Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkání s tajemnem

Od: magdalen* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat na váš názor k nadpřirozeným jevům a schopnostem. Já sama si myslím, že mezi zemí a nebem může existovat něco, co logicky ani fyzicky nejde vysvětlit Ale vstupovat po telefonu do podvědomí člověka je sprostý podvod. Nevím, jak tomu někdo může uvěřit.

doplněno 05.02.15 22:30:

Zajímá mně, jestli se někdo setkal s něčím nevyvětlitelným - předtucha, zastavení hodin, když někdo zemřel, možnost uřknutí a tak.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

0x

Dobrý večer, tady se jistě semele smršť protichůdných názorů na věci tzv. "mezi nebem a zemí." Jen pro nedovtipné jako se teď cítím být já, prosím o dovysvětlení - kdo říká, že vstupuje po telefonu do podvědomí člověka?

magdalen*
hodnocení

Na několika TV kanálech se tímto způsobem kartáři a věštci snaží pomoci lidem s jejich problémy.

faithoncemore*

Aha. No tak v tomto případě tady snad názorová smršť nevypukne. Snad se soudný rozum nebude mít s kým přít.
Snad většina lidí ví, že tito lidé jsou věštci asi tolik jako jsou šmejdi s hrnci poctivými obchodníky a jako jsou ti mladíčci v kravatkách skvělými finančními poradci.

kangaroo*
hodnocení

0x

Umřela mi teta v brzkých ranních hodinách. Pamatuju si, jak se mi zdál klasický sen a najednou okolo 5-6 hod se mi začal zdá sen o tetě (zcela náhodně co jsem viděl tetu předtím naposled 14 dnů). Jak přišla za mnou do nějakého parku a mluvili jsme a bylo to takové to loučení. Pak jsem se klasicky probudil a připravoval do práce a najednou telefon :( Nikdy jsem nezkoumal přesný čas úmrtí, ale tohle nemohla být jen náhoda a dodnes si to pamatuji a od té doby úplně nenávidím telefonáty v brzký a pozdních hodinách :(

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Nepůjde o tajemno. Ani o nadpřirozené jevy a už vůbec o nějaké moje schopnosti. Možná na vymýšlení blbostí v mém mládí. To jo. O co půjde? Když nám se sousedem bylo asi 9-10 let, tak jsme vymysleli, si udělat z fošny a kusu trámu katapult. Na kratší konec fošny se fláklo žulovkou a na tom delším konci se položilo něco. Po dopadu to něco vyletělo do vzduchu. Pak jsme tam položili čtvrtku cihly. Co se potom dělo, dodnes nemůžu pochopit. Mechanika toho pokusu je jasná. Ale jde spíš o ten závěr. Ta cihla vyletěla asi 15 metrů do vzduchu a po balistické křivce proletěla suchou břízou, posrážela nějaké ty suché větve, pak proletěla další zelenou břízou a jak jsme ji sledovali po její cestě, do jejího cíle, po ulici přijížděl modrý Fiat 850. Ta cihla dopadla přesně do místa jeho stěračů. Řidič zpomalil, ale nazastavil. My jsme zdrhli hodně daleko i přez to, že nás nemohlo být vidět. Tahle událost se stala někdy v roce 70-71 v Liberci. To auto jsem později našel na parkovišti u SVUT (Státní výzkumný ústav textilní-nebo Výzkumný ústav textilního strojirenství) dnes je tam výšková budova Kraje. Na tom autě nebylo vůbec nic znát, že by na něj dopadla nějaká cihla. Žádné poškození, ani umazání od roztříštěné cihly. Ani v tom místě střetu se nikde na zemi žádné kousky cihly nenašly. Ani nic nespadlo do vydlážděné řeky Nisy vedle. Prostě nic. Stalo se to v ulici U jezu u čísla 6/98. Ten barák tam už dávno nestojí. Dodnes mi to nejde pochopit. Koukali jsme na to dva. Je to nějak tajemné?

eivlis*
hodnocení

0x

Urcite neco takoveho je..Ja jsem tzv.neverici Tomas a jen tak necemu neverim, ale stalo se, ze mi v 19 zemrel tata v 50 letech a proste v jedne vterine nebyl a sok pro vsechny..Pohreb a vse okolo jsem mela jen v mlze jak velky sok to pro vsechny byl..tu noc jsem mela sen avdodnes vim, ze to nebyl jen sen..V mem snu sedim v nasi kuchyni, zazvoni zvonek dveri, jdu otevrit a tam stoji tata.Ziram na nej, strasne se ho bojim a rikam,ale ty jsi zemrel, nemuzes to byt ty..Usmal se a rekl mi, abych cele rodine a hlavne mame vyridila,ze nezemrel, ze zije dal, ze nemame byt smutni, ze zije ted jen na jinem miste a je mu moc hezky.Vsem jsem pak vyridila jeho poselstvi a hlavne mame..Prijde mi, ze jsem vice senzitivnejsi nez je zbytek me rodiny a proto tata zvolil me,abych vzkaz vyridila..

hodnocení

0x

Jediné, v co jsem s rezervou ochoten věřit je jistá "telepatie" mezi blízkými. Osobně mám pár zkušeností (napadlo mě, že mně zemřela babička pár minut před tím, než mi to oznámili, byla ale nemocná a dalo se to čekat... Za dlouhodobě nemocným otcem jsem pravidelně chodil do nemocnice a nic zvláštního jsem nepociťoval. Pak jsem před jednou návštěvou dostal strach a tak jsem požádal přítelkyni o doprovod. 2 hodiny po návštěvě otec zemřel... Bratr údajně poznal, když mu v nemocnici zemřela manželka). Vždycky se ale jednalo o nemocné lidi, u kterých bylo úmrtí jen otázkou času a dalo se předpokládat.

Věřím v realitu, zdravý rozum a fizykální zákony. Rozhodně nevěřím na všelijaké kartáře, věštce a podobná individua (zvlášť ty televizní za 90 Kč za minutu *smich* ). Taky nevěřím na různá tajemná znamení, zvlášť ty spojená s technikou (známá měla údajně nutkání zvednout nezvonící telefon. Když to udělala, byla automaticky připojena k probíhajícímu hovoru své sestry a matky. Pár minut na to matka zemřela na mrtvici *sok* ... Jiné známé zemřel náhle otec a přesně v té chvíli praskly skleněné přesípací hodiny, které onen otec vlastnoručně vyrobil... *sok* ). To jsou jen náhody (i když neuvěřitelné) a ty události by se staly i kdyby následně nikdo nezemřel. Rovněž různá zjevení zemřelých považuju jen za pouhé rozjitření mysli a sny osob, na ony yemřelé intenzivně myslících. I mě se občas zdjí živé sny o mých rodičích, ale nic nadpřirozeného v tom není.

Ano, stávají se těžko vysvětlitelné věci, ale to neznamená, že jsou nadpřirozené. Prostě jim jen někdo zatím nepřišel na kloub. Spoustu takových věcí, v minulosti tajemných a nadpřirozených se vysvětlit poměrně jednoduchým způsobem už podařilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]