Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
potřebuji poradit a dost přesně určit druch pavouka (viz.foto) BRACHYPHELMA jestli to je (auratum) nebo (annitha)
nebo něco docela jiného. Díky za všechny odpovědi.
Na fotce to ještě jde...
Ale kdyby mi tohle lezlo doma, tak si jdu požádat o zbrojní pas...a k němu pořídím nějakou zánovní brokovnici..
Ahoj , jenže mi ho koupili ve zverimexu pod jménem BRACHYPHELMA ALBICEPS asi před půl rokem a mám v tom teď trochu guláš a někde jsem četl že se špatně určuje tak nevím (jsem amater , je to muj první pavouk "dárek").
Názvům nevěřte, často ani sami zaměstnanci nevědí, co v terárku mají. Když jdu so zveráče pro myši, občas mrknu na hady, ještěrky atd. Nejen, že mají špatné či zkomolené názvy, ale ještě jsou většinou zanedbaní a nemocní. Když jsem viděla u Elaphe Helena napsané Užovka tenkoocasí, ptala jsem se prodavačky, kdo píše špatně ty názvy. Bylo mi řečeno, že je psal kolega, protože je "odborník" na hady:D Tak to potom jo:D
Pokud můžu radit, jiné zvíře (pavouky, hady, ještěry) si už ve Zverimexech nekupujte. Všude možně po republice se pořádají teraburzy (Brno, Praha, Ostrava, Plzeň..), kde koupíte zvíře správného názvu se zárukou zdraví a ještě prodejce přidá rady, jak ho chovat atd atd. Každý chovatel Vám o zverimexech řekne své.
O Brachypelmu Albiceps se nejedná ani v tom nejkrajnějším případě, ta vypadá úplně jinak
"do zveráče", "tenkoocasá"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.