doktorem. Je to uplně normální. To pocení je stres z hádek. Ale říkat doma, že už to nikdy neudělám, tak to nefunguje. Zase se něco najde, že někoho nasereš. Prostě tak to je. Mamka pokaždý říká, že se hádkám dá předejít. Ale, když ono je to někdy těěěěžký držet hubu, nebo poslouchat. Když zrovna nechcem.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]