Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik jste protopili plynu za měsíc únor 2012

Od: xxman odpovědí: 11 změna:

Přecházeli jsme k jiné společnosti (k 1. 2. 2012), shodou okolností v době, kdy uhodily ty třeskuté mrazy. Teď nám přišlo vyúčtování a šli jsme do mdlob. Od 1. 2. 2012 do 10.3.2012 jsme protopili 1660 m3 plynu, takže nedoplatek přes 18 000 Kč. Samozřejmě hlavně díky tomu, že jsme neměli naskládány zálohy za měsíce, kdy se moc netopí. Jedná se o starý dům nezateplený, spíše dvojdům. Celkově 7 pokojů, včetně dvou kuchyní, dvou koupelen, dvou chodeb a hlavně ...dvou kotlů.

Můj poznatek z toho je jediný, vys**t se na plyn a už se vůbec nedivím, že lidi topěj kdečím.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jkr®
hodnocení

1x

Od 5.2. do 4.3. jsme protopili cca 200 m3 včetně ohřevu TUV a vaření.

Dům 110 let starý nezateplený, stropy 3,3m.

Pravdou je, že jsem termostat striktně sledoval a teplotně jsme se nastavili na průměrnou teplotu kolem 18°C.

Topili jsem ráno (kdy teplota byla kolem 16°C) cca 2.5 hodiny. Pak se šlo do práce a topilo se cca od 16:30 - 22:30.

Vytápěná poloca cca 100m2.

Je třeba zmínit, že v obýváku jsem přitápěl krbovými kamny. Letos jsem neřešil dřevo a topil jsem briketami. V třeskutých mrazech odhaduji spotřebu tak na 60 - 80 Kč/den, ale topilo se hlavně přes víkend.

Mrazy začátkem února byly u nás na vysočině taky kolem -20°C

Leto budu kvalitně zateplovat strop, stěny domu ne, nechci z domu dělat konzervu.
Ono mít doma tepleji neznámená žít zdravěji, si myslím. Je to o pocitu na kolik si člověk zvykne a cítí se v dané teplotě dobře.

hoummy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

soucítím s Vámi, plyn zdražují a elektřinu také, přičemž je pořád stejná kvalita! Je mi Vás líto tady s tím přeplatkem.

Také jsme měli plyn, je to sice teplo, ale sáhne hluboko do kapsy. Poté, co jsme se přestěhovali na vesnici máme topení na tuhá, sice námaha, ale stojí to za to. Ročně je úspora koolem 20 000 Kč i více a to topíme uhlím a dřevem. Nikdy plasty, a gumy... to zanáší kamna.

Přeji hodně zdaru

frantisekpetru*
hodnocení

0x

1660m3 za měsíc a kousek, to je palba...Ale bohužel za to nemůže ten plyn, na který nadáváte, ale ten dům/dvojdům, který vytápíte.

Já mám rodinný domek o podlahové ploše cca 130m2 jen velmi průměrně, na dnešní dobu spíše podprůměrně zateplený a za stejné období (1/2-10/3) jsem propálil 412m3 včetně ohřevu TUV.

Naprosto souhlasím s kolegou.

Nechápu jak si jednou stranou můžete stěžovat na ohromnou spotřebu plynu, a přitom druhou stranou dodáváte, že máte dvojdům...STARÝ...a NEZATEPLENÝ..Pokud by jste měl dům zateplěný, pak by Vaše spotřeba plynu za stejné obdobé byla poloviční, možná i třetinová.

Takže Váš poznatek že se "vy*** na plyn, je zcela špatný...a k ničemu nevedoucí.

Jediný Váš poznatek a závěr z těchto faktů spotřeby plynu by měl být ten, že u Vašeho domu je potřeba razantně zlepšit tepelné ztráty.

miker*
hodnocení

0x

Nenechte se zastrašit! od některých zde že za to může velikost domu a že neni zatepelno! Přece kdo používá hlavu a tu hmotu co je v ní tak je jasné že spotřeba 1600m3 za 40 dní je blbost na entou.Nebo jste tolik protopili rok co rok? To už by Vás dávno dříve před roky přece trklo.Chyba někde je ale určitě ne v zateplení a veikosti domu.Chyba je někde na papíře ve vyučtování, uvědomte si že zrovna v tom období jste přecházeli neví se co Vám naučotvali nebo jak proučtovali zálohy.Hlavně nepanikařte a nezačněte hned lepit kvanta polyše po zdi...

ahasver4*

Souhlas s nickem miker.Než číst rady o zateplení,které Vám teď stejně nepomohou,vezměte telefon a začněte zjišťovat kde je chyba.Mě se ta spotřeba také zdá jako nesmysl...

doplněno 12.04.12 11:57:

Dům mám podobný jako Vy a spotřeba byla tak čtvrtinu toho co udáváte Vy.A s tím,co na nás připravují nám bude horko i bez topení,takže bude jedno,čím budem topit...Na uhlí prý připravují nějakou specielní daň.

lidus*
hodnocení

0x

Já to až tak nesleduji ale právě teď jsem dostala vyučtování za r. 2011 a v bytě 3+1 kdy je zde 22-24C jsme protopili 7 524 kč. Na chalupě v baráku 4+1 stojí plyn cca 25 000 za rok a to když tam jsme topíme většinou dřevem ale ani to, není zadarmo a rozhodně nechodím v leginách a triku s krátkym rukávem, na wc se zdržíte jen co je nutné, osprchujete se pouze večer a přiznávám, že i to někdy vynechám.

pb®
hodnocení

0x

Zapisuju si spotrebu plynu i elektriny kazdy mesic. U nas to bylo za letosni unor 738m3.

jokr
hodnocení

0x

Zaznamenal jsem něco podobného, ne však v takové míře. Následek byl ovšem razantní. Okamžité ukončení smluvního vztahu s RWE. Když mohou používat turbotaxametry taxikáři, telefonní společnosti (za starých analogových doklepávali technici hovory!), tak proč by to nešlo u plynoměrů, které RWE vyžaduje volně přístupné. Navzdory prokazatelně menšímu používání plynových spotřebičů, vyjela spotřeba o 80% nahoru ve srovnání s předchozím obdobím. A to nás tehdy chtěl odečitatel okrást o ca 50m3 tím, že šidil jako poslední hokynářka v obci. Hlupák, kdyby nám těch 50 kubíků ubral a následně je připsali na další období za více peněz, byla by to také zlodějna, ale měla by logiku. Takto potvrdili, že okrádat umí, přemýšlet je na ně už moc. Také pravidelně sleduji spotřebu, dělám si v excelu tabulku, abych měl kontrolu sám nad sebou... Jenomže někteří šaboutkové žijí ještě s tužkou a papírem a hlavně s přesvědčením, že si zákazník od nich nechá kakat na hlavu...

paaja*
hodnocení

0x

Vyúčtování si určitě prověřte a zkuste reklamovat. Ale jestli nemáte průběžně zapisovanou spotřebu bude se vám případná chyba dodavatele prokazovat dost těžko.

Ta spotřeba vypadá neuvěřitelně ale když uvážím, že se jedná prakticky o 2 domy a 2 kotle, možné to je. Já za stejné období v novostavbě (nezateplené, nedokončené, s nedotaženými detaily a ošizenými izolacemi) 650m3. Hodně záleží na jak vysokou teplotu topíte a jestli je ve spotřebě i vaření a teplá voda.

hodnocení

0x

no pokud kotle jeli celý den v tahu a máte nějaký silné tak se nedivím,to pak ta spotřeba sedí,já mam protherma 24kw,ten za hodinu zpapá 2,6m3 ,ale zas netopí 24h v tahu ,je blbost ho rvát na plno a pak to vypnout a vychládat místnost to se protopí nejvíce,lepé stále temperovat ,jinak přešel jsem na automat na uhlí ,barák 300m2 ,a zatím 55q uhlí za 11tis,barák teda nová okna a zateplená střecha,na plynu jen vařím at si ho sežerou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]